KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2007    HB Reavis Group expanduje do Česka

HB Reavis Group expanduje do Česka

Publikováno: 18.6.2007, Aktualizováno: 17.12.2008 23:15
Rubrika: 2007, Development

Najväčšia slovenská developerská skupina HB Reavis Group rozširuje aktivity aj do Českej republiky. V nasledujúcich rokoch chce v najväčších mestách realizovať osvedčený koncept obchodného centra Aupark. Ten na Slovensku úspešne funguje v Bratislave, pripravuje sa výstavba v Košiciach a Žiline, plánuje sa v ďalších mestách.

V Česku by mali obchodné centrá pod touto značkou pribudnúť napríklad v Brne a Hradci Králové. Aupark v metropole Moravy sa bude nachádzať v lokalite hraničiacej s budúcim bulvárom spájajúcim novú železničnú stanicu s centrom mesta. V blízkosti je situované nákupné centrum Vaňkovka. Tak ako všade, Aupark bude ponúkať pestrú škálu služieb, obchodov, reštaurácií, kaviarní, zábavy a voľnočasových aktivít. To všetko v rozsiahlych priestoroch s celkovou prenajímateľnou plochou 71-tisíc m2. Pre potreby parkovania bude k dispozícii dva a pol tisíc miest.


V ČR by mali obchodné centrá pribudnúť napríklad v Brne a Hradci Králové.

Celkové stavebné náklady sa majú podľa odhadov developera vyšplhať na dve miliardy slovenských korún. Začiatok výstavby centra, na ktorého architektonickom koncepte sa podobne ako na pripravovaných slovenských Auparkoch a bratislavskom Twin City podieľal britský ateliér Benoy, je plánovaný na rok 2009. Jej ukončenie bude o dva roky neskôr.

Aupark v Hradci Králové sa bude nachádzať v centre mesta medzi Puškinovou a Gočárovou ulicou v blízkosti železničnej stanice, s ktorou by sa mal projekt v budúcnosti prepojiť. Nákupné centrum ponúkne obchody, služby, gastronomické zariadenia, priestory pre voľnočasové aktivity, kultúrne i športové vyžitie.

Súčasťou projektu z architektonickej kancelárie Jančina majú byť aj administratívne priestory vyššieho štandardu a byty, ako aj 730 parkovacích miest. Celková prenajímateľná plocha dosiahne 23 800 m2. Celkové stavebné náklady sa majú vyšplhať na 1,5 mld. korún.

O lukratívny, zhruba hektárový mestský pozemok 'u Koruny' sa uchádzala aj spoločnosť Plaza Centers, za ktorou stojí izraelský kapitál. Podľa portálu Stavební forum zastupiteľstvo mesta uprednostnilo slovenského developera z dôvodu lepšie projektovaného napojenia objektu na okolité ulice. Pozemok bude však k dispozícii až v roku 2009. Dôvodom je mestská rekonštrukcia Riegrovho námestia a presunutie dočasnej stanice trolejbusov na tento pozemok. Ukončenie výstavby odhaduje developer na rok 2011.

Dvoma Auparkami sa však aktivity spoločnosti v Česku nekončia. „Máme rozpracované ďalšie dva retailové projekty vo veľkých mestách, ktoré sú tesne pred finalizáciou,' avizuje zámery Miro Sedlák, marketingový manažér HB Reavis Group. Mesto ani lokalitu zatiaľ spoločnosť nespresnila. V minulosti však v tejto súvislosti spomínala Ostravu a Liberec.

Zdroj: www.etrend.sk.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

UniCredit Leasing zajistí financování nových investicUniCredit Leasing zajistí financování nových investic (33x)
UniCredit Leasing, přední společnost nebankovního financování v ČR, očekává oživení jak v oblasti financování strojů a z...
Accolade v Chebu investovala dvě miliardy, vzniká jeden z největších industriálních parků střední EvropyAccolade v Chebu investovala dvě miliardy, vzniká jeden z největších industriálních parků střední Evropy (29x)
V Chebu vzniká díky Accolade jeden z největších průmyslových parků ve střední Evropě. První část budovy pro Tchibo je ne...
Ostrava se brzy dočká další moderní stavbyOstrava se brzy dočká další moderní stavby (26x)
Office building Ostrava-Nordica v Ostravě představuje šestipodlažní objekt s ustupujícím sedmým nadzemním podlažím a se ...

NEJlépe hodnocené související články

UniCredit Leasing zajistí financování nových investicUniCredit Leasing zajistí financování nových investic (3.4 b.)
UniCredit Leasing, přední společnost nebankovního financování v ČR, očekává oživení jak v oblasti financování strojů a z...
O certifikace zelených budov je zájemO certifikace zelených budov je zájem (3 b.)
V budově centrálního sídla ČSOB v Praze-Radlicích se uskutečnilo diskusní setkání „Mezinárodní certifikace zelenýc...
Skanska podepsala nájemní smlouvu se společností OKIN GROUP na kancelářskou budovu Nordica OstravaSkanska podepsala nájemní smlouvu se společností OKIN GROUP na kancelářskou budovu Nordica Ostrava (1 b.)
Skanska Property Czech Republic podepsala nájemní smlouvu se společností OKIN GROUP, a. s. na novou kancelářskou budovu ...

NEJdiskutovanější související články

O certifikace zelených budov je zájemO certifikace zelených budov je zájem (2x)
V budově centrálního sídla ČSOB v Praze-Radlicích se uskutečnilo diskusní setkání „Mezinárodní certifikace zelenýc...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice