KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Realizace    Hala podřízená nárokům uživatele

Hala podřízená nárokům uživatele

Publikováno: 16.3.2006, Aktualizováno: 25.12.2008 23:11
Rubrika: Realizace

V průmyslové zóně města Prostějova probíhala od začátku září do konce října roku 2005 montáž ocelové konstrukce a opláštění montážní haly a ocelová konstrukce střechy a střešního pláště budovy kanceláří nového montážního a výrobního závodu firmy Windmöller & Hölscher Czech.

Hall conformed to the user’s requirements
From the beginning of September till the end of October 2005 an assembly of steel structure and cladding of assembly hall and assembly of steel roof structure and roof cladding of office building of the new assembly and production works of company Windmöller & Hölscher Czech took place in the Industrial zone of the town of Prostějov.

Hala se bude využívat pro montáž tiskařských strojů a na výrobu obalových materiálů. Architektonické a prostorové řešení haly a budovy kanceláří je podřízeno požadovanému provozu firmy s možností rozšíření v dalších etapách výstavby.

MONTÁŽNÍ HALA
Hala je navržena jako dvoulodní ocelová konstrukce s rozpětím 2 × 27 m, s atikovou výškou 11,1 m a s celkovou délkou 67,5 m, s vnitřními jeřábovými drahami pro provoz čtyř jeřábů o nosnosti 12,5 t, jednoho mostového jeřábu o nosnosti 10 t a jednoho mostového jeřábu o nosnosti 5 t. Nosná ocelová konstrukce byla navržena a posouzena požární odolnost R15D1. Hlavní nosnou ocelovou konstrukci tvoří příčné rámové vazby s vetknutými středovými sloupy a kloubově kotvenými krajními sloupy v modulaci příčných vazeb 6,75 m. Pouze na jedné straně haly v předposlední příčné vazbě je středový sloup vynechán a nahrazen podélným průvlakem. Tímto řešením je umožněno pojíždění mostových jeřábů o nosnosti 5 a 10 t rovnoběžně s příčnými vazbami. Příčné vazby jsou navrženy ze svařovaných I-profilů. Montážní šroubové přípoje jsou provedeny v místech rámových rohů a v oblastech „nulových momentů“ šroubovými spojeními kvality 10.9 bez předpětí. Ostatní montážní přípoje jsou realizovány šroubovým spojením kvality 8.8. Hlavní nosná ocelová konstrukce včetně jeřábových drah je navržena z materiálu S355, ostatní prvky ocelové konstrukce z S235. Doplňkovou konstrukci pro uchycení svisle kladeného obvodového pláště ze sendvičových polyuretanových panelů o tl. 80 mm, resp. v jedné podélné stěně na základě požadavku požárně-bezpečnostního řešení stavby ze sendvičových panelů z minerální plstí o tl. 150 mm, tvoří tenkostěnné pozinkované C-profily z materiálu S390.
Stěnové opláštění je provedeno v odstínu RAL 9002, pouze atika je zvýrazněna předsazeným trapézovým plechem v odstínu RAL 3000. Nosnou konstrukci střešního pláště tvoří trapézový plech o výšce vlny 135 mm z materiálu S350. Skladba střešníhopláště dále pokračuje parozábranou, tepelnou izolací z pěnového polystyrenu EPS o tl. 160 mm, skleněného vliesu a hydroizolační fólií o tl. 1,8 mm nešířící požár. Odvodnění střechy je zajištěno podtlakovou dešťovou kanalizací. Prosvětlení a odvětrání montážní a výrobní haly je zajištěno ve střešní rovině dvěma 3m hřebenovými obloukovými světlíky téměř přes celou délku haly. V každém světlíku je sedm ventilačních klapek. V obvodovém plášti prosvětlují a odvětrávají plastová okna po celém obvodu haly.

BUDOVA KANCELÁŘÍ
Železobetonový skelet administrativní budovy s vyzdívanými obvodovými stěnami půdorysného tvaru písmene L, v jednom rameni s rozpětím 10,6 a délkou 26 m a v druhém rameni s rozpětím 13,5 a délkou 18 m, je ve střešní rovině doplněn o nosnou ocelovou konstrukci střechy se skládaným pláštěm při montáži. Budova kanceláří je propojena s montážní halou v podélné stěně v obou podlažích. Nosná ocelová konstrukce střechy objektu kanceláří je navržena z válcovaných IPE profilů v modulaci trámů 4,5 m ukotvených do ŽB skeletu lepenými kotvami. Skladba střechy dále pokračuje válcovanými U-vaznicemi v roztečích 3 m, do kterých je ukotven střešní trapézový plech o výšce vlny 60 mm a dále je již skladba střešního pláště shodná se skladbou střešního pláště haly. Materiál, použitý na nosnou ocelovou konstrukci střechy budovy kanceláří, je kvality S235. Pro montážní spojení ocelové konstrukce bylo použito šroubových spojení v kvalitě 8.8. Součástí dodávky střešního pláště je i RWA klapka nad vnitřním schodištěm a výlezový otvor pro obsluhu VZT zařízení umístěných na střeše objektu kanceláří.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Navrhovanie spriahnutých plechobetónových dosiek (48x)
Plechobetónová doska je monolitická železobetónová doska betónovaná na tenkostennom oceľovom tvarovanom profile – ...
Projektovanie a rekonštrukcia Zimného štadióna Ondreja Nepelu v BratislaveProjektovanie a rekonštrukcia Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave (41x)
Pôvodný železobetónový skelet objektu štadióna s pôdorysnými rozmermi 70 × 100 m bol postavený v rokoch 1943 až 19...
Nové ústředí ČSOB (38x)
Budova nového ústředí ČSOB bude přátelskou, otevřenou a vstřícnou budovou, která poskytne příjemné pracovní prostředí pr...

NEJlépe hodnocené související články

„Z historické haly jsme udělali supermoderní provoz“„Z historické haly jsme udělali supermoderní provoz“ (5 b.)
říká generální ředitel společnosti Vítkovice Machinery Group Ing. Jan Světlík....
Ve Vítkovicích se rozjíždí rychlokovárna třetího tisíciletíVe Vítkovicích se rozjíždí rychlokovárna třetího tisíciletí (5 b.)
Doslova průlomovou investici v oblasti strojírenské metalurgie představuje moderní linka rychlokovacího stroje, jakou ne...
Praktické poznatky z realizace ojedinělé stavby - visuté lávky přes Labe v Kolíně (5 b.)
Visutá lávka o třech polích překračuje v Kolíně řeku Labe (na Kmochův ostrov) středním polem o rozpětí 99 m, obě krajní ...

NEJdiskutovanější související články

Nadčasový vzhled montované prodejní haly v Českých BudějovicíchNadčasový vzhled montované prodejní haly v Českých Budějovicích (1x)
Prodejní a administrativní hala pro firmu Starka – Půjčovnictví a obchod, v. o. s. je ukázkou moderní, architekton...
Laboratorní a konstituční model cementovaného jílu (1x)
Zpevněné vzorky jílu byly připraveny ze směsi kaolínu a portlandského cementu. Provedly se laboratorní zkoušky pevnosti,...
Celodřevěná hala skladu posypové soli v Rychnově u Jablonce nad Nisou (1x)
Na místě původního skladu posypové soli v areálu SÚS v Rychnově u Jablonce nad Nisou byl v roce 2004 vybudován nový obje...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice