KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Investiční celky    Campus Science Park    „Investoři vždy požadují českou kvalitu, japonskou preciznost, německou spolehlivost a nejvýhodnější cenu,“

„Investoři vždy požadují českou kvalitu, japonskou preciznost, německou spolehlivost a nejvýhodnější cenu,“

Publikováno: 18.9.2013
Rubrika: Campus Science Park

tvrdí Jan Prokop, ředitel společnosti AZW, a. s.

AZW, a. s. je společnost podnikající na trhu montáží, výstavby a údržby elektrotechnologií. Svým partnerům nabízí zkušenosti a znalosti získané mnohaletým působením v oboru. Považuje se za zdravou a prosperující společnost, realizující zakázky na celém území České republiky i v zahraničí. AZW, a. s. je předním dodavatelem silnoproudých a slaboproudých technologických celků ve stavebnictví. Společnost pracovala na celé řadě projektů od staveb občanské vybavenosti, přes obchodní centra nebo nejrůznější průmyslové stavby. Byla rovněž jedním z dodavatelů na stavbě Campus Science Park v Brně.

Co konkrétně obnášela vaše zakázka na projektu Campus Science park B?
Projekt Campus Science Park B se na první zdání může jevit jako standardní kancelářský objekt, kterých je v ČR hodně. Nicméně zakomponováním objektu do lokality Bohunic a blízkého komplexu akademického kampusu tomuto objektu dává jisté výjimečnosti. Zajímavá spolupráce s investorem a architekty vytváří interesantní projekt, na kterém jsme spolupracovali s náležitým zaujetím a brněnským patriotismem. V budově byly užity systémy světelné, zásuvkové instalace do 1 000 V, ochrana před atmosférickými vlivy a slaboproudé instalace strukturované kabeláže, kamerový systém, elektronického zabezpečení a pro daný typ objektu, nezbytná elektrická požární signalizace se signalizací do centrálního velína sousedícího obchodního centra.

Je to standardní výčet technologií, které se u staveb tohoto typu objevují nebo existují i další, které jsou pro provoz budovy nezbytné?
Pro provoz budovy jsou nezbytné další systémy jako například předávací stanice různých hladin napětí (trafostanice), systémy nucené audio evakuace, kontroly vstupu s docházkovými systémy. Pro daný objekt nebyly požadovány a trafostanice byla zřízena v dřívější etapě výstavby.

O elektrotechnologiích na stavbách se většinou moc nemluví, přitom se většinou jedná o velmi moderní a sofistikovaná zařízení. Se kterými dodavateli spolupracujete a jak jsou na tom ve vašem oboru české firmy? Preferují stavaři českou kvalitu, japonskou preciznost, německou spolehlivost nebo čínskou cenu?
Společnost jako je naše, úzce spolupracuje s prověřenými výrobci a dodavateli. Záběr výrobků je velmi široký a je dán zaměřením naší společnosti, která je schopna zrealizovat různé systémy požadované klienty standardně žádané na evropském či světovém trhu. Využíváme jak českých tak i zahraničních výrobců, přičemž na prvním místě je vždy kvalita. Kvalita českých výrobců je srovnatelná se zahraničními. I zde platí rčení „nikdo nejsme tak bohatí, abychom mohli kupovat levné věci.“ Naší snahou je předcházet budoucím nákladům ve formě různých reklamačních výjezdů a zásahů, jejichž příčinou mohou být levné či méně kvalitnější výrobky. Stavaři, potažmo koneční uživatelé – investoři, vždy požadují českou kvalitu, japonskou preciznost, německou spolehlivost a nejvýhodnější cenu. Tomuto kompilátu čtyř zásadních podmínek podřizujeme chod a fungování firmy. K výsledku jejímž finálním produktem je spokojený klient, vedou dlouhá jednání, jejichž předmětem jsou konzultace s investorem, architekty, projektanty a souvisejícími profesemi. Základem je správně odladit projekt na tzv. papíru, aby měla stavba posléze co nejméně třecích ploch. Ve finále se jedná o časovou a finanční úsporu, než projekt takzvaně šít na stavbě – na koleně.

Ve které části projektu do staveb podobného typu vstupujete? Jakmile stojí hrubá stavba nebo již ve fázi projektování?
Do projektu vstupujeme již v prvotní fázi. Zjišťováním potřeb klienta a nastavením filosofie projektu již od počátku. Různé profese, včetně naší, mají dopad do konstrukce a stavby objektu, proto je nutno započít projekční práce v rané fázi projektu a začínáme tedy před započetím výstavby.

Jak náročné jsou moderní elektrotechnologie z pohledu instalací, kvality prostředí a následné údržby?
Náročnost moderních technologií jde většinou do hloubky výrobku, jeho technické či softwarové propracovanosti. Jsou tak více odolné na změnu, prodlužují funkčnost, jsou přesnější anebo odolnější na případné závady. Pro nás to znamená neustálý kontakt s výrobci ať již formou školení, seminářů či jiných vzdělávacích programů. Neustálým kontaktem s daným portfoliem výrobků je následná údržba a servis snažší. Servisní oddělení firmy, jeho flexibilita a odbornost, je klientem velmi oceňováno. Úspěšný byl rovněž dotační titul „Realizace vzdělávacích kurzů pro zaměstnance společnosti AZW, a. s. a partnerů“ z operačního programu MPSV, získaný a realizovaný v naší společnosti.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Jan ProkopSpolečnost AZW pracovala i na projektu AZ Tower.

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Campus Science Park – Building CCampus Science Park – Building C (22x)
Projekt The Campus je novým centrem jednoho z nejrychleji se rozvíjejících měst v Evropě – Brna. Vytváří komunitu propoj...
„Zajímají nás další specializace ve stavebnictví. Další divizi, kterou nyní spouštíme, je Divize hliníkové fasády,“„Zajímají nás další specializace ve stavebnictví. Další divizi, kterou nyní spouštíme, je Divize hliníkové fasády,“ (17x)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE předseda představenstva společnosti HINTON, a. s. Petr Šimon....
Další stavby projektu Campus Science Park jsou dokončenyDalší stavby projektu Campus Science Park jsou dokončeny (16x)
Po delší době se na stránkách časopisu KONSTRUKCE opět vracíme k projektu brněnského Campus Parku. Naposledy jsme se věn...

NEJlépe hodnocené související články

Campus Science Park objekt C pohledem projektantůCampus Science Park objekt C pohledem projektantů (5 b.)
Administrativní budova Campus Science Park C o dvou podzemních podlažích a osmi nadzemních podlažích je objekt s označen...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice