KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Realizace    Astron Buildings – ocelové konstrukce nové tréninkové haly

Astron Buildings – ocelové konstrukce nové tréninkové haly

Publikováno: 18.8.2016
Rubrika: Realizace

V letošním roce společnost Astron Buildings dokončila výstavbu nové tréninkové hokejové haly pro HC Oceláři Třinec. Touto realizací jsme rozšířili naše četné reference zimních stadionů v Česku a na Slovensku o další jedinečnou stavbu, na které jsme využili prvotřídní produkty z našeho systémového řešení.

V půdoryse má hala tvar obdélníku se zaobleným rohem a s rozměry 35,3 × 64 m. Čistá výška haly je 7,3 m, výška okapu 8,9 m. K hale je ze dvou stran přistavěn polyfunkční objekt, kterého součástí je zázemí, šatny, technické místnosti a fitness. Předsazená atika kolem celého obvodu haly v tmavé šedé barvě dodala stavbě zajímavý architektonický ráz a zároveň zakrývá sedlovou střechu.

NOSNÁ OCELOVÁ KONSTRUKCE
Nosnou konstrukci tvoří ocelové rámy s roztečí 8,0 m, doplněny o mezilehlé sloupky, čímž byla možná snadná montáž horizontálních sendvičových panelů. Menší počet příčných rámů měl pozitivní efekt na celkové náklady zakládání a hmotnost ocelové konstrukce. Hlavní rámy se skládají ze segmentových prvků kónického tvaru jak sloupů, tak průvlaků. Společnost Astron Buildings je dlouhodobě lídrem v navrhování ocelových rámových konstrukcí na velké rozpony, kde statický výpočet zohledňuje spolupůsobení všech prvků haly od primární a sekundární konstrukce až po opláštění. Primární konstrukce musela vyhovět požadavku na agresivitu prostředí C4, což bylo zajištěno nejen tloušťkou nátěru, ale i úpravami při samotné výrobě konstrukce. Všechny prvky ocelové nosné konstrukce byly vyráběny přímo na míru a systémové řešení umožnilo rychlou realizaci výstavby.

STŘEŠNÍ OCELOVÉ KONSTRUKCE A OPLÁŠTĚNÍ
Na střešní vaznice byly použity tenkostěnné za studena válcované Z‑profily, dodávané z našeho výrobního závodu, stejně tak jako primární konstrukce a opláštění střechy. Statický návrh a výroba na jednom místě nám umožnili maximální optimalizaci dodané konstrukce.

Samotná střecha, se sklonem 4 %, je špičkovým produktem firmy Astron. Střešní dvouplášťový systém tvoří falcovaný plech s označením LMR 600 a spodní trapézový plech v povrchové úpravě AZA. Celý systém je uchycen přímo do střešních vaznic. Prostor mezi dvěma plechy je vyplněn minerální vatou tloušťky 200 mm. Speciální povrchová úprava AZA je směs hliníku a zinku. Jeho bezbarvý povrch zajišťuje, kromě dlouhé životnosti, nízkou emisivitu, která příznivě ovlivňuje fungování chlazení ledové plochy. Krytina LMR 600 je speciální falcovaná krytina s tloušťkou 0,66 mm. Samotná montáž probíhá speciálním falcovacím strojem. Falc je uchycen na kluzných distančních prvcích, které umožňují střešní krytině absorbovat síly plynoucí z tepelné roztažnosti ocelového povrchu střechy. Tloušťka plechu LMR 600 a celková tuhost střešní konstrukce zajišťuje možnost údržby střechy během její celé životnosti. Do konstrukce střechy byly uchyceny bezpečnostní prvky, přímo navrženy na střešní systému LMR 600 a jejich uchycení nevyžaduje žádný zásah do střešního pláště.

Výstavba ocelové konstrukce společně s opláštěním trvala pět měsíců od srpna do prosince roku 2015.

Tento velmi zajímavý projekt prověřil naše schopnosti a možnosti a zároveň jsme dokázali zvládnout všechny nástrahy atypických řešení ve vysoké kvalitě, která je společnosti Astron Buildings vlastní. Věříme, že objekt bude poskytovat komfortní zázemí pro trénink hokejistů všech věkových kategorií a přispěje k dalšímu rozvoji tohoto populárního sportu.

Astron Buildings – Steel Structures of New Training Hall
This year, the company Astron Buildings has completed the construction of a new training hockey hall for HC Oceláři Třinec. This project has extended our numerous references concerning winter stadiums in the Czech and Slovak Republic by another unique structure, where we used first‑class products of our system solutions.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Nosnou konstrukci tvoří ocelové rámy s roztečí 8 m. (foto: Třinecký inženýring, a. s.)Na střešní vaznice byly použity tenkostěnné za studena válcované Z profily. (foto: Třinecký inženýring, a. s.)Interiér hotové haly (foto: Astron Buildings s. r. o.)Střešní dvouplášťový systém tvoří falcovaný plech LMR 600 a spodní trapézový plech. (foto: Třinecký inženýring, a. s.)

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Navrhovanie spriahnutých plechobetónových dosiek (47x)
Plechobetónová doska je monolitická železobetónová doska betónovaná na tenkostennom oceľovom tvarovanom profile – ...
Nové ústředí ČSOB (37x)
Budova nového ústředí ČSOB bude přátelskou, otevřenou a vstřícnou budovou, která poskytne příjemné pracovní prostředí pr...
Projektovanie a rekonštrukcia Zimného štadióna Ondreja Nepelu v BratislaveProjektovanie a rekonštrukcia Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave (36x)
Pôvodný železobetónový skelet objektu štadióna s pôdorysnými rozmermi 70 × 100 m bol postavený v rokoch 1943 až 19...

NEJlépe hodnocené související články

„Z historické haly jsme udělali supermoderní provoz“„Z historické haly jsme udělali supermoderní provoz“ (5 b.)
říká generální ředitel společnosti Vítkovice Machinery Group Ing. Jan Světlík....
Ve Vítkovicích se rozjíždí rychlokovárna třetího tisíciletíVe Vítkovicích se rozjíždí rychlokovárna třetího tisíciletí (5 b.)
Doslova průlomovou investici v oblasti strojírenské metalurgie představuje moderní linka rychlokovacího stroje, jakou ne...
Praktické poznatky z realizace ojedinělé stavby - visuté lávky přes Labe v Kolíně (5 b.)
Visutá lávka o třech polích překračuje v Kolíně řeku Labe (na Kmochův ostrov) středním polem o rozpětí 99 m, obě krajní ...

NEJdiskutovanější související články

Nadčasový vzhled montované prodejní haly v Českých BudějovicíchNadčasový vzhled montované prodejní haly v Českých Budějovicích (1x)
Prodejní a administrativní hala pro firmu Starka – Půjčovnictví a obchod, v. o. s. je ukázkou moderní, architekton...
Laboratorní a konstituční model cementovaného jílu (1x)
Zpevněné vzorky jílu byly připraveny ze směsi kaolínu a portlandského cementu. Provedly se laboratorní zkoušky pevnosti,...
Celodřevěná hala skladu posypové soli v Rychnově u Jablonce nad Nisou (1x)
Na místě původního skladu posypové soli v areálu SÚS v Rychnově u Jablonce nad Nisou byl v roce 2004 vybudován nový obje...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice