KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Realizace    Nadčasový vzhled montované prodejní haly v Českých Budějovicích

Nadčasový vzhled montované prodejní haly v Českých Budějovicích

Publikováno: 22.11.2011
Rubrika: Realizace

Prodejní a administrativní hala pro firmu Starka – Půjčovnictví a obchod, v. o. s. je ukázkou moderní, architektonicky zajímavé a ekonomicky výhodné průmyslové stavby, realizované předním výrobcem ocelových konstrukcí na českém trhu – společností MONT-KOVO spol. s r. o. Břest.

Montovaná hala je řešena tak, aby maximálně vyhovovala potřebám a vysokým nárokům investora na prostornost, funkčnost a estetičnost nového podnikatelského prostředí, které musí zabezpečit pohodlný prodej, půjčování a servis nářadí.

KONCEPCE
Montovaná hala je rozdělena na dvě části – rozlehlou jednopodlažní prodejní a předváděcí halu, kde je přehledně představen prodávaný sortiment a vyšší přilehlou dvoupodlažní administrační budovu. V celé hale byl kladen maximální důraz na dostatečné zajištění denního světla okny a střešními světlíky k prosvětlení budovy a úsporám energie.

DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ
Nižší prodejní a obchodní část je téměř čtvercového tvaru. Je rozdělena příčkami na dvě základní části – prodejnu a servisní místnosti. Prodejna je vybavena pultem a několika regály, přičemž je ponechán maximální vzdušný prostor pro vystavené elektronářadí. Prodejní část je prosvětlena velkými hliníkovými výkladními tabulemi a hřebenovými a bodovými světlíky. Do menších servisních a skladovacích místností je zajištěn přístup jak z prodejny, tak zvenčí. Nachází se zde také myčka strojů a sociální zařízení pro prodejce a technické pracovníky.

Zajímavým prvkem prodejní části je prosklený průhled z prodejní části do administrační části haly – na zasedací místnost a kancelář zaměstnanců. V přízemí se též nachází šatny zaměstnanců, kuchyňka a sociální zařízení. Ocelové schodiště vede do druhého patra budovy ke kancelářím majitele firmy a ostatních zaměstnanců. Je zde rovněž sociální zařízení a kuchyňka. Horní a částečně i dolní patro je ze tří stran proskleno jedním pásem oken, což působí velmi efektně zvenčí i zevnitř haly.

KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ HALY
Základem montované haly je ocelová konstrukce MONT-KOVO tvořená ocelovými rámy z IPE profilů a vaznicemi METSEC odlehčenými podpěrnými sloupy HEA. Ocelovou konstrukci haly tvoří devět rámů v osmi modulech po 4,5 metrech. K šestému a sedmému rámu byla přimontována konstrukce na jeřábovou dráhu o nosnosti 2 t.

Každý ocelový rám je složen z IPE ocelového sloupu, příčele a zpevňujícího náběhu. První a čtvrtý modul je doplněn o vyztužovací ocelová táhla o průměru 16 a 12 mm ve střešní části a průměru 24 mm v boční části konstrukce.

Patro administrativní budovy je řešeno kombinací válcovaných profilů a systému METSEC tzv. M-vaznicemi. Na ocelovou konstrukci je položen nosný TR plech, který tvoří ztracené bednění. Na takto připravený strop pak stavební firma vylila osm centimetrů betonu a položila kari sítě. Jedná se o nejjednodušší a nejrychlejší způsob konstrukce stropu; v kombinaci s kazetovým protipožárním stropem navíc splňuje všechny požadavky na předepsaná zatížení i požární odolnost 30 minut.

Další zajímavostí je zastřešený vstup do prodejny po celé přední délce haly. Třímetrový přístřešek je navržen jako konzole s dolními vzpěrami. Přístřešek je opláštěný PUR panely, podhled zastřešení je navržen jako pozinkovaný tahokov, který působí velmi elegantně.

Halu opláštila firma MONT-KOVO spol. s r. o. ve střešní části sendvičovými panely PUR 100 s hydroizolační folií Kingspan, které tvoří v dolní části pozinkovaný plech barvy RAL 9002 a izolační polyuretanová pěna uvnitř. Stěnové opláštění je kombinací sendvičových a minerálních panelů Kingspan. Barevně je hala laděna s firemními barvami. Použita byla kombinace světle zelené RAL 6018 a tmavě zelené RAL 6029 vše v profilaci plechů MICRO/Minibox, což zaručuje elegantní a nadčasový vzhled budovy.

Zaujme rovněž poutavý reklamní pylon umístění před montovanou halou, jehož nosný železobetonový pilíř byl doplněn pozinkovanou konstrukcí do potřebného kuželovitého tvaru. Pylon je rovněž opláštěn PUR panely v požadovaných barvách.

Dodavatel haly kladl hlavní důraz na kvalitu používaných materiálů a efektivního postupu montáže. Hala byla smontována za tři měsíce a předána investorovi. Díky použitým postupům byly zabezpečeny nízké investiční i provozní náklady, které zajistí rychlou návratnost investice.

Timeless Appearance of the Demountable Building Suitable for Selling Purposes in České Budějovice
The building suitable for selling purposes and administrative building for company Starka – Půjčovnictví and the outlet is an example of a modern, architecturally interesting and cost-effective industrial building, completed by a leading manufacturer of steel structures on the Czech market – company MONT-KOVO spol. s r. o. Břest. Demountable building suitable for selling purposes has been designed to meet the needs and high demands of the investor for spaciousness, functionality and aesthetics of the new business environment in a maximum extent and has to provide for convenient sales, rental and service for tools.

Bookmark
Ohodnoďte článek:
Diskuse

Nadčasový vzhled montované prodejní haly v Českých Budějovicích

Tip
 Zdravím, hala vypadá pěkně, ale ta zelená se mi nezdá moc estetická. My jsme podobnou stavbu stavěli s http://www.mojehala.cz/, vypracovali s námi individuální...
počet příspěvků: 1 | poslední příspěvek: 28.10.2016 15:17vstup do diskuse >>

Fotogalerie
Montovaná hala Starka České BudějoviceMontáž opláštění

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Navrhovanie spriahnutých plechobetónových dosiek (45x)
Plechobetónová doska je monolitická železobetónová doska betónovaná na tenkostennom oceľovom tvarovanom profile – ...
Nové ústředí ČSOB (37x)
Budova nového ústředí ČSOB bude přátelskou, otevřenou a vstřícnou budovou, která poskytne příjemné pracovní prostředí pr...
Projektovanie a rekonštrukcia Zimného štadióna Ondreja Nepelu v BratislaveProjektovanie a rekonštrukcia Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave (36x)
Pôvodný železobetónový skelet objektu štadióna s pôdorysnými rozmermi 70 × 100 m bol postavený v rokoch 1943 až 19...

NEJlépe hodnocené související články

„Z historické haly jsme udělali supermoderní provoz“„Z historické haly jsme udělali supermoderní provoz“ (5 b.)
říká generální ředitel společnosti Vítkovice Machinery Group Ing. Jan Světlík....
Ve Vítkovicích se rozjíždí rychlokovárna třetího tisíciletíVe Vítkovicích se rozjíždí rychlokovárna třetího tisíciletí (5 b.)
Doslova průlomovou investici v oblasti strojírenské metalurgie představuje moderní linka rychlokovacího stroje, jakou ne...
Praktické poznatky z realizace ojedinělé stavby - visuté lávky přes Labe v Kolíně (5 b.)
Visutá lávka o třech polích překračuje v Kolíně řeku Labe (na Kmochův ostrov) středním polem o rozpětí 99 m, obě krajní ...

NEJdiskutovanější související články

Nadčasový vzhled montované prodejní haly v Českých BudějovicíchNadčasový vzhled montované prodejní haly v Českých Budějovicích (1x)
Prodejní a administrativní hala pro firmu Starka – Půjčovnictví a obchod, v. o. s. je ukázkou moderní, architekton...
Laboratorní a konstituční model cementovaného jílu (1x)
Zpevněné vzorky jílu byly připraveny ze směsi kaolínu a portlandského cementu. Provedly se laboratorní zkoušky pevnosti,...
Celodřevěná hala skladu posypové soli v Rychnově u Jablonce nad Nisou (1x)
Na místě původního skladu posypové soli v areálu SÚS v Rychnově u Jablonce nad Nisou byl v roce 2004 vybudován nový obje...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice