KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Investiční celky    Fondation Louis Vuitton    Stopa třetí: DT Mostárna, a. s. – Výroba a montáž sekundárních ocelových konstrukcí vynášejících prosklený plášť

Stopa třetí: DT Mostárna, a. s. – Výroba a montáž sekundárních ocelových konstrukcí vynášejících prosklený plášť

Publikováno: 23.1.2015, Aktualizováno: 23.2.2015 13:27
Rubrika: Fondation Louis Vuitton

Společnost DT Mostárna, a. s. měla tu čest se podílet na výstavbě projektu Fondation Louis Vuitton pour la Création v Paříži. Předmětem dodávky byly podpůrné ocelové konstrukce vynášející systém proskleného pláště dodávaného společností SIPRAL a. s. Přípravy na realizaci tohoto projektu byly započaty na podzim roku 2009. Oproti běžným zvyklostem se přípravy zahájily vzorkováním – výroba typického svařovaného polotovaru příčníků, povrchové úpravy atd. Teprve po jejich úspěšném provedení byla naše společnost zástupcem konečného zákazníka potvrzena jako subdodavatel sekundárních konstrukcí. Následovala realizace prototypu, na němž se podíleli všichni hlavní dodavatelé a prověřila se veškerá řemesla od spodní stavby přes primární a sekundární konstrukce až po poslední detail zasklení terciálních konstrukcí. Tento prototyp v průběhu výstavby sloužil jako etalon kvality.

Koncem roku 2010 byly odstartovány konstrukční práce a zahájena vlastní výroba cca 300 t ocelových konstrukcí. Bylo nutno překonat nemálo překážek a úskalí, které nám prostorově náročná konstrukce v průběhu realizace připravila.

Výrobní dokumentaci bylo vzhledem k prostorové složitosti nezbytné realizovat v 3D modeláři. Zjednodušeně se dá říci, že na konstrukcích nebyl jediný přímý prvek a jediný pravý úhel. 

Sloupy byly z velké části z plechů svařované I profily nejrůznější geometrie. Prohnutý sloup v jedné ose byl nejjednodušším řešením. V nemálo případech se pracovalo s geometrií ve dvou a dokonce i ve třech osách.

Příčníky byly řešeny jako „boxy“ svařované z plechů s umístěnými kotevními prvky pro terciální konstrukce.

Před předáním výrobků k povrchovým úpravám probíhaly kontroly geometrie v montážních sestavách. Tento postup byl nezbytný z důvodu požadavku na vysokou přesnost konstrukcí po montáži ±10 mm v místech přípojů pro terciální konstrukce (vlastní systém proskleného pláště SIPRAL).

Vysoká kvalita a přesnost výroby, realizace povrchových úprav, balení a expedice dílců dle pevně stanoveného časového plánu zaměstnávala nemalou část týmu našich pracovníků po dobu 18 měsíců. Montáže nosných konstrukcí proskleného pláště byly zahájeny v červenci 2011 a postupně probíhaly až do srpna 2012. Dodatečná vnitřní příčka byla realizována v roce 2013, postupné dokončení všech prací završené finálními nátěry se protáhlo až do jara roku letošního.

Výsledné dílo je ohromující. Náš tým podílející se na realizaci tohoto projektu ve složení DT Mostárna, a. s. (výroba a povrchové úpravy), Transys Chrudim (VVD), Unicon Třebíč (montáž) a Colorspol SK (sjednocovací nátěry) může být po právu hrdý na výsledek své práce.

Společnost DT Mostárna, a. s. Prostějov dbá na vysokou kvalitu a technickou úroveň svých výrobků. Realizací kompletní dodávky a montáže sekundárních ocelových konstrukcí projektu FLV potvrdila pozici dodavatele technicky náročných projektů nejen z oblasti mostních konstrukcí.

Imprint 3: DT Mostárna, a. s.
Production and Assembly of Secondary Steel Structures Erecting the Glassed Cladding
The company DT Mostárna, a. s. had the honour to participate in the Foundation Louis Vuitton pour la Création (FLV) project in Paris. The subject to supply were supporting steel structures erecting the glassed cladding system, which was supplied by SIPRAL a. s. The preparations for the project implementation commenced during the winter of 2009. In comparison to the habitual practice, the preparations started with the sampling – production of the typical welded semi-manufactured crossbeams, surface treatment, etc. Only upon successful execution, our company was authorized as a subcontractor of the secondary structures by a representative of the end customer. Participated by all main contractors, prototype implementation was executed. All activities starting from the basic structure through the primary and secondary structure to the last details of the tertiary structure glassing were examined. This prototype served as a quality standard during the construction.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Související články


Fotogalerie
Realizace prototypuRealizace prototypuDílenské sestavyDílenské sestavyMontáž

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Stopa třetí: DT Mostárna, a. s. – Výroba a montáž sekundárních ocelových konstrukcí vynášejících prosklený plášťStopa třetí: DT Mostárna, a. s. – Výroba a montáž sekundárních ocelových konstrukcí vynášejících prosklený plášť (36x)
Společnost DT Mostárna, a. s. měla tu čest se podílet na výstavbě projektu Fondation Louis Vuitton pour la Création v Pa...
„Nedodrželi jsme tendrové zadání a zároveň jsme přesvědčili klienta o výhodách našeho řešení,“„Nedodrželi jsme tendrové zadání a zároveň jsme přesvědčili klienta o výhodách našeho řešení,“ (30x)
vysvětluje Ing. Michal Prokop, vedoucí projektu společnosti SIPRAL a. s....
Fondation Louis Vuitton – české stopy na stavbě v Paříži, která uchvacuje světFondation Louis Vuitton – české stopy na stavbě v Paříži, která uchvacuje svět (18x)
První myšlenka o Nadaci a návrh spolupráce na projektu vznikly v r. 2001, kdy se architekt F. Gehry v Paříži setkal s pr...

NEJlépe hodnocené související články

Stopa sedmá: ARITMET, s. r. o. – Jeden metr v projektu je jeden metr na stavběStopa sedmá: ARITMET, s. r. o. – Jeden metr v projektu je jeden metr na stavbě (5 b.)
S ohledem na tvarovou neobvyklost konstrukcí bylo nutno veškeré montážní práce podporovat geodetickými metodami, které b...
Stopa čtvrtá: Saint-Gobain Construction Products CZ a. s., divize GLASSOLUTIONS – Izolační dvojskla s maximální transparentnostíStopa čtvrtá: Saint-Gobain Construction Products CZ a. s., divize GLASSOLUTIONS – Izolační dvojskla s maximální transparentností (5 b.)
V nedávné době byla slavnostně otevřena budova Nadace Louise Vuittona od slavného amerického architekta Franka Gehryho. ...
Stopa druhá: PARS building s. r. o. – Aplikace superelementů a polotuhých styčníků při výpočtu ocelových konstrukcí prosklených fasádStopa druhá: PARS building s. r. o. – Aplikace superelementů a polotuhých styčníků při výpočtu ocelových konstrukcí prosklených fasád (5 b.)
Úkolem společnosti PARS building s. r. o. bylo vypracovat návrh a statický výpočet sekundární ocelové konstrukce nesoucí...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice