KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2014    Mezinárodní veletrh architektury, stavebních materiálů a systémů BAU 2015

Mezinárodní veletrh architektury, stavebních materiálů a systémů BAU 2015

Publikováno: 7.10.2014
Rubrika: 2014

Veletrh BAU se profiluje zcela jednoznačně, jeho vymezení v konkurenčním prostředí je naprosto jasné. Právě toto ho odlišuje od mnoha jiných výstav. Na ploše 180 000 m² prezentuje veletrh BAU architekturu, stavební materiály a systémy pro hospodářskou a bytovou výstavbu, vybavení interiérů jak novostaveb, tak i stávající zástavby. Také nadcházející veletrh BAU, konaný od 19. do 24 ledna 2015, kompletně zaplní prostory výstaviště Messe München.

Na veletrhu BAU 2015 bude opět vystavovat více než 2 000 vystavovatelů z přibližně 40 zemí. Očekává se, že podíl zahraničních vystavovatelů se přiblíží k 30 procentům. Co se návštěvníků týče, je naším cílem výrazně překročit hranici 230 000 návštěvníků a pokud možno nadále navyšovat podíl zahraničních hostů.

Záměr veletrhu BAU
Na čem je vybudována značka kvality veletrhu BAU? Charakteristickými rysy jsou kvalita, mezinárodní charakter, inovační principy a přístup veletrhu orientovaný na jednotlivá řešení. A co je důležité: Veletrh BAU je obchodní platformou, vystavovatelé i návštěvníci se chtějí stát obchodními partnery. Často se zde hovoří o zcela konkrétních projektech, mnozí návštěvníci s sebou přináší hotové stavební plány, popř. plány objektů a hledají vhodné technologie nebo materiály pro své projekty.

Kvalita vztahuje jak na vystavovatele, tak i na návštěvníky. Na veletrhu BAU se setkávají všichni, kteří pracují na rozhodujících a odpovědných pozicích v oblasti plánování, stavebnictví a designu, a to jak na národní, tak i mezinárodní úrovni.

Veletrh BAU se vyznačuje vysokou mezinárodní účastí. Účastní se ho odborná veřejnost nejen z Evropy, ale ze všech koutů světa.

Průmyslová odvětví berou roli veletrhu BAU jako motor inovací. Směřují své inovace, výzkum a vývoj na veletrh BAU. Veletrh BAU se na oplátku zabývá novými tématy, která si žádá trh.

Přitom se veletrh BAU vždy orientuje na konkrétní řešení. Spoluprací mezi jednotlivými profesemi podporuje veletrh součinnost mezi jednotlivými řemesly, stejně tak jako spolupráci průmyslu a řemesel.

Vývoj účasti vystavovatelů
Od roku 2005 je veletrh BAU trvale vyprodán. Poptávka je výrazně vyšší než plocha dostupných pavilónů. Proto si vedeme pořadník, ve kterém evidujeme více než 400 společností.

Samozřejmě při plánování podnikáme vše pro to, abychom co možná nejlépe uspokojili poptávku po výstavních plochách a tím k nám přivedli co nejvíce vystavovatelů, zejména ze zahraničí.

V roce 2013 dosáhl veletrh BAU nového rekordu s počtem 2 060 vystavovatelů, a, co je obzvlášť potěšující, také mezinárodní účast byla tak vysoká, jako nikdy předtím. Zúčastnilo se 572 vystavovatelů ze zahraničí, což představuje 27% podíl. Celkem zde vystavovalo 41 zástupců různých zemí.

Top 15 zemí, ze kterých přichází návštěvníci
Stejně jako v případě vystavovatelů, vedoucí roli hrají návštěvníci z Rakouska, Itálie a Švýcarska. To, že veletrh BAU se právem pyšní titulem přední světový veletrh, dokazuje nárůst počtu návštěvníků z mimoevropských zemí. Více než 9 000 návštěvníků veletrhu BAU 2013 pocházelo z mimoevropských zemí. Z Asie dorazilo o téměř 1 000 návštěvníků. Také ze Severní, Latinské a Jižní Ameriky shlédlo veletrh o 500 návštěvníků více než v roce 2011.

Klíčová témata
Pro každý veletrh BAU jsme si ve spolupráci se zástupci průmyslu stanovili několik klíčových témat. Nacházíme je v různých formách u většiny vystavovatelů a odráží se také na jednotlivých fórech a expozicích. Pro veletrh BAU 2015 jsme definovali tři hlavní témata.

Inteligentní urbanizace
Již v roce 2025 budou dvě třetiny světové populace bydlet ve městech. Jejich plánování, výstavba a provoz jsou pro všechny zúčastněné obrovskou výzvou, kterou jsou schopni vyřešit projektanti, architekti, technici a řemeslníci pouze společnými silami. V kterém bodě na cestě k městu budoucnosti se nacházíme a jaké projektové a technické možnosti již existují, tím se zabývá právě toto téma.

Člověk a budova
Více než 80 procent své pracovní doby stráví Středoevropané v uzavřených místnostech. Jsou podmínky v místnostech ideální, mají prokazatelně pozitivní vliv na výkonnost lidí, kteří zde pracují? Toto téma se zabývá v praxi použitelnými technologiemi určenými lidem pracujícím v místnostech a budovách: od inovativních větracích systémů až po vzájemně sladěné řídící a optimalizační zařízení.

Energetická účinnost a účinnost zdrojů
Další využívání energií a zdrojů je jedním z hlavních témat budoucnosti vůbec. Sektor stavebnictví zde může hrát významnou roli: například využití ekologických stavebních materiálů, inovativní technologie pro recyklaci materiálů nebo inteligentní softwarové nástroje pro projektování energeticky účinných budov. Rozvoj vzájemně koordinovaných fasádních konceptů a efektivních modelů dodávky energií pro jednotlivé budovy a celá sídliště je nezbytným krokem pro budoucnost městské výstavby.

Mnichov - magnet pro návštěvníky
Jednou z největších výhod našeho umístění je samozřejmě město Mnichov - magnet pro návštěvníky z celého světa.  V Mnichově najdete bezpočet divadel, muzeí, zámků, restaurací a samozřejmě proslavené pivnice.

Kromě všech turistických aspektů je Mnichov také velmi významným místem high-tech technologíí celého Německa. Své sídlo zde mají po celém světě známé společnosti jakými jsou BMW a Siemens.

V Mnichově a jeho okolí je pro návštěvníky z celého světa k dispozici přibližně 60 000 lůžek.

Okolí nedalekých jezer a hor nabízí bezpočet možností pro relaxaci a volný čas.

Výstavnická společnost Messe München International (MMI)
Společnost Messe München International (MMI), která pořádá více než 40 odborných veletrhů v oblasti investičního zboží, spotřebního zboží a nových technologií, patří s obratem 300 milionů EUR k nejvýznamnějším společnostem v oblasti výstavnictví na světě.

Veletrhů pořádaných v areálu výstaviště se každoročně účastní více než 30 000 vystavovatelů a kolem dvou milionů návštěvníků.

Kromě toho organizuje Messe München International také odborné veletrhy v Asii, Rusku, na Středním východě, v Jižní Americe a Jižní Africe. Spolu s dvanácti přidruženými společnostmi v Evropě a Asii a také s více než 60 zastoupeními v zahraničí pokrývajícími více než 90 zemích světa, tvoří Messe München International skutečně celosvětovou síť. 

Společně s výstavnickými společnostmi z Düsseldorfu a Hannoveru disponuje MMI vlastním výstavištěm Shanghai New International Expo Center (SNIEC) v Šanghaji, které bylo otevřeno v roce 2001.

Zejména v oblasti stavebních veletrhů má Messe München dlouholeté zkušenosti. K předním mezinárodním veletrhům, které se konají v Mnichově, patří vedle veletrhu BAU také strojírenský veletrh bauma a veletrh komerčních nemovitostí Expo real. S těmito třemi veletrhy tvoří Mnichov celistvý řetězec procesu plánování a výstavby - od investic přes plánování a realizaci až po provoz jednotlivých budov.

Jednou z našich velkých výzev při pořádání různých veletrhů je, aby byla výstavní plocha zcela zaplněna.

Z tohoto důvodu můžeme vyhovět velkým společnostem ohledně rezervace plochy pouze částečně, nové poptávky jsme nuceni částečně zařadit do pořádníku.  Na samotný veletrh BAU je v pořadníku v současné době více než 400 společností.

Toto postavení si však nemůžeme, ani nechceme v dlouhodobém horizontu dovolit.

Abychom tato kapacitní omezení nemuseli v budoucnu uplatňovat a mohli opět uspokojit všechna přání vystavovatelů, plánujeme výstavbu dvou dalších pavilónu, pavilónu C5 a C6.

Se stavbou těchto pavilónu začneme počátkem léta 2016 a měli bychom ji dokončit za cca dva roky. Od roku 2018 budeme tedy disponovat kapacitou 200 000 metrů čtverečních, tzn. o 20 000 čtverečních metrů více než doposud.

Tím se otevírají nové perspektivy jak pro veletrh BAU, tak i jeho vystavovatele. V době konání veletrhu BAU 2019 tak budeme pravděpodobně schopni nabídnout plochu i těm společnostem, které jsou v současné době v pořadníku.

Sedm dobrých důvodů, proč navštívit veletrh BAU 2015:

  • unikátní účast lídrů trhu a značek,
  • všechna důležitá řemesla, výrobky, materiály na jednom místě,
  • celosvětově největší odborný veletrh pro architekty a inženýry,
  • inovace jednotlivých výrobců ve dvouletém cyklu veletrhu BAU,
  • budoucnost stavění ve fórech a na mimořádných výstavách,
  • dialog všech, kteří se podílejí na projektování, výstavbě a designu,
  • magnet Mnichov - metropole s velkým srdcem!
Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Téměř 3 900 pracovních míst mohou Jihomoravskému kraji přinést energeticky úsporné renovace budov (415x)
Vládní strany se v koaliční smlouvě zavázaly k masivní podpoře zateplování veřejných i soukromých budov. Pokud se nové v...
Provádění a klasifikace ocelových konstrukcí výrobků dle EN 1090-2 (223x)
Požadavky na provádění ocelových konstrukcí musí zajistit úroveň mechanické únosnosti a stability použitelnosti a trvanl...
5. odborná konference KONSTRUKCE 20145. odborná konference KONSTRUKCE 2014 (39x)
Ostravský Clarion Congress Hotel hostil ve čtvrtek 6. listopadu pátý ročník odborné konference KONSTRUKCE kterou pořádá ...

NEJlépe hodnocené související články

Huisman spustil nový talentový program pro zaměstnance (5 b.)
Společnost Huisman ze Sviadnova, vyrábějící jeřáby, vrtné soupravy nebo systémy pro pokládku potrubí na mořské dno, vytv...
ČKLOP – Realizace proskleného obvodového pláště pro muzeum současného a moderního umění Nadace Louis Vuitton v PařížiČKLOP – Realizace proskleného obvodového pláště pro muzeum současného a moderního umění Nadace Louis Vuitton v Paříži (5 b.)
V polovině letošního června proběhla kolaudace objektu Nadace Louis Vuitton umístěného v zeleni Bouloňského lesíku v Pař...
„PORR staví nejen v České republice, ale také v Kataru,“ říká Karl-Heinz Strauss, generální ředitel rakouské stavební společnosti PORR AG (5 b.)
O opravě Štěrboholské radiály, o podnikání v arabském světě i o vlivu situace na Ukrajině na stavební trh hovoří Karl-He...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice