KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Architektura    Architecture Year 2008

Architecture Year 2008

Publikováno: 28.4.2008, Aktualizováno: 2.1.2009 11:16
Rubrika: Architektura

Informace o jednotlivých akcích Architecture Year 2008 jsou uvedeny v časové posloupnosti podle termínu jejich konání. Generálním partnerem všech pořádaných akcí je Raiffeisen Leasing Real Estate.

1. Czech Architecture Week Film Festival (04. - 06. 06. 2008)

Místo konání: Terminal, Veletržní palác, Dukelských hrdinů 47, 170 17 Praha 7
Otevírací doba: 10.00 – 18.00 hodin

Czech Architecture Week Film Festival je organizátory koncipován jako přehlídka českých a zahraničních filmů o architektuře, lidech a společnostech kolem ní. Bude se jednat především o moderní a současnou architekturu, ale zachyceno bude i několik výletů do minulosti. Tento filmový festival je určen odborníkům i široké laické veřejnosti se zájmem o architekturu. Organizátoři oslovili asociace architektů z celého světa a předpokládají, že výsledkem bude pestrá paleta zachycující nejširší spektrum dění v architektuře a stavebnictví celého světa.
Festival bude probíhat formou promítání na několika obrazovkách, návštěvníci budou mít k dispozici pohodlné sezení a malou kavárnu, takže každý divák bude mít příležitost uplatnit osobní preference a zvolit film, který mu bude nejlépe vyhovovat. Kromě promítání filmů chtějí organizátoři festival oživit několika přednáškami nebo debatami se zajímavými osobnostmi z oboru.
Seznam filmů, které budou promítány, se připravuje a bude k dispozici před konáním festivalu na internetových stránkách www.architectureweek.cz.
Upozornění: Některé filmy budou ponechány v původním znění. K těmto filmům bude připravena stručná anotace v českém jazyce.

2. Development news Architecture golf tour 2008 (červen - září 2008)

Místa a termíny konání: 07. 06. Karlštejn, 06. 09. Čeladná, 26. 09. Haugschlag (Rakousko), 27. 09. Mnich
Organizátor: Development news, Czech Architecture Week
Spoluorganizátor: Chloe Production

Časopis Development news a Czech Architecture Week ve spolupráci se společností Chloe Production pořádá golfovou tour, v rámci které proběhne dne 05. 09. v Čeladné také kongres a společenský večer pro developery. Organizátoři považují sérii golfových turnajů za netradiční možnost, jak se navzájem setkat s obchodními partnery, architekty a developery, rozvinout stávající, navázat nové kontakty a přitom získat důležité informace ze světa architektury a developmentu. Setkání je zpříjemněné sportovním zážitkem v prostředí krásných golfových resortů na Karlštejně, v Čeladné, rakouském Haugschlagu a Mnichu. Organizátoři připravují pro účastníky Development news Architecture golf tour bohatý program. První slavnostní zahajovací turnaj začíná již v sobotu 07. 06. 2008 na GC Karlštejn.

3. Architecture Week 2008 (29. 09. - 05. 10. 2008)

Místo konání: Praha
Otevírací doba: dle konání jednotlivých akcí
Umístění AW Central: bude upřesněno

Záštita festivalu: Ministerstvo kultury ČR, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, Obec architektů ČR, Česká komora architektů, Nadace české architektury, Svaz podnikatelů ve stavebnictví.

Partneři: 3M, ABF Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, AV Media, Casua, Development news, Equator European Architects, Plechárna, Spyron, Svaz podnikatelů ve stavebnictví, Terminal, Velux.

Mediální partneři: Architekt, ASB, Beverage&Gastro, Bulletin ČKA, Czechdesign.cz, Development news, e-Architekt, Era21, Estate, Facility manager, H.O.M.I.E., Konstrukce, Projekt, Reality, Realizace staveb, Světlo, Zlatý řez.

Partneři dnů zahraniční architektury: Bene, Bulthaup, Casua, Delta Light, Equator, Gaggenau, Jaga Media, Kinnarps, Schüco, Velux.

Festival moderní a současné architektury, který se bude v Praze konat druhým rokem v sobě slučuje nejrůznější způsoby a možnosti prezentování architektury odborné i laické veřejnosti - výstavami, přednáškami, semináři, workshopy, konferencemi, exkurzemi, party, firemními prezentacemi, procházkami za architekturou. České veřejnosti se představí domácí i zahraniční architekti, architektonická studia a společnosti z oboru. Organizátoři připravují, stejně jako v loňském roce, za významné podpory velvyslanectví a kulturních institutů, dny zahraničních architektur, které se setkaly s obrovským ohlasem.

Na letošním ročníku se představí nizozemská, italská, francouzská, slovenská, švýcarská, německá, irská, švédská a belgická architektura. Dále organizátoři jednají o možné prezentaci britské, lotyšské, polské a rakouské architektury.

Nizozemští architekti připravují pro Architecture Week seminář s názvem Debates on Tour na téma sociální bydlení. Goethe Institut připraví přednášku profesora Wolfganga Lorcha, německého architekta, v současnosti činného v Saarbrückenu, jednoho z autorů Neue Synagoge v Drážďanech. Velkou a zajímavou akcí bude AGM - výstava, konference a cyklus přednášek pořádaný společností Casua a Equator European Architects, na nichž se představí architekti z Irska, Švédska a Belgie, kteří budou hovořit například o urbanistickém plánování ve Stockholmu, nebo tvorbě krajiny v Belgii. V rámci dne Švýcarské architektury se představí architekt Benedikt Loderer, Francouzský kulturní institut představí výstavu architektury Extra-Muros a na přednášku zve jednoho z největších francouzských architektů, pana Jacquese Ferriera, který nedávno zvítězil v soutěži na realizaci francouzského pavilonu na výstavu v Šanghaji v roce 2010. Vydavatelství Jaga Media připravuje pro festival Architecture Week prezentaci slovenské architektury a developmentu.

K festivalu bude vydán Průvodce s programem konaných akcí, stručnými informacemi o jednotlivých akcích a adresami míst, kde probíhají, který zároveň obsahuje mapku s vyznačenými místy konání. Průvodce formátu DL lze při cestování po městě snadno uložit do kapsy nebo do kabelky. Katalog, vydávaný k festivalu, již bude objemnější, formátu A4, s podrobnějšími informacemi o akcích a celém festivalu, s rozhovory a prezentacemi Dnů zahraničních architektur a hodí se především pro domácí listování v rámci pošmourných podzimních večerů.
Informační centra festivalu Architecture Week budou připravena na různých místech v Praze. Na těchto informačních centrech budou k dispozici podrobné informace o pořádaných akcích, Průvodce po festivalu s mapkou a místy konání a v prodeji zde bude rovněž katalog festivalu.
Společnost Velux připraví v rámci partnerské spolupráce speciální nosiče-kostky s informacemi o festivalu, které budou také umístěny v centru Prahy.
Festival Architecture Week bude také úzce spolupracovat s dalšími dvěma zásadními akcemi z oboru, a to s veřejnou neanonymní soutěží Stavba roku 2008, jejíž 16. ročník organizuje Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství a druhým ročníkem Dne stavitelství a architektury, který dne 16. 10. 2008 pořádají Svaz podnikatelů ve stavebnictví ČR a Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. Místa konání akcí, zařazených do festivalu, budou opět označena vlajkami.
Festival moderní a současné architektury Architecture Week je otevřený a zúčastnit se ho může každý, kdo v uvedeném termínu pořádá akci z tohoto oboru.

4. Architecture Food by Gurman Association (29. 09. - 05. 10. 2008)

Místo konání: Praha
Partner: Gurman Association

Organizátoři připravují v rámci Architecture Week nový projekt: výběrovou výstavu Architecture Food by Gurman Association, která bude mapovat architekturu exteriérů i interiérů restaurantů a kaváren, doplněnou o ukázky možností propojení jídla a architektury. Jednotlivé prezentace budou probíhat různou formou od modelů či panelů s fotografiemi přes prezentace na plazmových obrazovkách.
K účasti na výstavě se může přihlásit každý architekt nebo architektonické studio, které již provedlo nebo připravuje realizaci podobného objektu. Odborná komise vybere nejzajímavější realizace pro prezentaci na této výběrové akci.

5. Arch Works (29. 09. - 05. 10. 2008)

Místo konání: Praha

V rámci festivalu Architecture Week proběhne rovněž již druhý ročník multimediální výstavy českých architektů, architektonických studií, developerů, měst, obcí a investorů s názvem Arch Works 2008. Na této výstavě se účastníci prezentují jak modely svých realizací, tak je mohou představit na obrazovkách nebo panelech s velkoformátovými fotografiemi, některé prezentace mohou být interaktivní, čímž poskytují návštěvníkům bohatší zážitek z celé výstavy.

Další informace o pořádaných akcích a zúčastněných společnostech naleznete na www.architectureweek.cz.

Změna programu vyhrazena.

Kontakt a korespondenční adresa:
Helga Hrabincová, manažer a koordinátor výstavy, Czech Architecture Week, Veletržní palác, Dukelských hrdinů 47, 170 17 Praha 7, mobil: +420 724 151 557, tel.: +420 222 362 143; e-mail: hrabincova@architectureweek.cz, www.architectureweek.cz.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Systém Shell and Core pro administrativní budovuSystém Shell and Core pro administrativní budovu (62x)
Devítipodlažní administrativní objekt (sedm nadzemních a dvě podzemní patra) s téměř 12 tisíci m2 kancelářských a obchod...
Administrativní a výrobní objekt MERcutAdministrativní a výrobní objekt MERcut (59x)
Objekt je situován v areálu bývalého zemědělského družstva ve Starém městě u Uherského Hradiště. Většina budov v areálu ...
Předsazená montáž oken a dveří (55x)
Řešení zabudování oken do stavby nebyla donedávna přisuzována velká důležitost. S nárůstem počtu novostaveb a rekonstruk...

NEJlépe hodnocené související články

Nové centrum Vinařství Lahofer – moderní architektura mezi vinicemiNové centrum Vinařství Lahofer – moderní architektura mezi vinicemi (5 b.)
Návrh nového reprezentativního centra Vinařství Lahofer ve vinicích nad Dobšicemi u Znojma, vznikl v brněnském studiu Ch...
Polyfunkční centrum AFI VokovicePolyfunkční centrum AFI Vokovice (5 b.)
Budova Polyfunkčního centra AFI Vokovice je primárně administrativní budova, nabízející variabilní řešení kancelářských ...
Rekonstrukce Paláce ŠporkRekonstrukce Paláce Špork (5 b.)
Rekonstrukce Paláce Špork je příkladem řešení revitalizace souboru budov na území Pražské památkové rezervace. Původní p...

NEJdiskutovanější související články

Projekt Nové Vítkovice odstartovalProjekt Nové Vítkovice odstartoval (4x)
Bývalé ocelové srdce Česka – Ostrava, stojí na prahu dalšího monstrózního projektu. Nejde o nic menšího, než o rev...
Předsazená montáž oken a dveří (2x)
Řešení zabudování oken do stavby nebyla donedávna přisuzována velká důležitost. S nárůstem počtu novostaveb a rekonstruk...
Nákupno-zábavné centrum AUPARK KošiceNákupno-zábavné centrum AUPARK Košice (2x)
Navrhované Nákupno-zábavné centrum AUPARK Košice je kompozične rozdelené na dva stavebné objekty SO 101 a SO 102 a tri k...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice