KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2014    3M Česko zve na Mezinárodní strojírenský veletrh 2014 v Brně

3M Česko zve na Mezinárodní strojírenský veletrh 2014 v Brně

Publikováno: 8.9.2014
Rubrika: 2014

Technologická společnost 3M Česko představí na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2014 v Brně vedle řady inovativních řešení pro průmysl také novinky mezi produkty, předvede živé demonstrace inovací v lepení a nabídne možnost odborné konzultace s expertkou na oblast bezpečnost při práci. Vše a mnohem více naleznete na expozici 3M na stánku 075 v pavilonu P. 

Společnost 3M je tradičním partnerem českého průmyslu. Se svým portfoliem více než 50 000 výrobků zasahuje téměř do všech průmyslových sfér, včetně strojírenství. Na MSV představí 3M svá řešení pro průmysl rozdělená do čtyř segmentů – broušení, lepení a spojování, ochrana zdraví při práci a speciální pokročilé materiály.

Z oblasti broušení budou představeny a předvedeny dvě novinky z řady brusiv Cubitron™ II.  Brusiva Cubitron™ II využívají patentovanou technologii precizně tvarovaného zrna (PSG – precision shaped grain). Jedinečnost spočívá ve speciálně vytvarovaných, stejně velkých a svisle orientovaných trojúhelnících z keramického zrna. Tyto samoostřící trojúhelníky jsou navrženy tak, aby se při opotřebovávání lámaly a aby neustále vznikaly nové, superostré body a hrany. Hrany se zaboří do kovu jako nůž, místo aby ho jen odíraly nebo kypřily. To brání vývinu tepla v opracovávaném obrobku – a omezuje tak vznik prasklin z tepla i změnu barvy. Po kompletaci portfolia úhlového broušení (vulkanfíbrové disky, brusné, lamelové a řezací kotouče) a pásovém broušení, se PSG nyní nově objevuje také v brusivu na podložce s uchycením formou suchého zipu. PSG jednoznačně vykazuje rychlejší úběr a delší životnost. Disky jsou primárně určeny na odstranění nátěru, přípravu před lakováním a agresivní broušení. Dostupné jsou na filmovém a papírovém podkladu, v hrubostech P80+ a P120+.

Díky akvizici společnosti Winterthur Technology Group se nyní technologie PSG objevuje i v kotoučích pro precizní broušení. Stejně jako u brusiv na podložce, bylo i u pojených brusných kotoučů dosaženo výrazného zvýšení rychlosti procesu při minimálním počtu popálenin a navíc s menším počtem orovnávání oproti kotoučům s běžným keramickým zrnem. Více informací k dispozici na http://www.cubitron2.cz.

Na téma Nové trendy v mechanických úpravách povrchů pohovoří v rámci souběžně probíhajícího Mezinárodního veletrhu technologií pro povrchové úpravy ProFintech Pavel Krucký, specialista divize pro brusné systémy 3M.

Expozice 3M dále nabídne živou demonstraci nejnovější inovace v oblasti lepení a spojování, a sice disperzního lepidla s rychlostí rozpouštědlového lepidla 3M™ 1000 NF. Lepidlo 3M™ 1000 NF nabízí rychlost lepení jako s rozpouštědlovým lepidlem, zároveň ale možnost aplikovat lepidlo pouze na jeden povrch a především žádný zápach z výparů rozpouštědla. 3M™ 1000 NF je lepidlo na vodní bázi, které je nehořlavé, neobsahuje polychloroprén a má nulové emise VOC[1]. Navíc vyniká teplotní odolností okolo 100 °C. Více informací k dispozici na http://www.3mlepeni.cz.

Ochraně zdraví a bezpečnost při práci bude v rámci expozice 3M věnována speciální pozornost. Ve čtvrtek 2.10.2014 zde budou probíhat odborné konzultace s odbornicí na bezpečnost práce 3M Michaelou Hájkovou. Návštěvníci si mohou nechat poradit, jaké ochranné prostředky jsou ideální pro využití do konkrétních pracovních podmínek, jaká legislativní opatření je nutné splňovat, případně požádat o prezentaci některých ochranných prostředků 3M. V kategorii ochranných pracovních prostředků bude také prezentována novinka v podobě ochranných brýlí 3M™ SecureFit™, které se samy přizpůsobí velikosti hlavy a poskytují výrazně vyšší úroveň osobního pohodlí a bezpečného nasazení. Návštěvníkům veletrhu bude dále představena nová generace mušlových chráničů sluchu 3MTM PeltorTM X Series , které vynikají schopností dosáhnout vysokého útlumu při zachování velmi nízkého profilu a nízké hmotnosti. Předvedeny budou také svářečské kukly řady 3M Speedglas, včetně nejnovějšího přírůstku, a sice svářečské kukly 3M™ Speedglas™ 9100 MP, která nabízí hned 5 v jednom – ochranu zraku, obličeje, hlavy, dýchacích orgánů a sluchu.

Novinkou v segmentu speciálních pokročilých materiálů jsou produkty divize 3M Ceradyne. Jedná se o celou škálu keramických materiálů, které nabízejí řešení pro různá strojírenská odvětví (spřádací stroje, vysokotlaké trysky), těsnění, "friction shim" pro automobilový průmysl, vysoce odolné ucpávky do průmyslových čerpadel a další. Divize Ceradyne také nabízí speciální produkty na bázi bóru o vysokých čistotách používané v jaderném průmyslu, nebo při výrobě polovodičů. Dále nabízíme keramické materiály využívané jako osobní balistická ochrana nebo střepinová ochrana pro obrněná vozidla. Další novinkou je porfolio napěňovaných křemičitanových písků pro přesné odlévání.

3M skleněné mikrokuličky slouží jako lehké a pevné plnivo při výrobě plastů, termoizolačních, antikondenzačních a dekoračních nátěrů a hmot, ve směsích na opravy stěn a spojování spár, v laminových površích, imitacích dřeva a šlechtěného mramoru. Nyní jsou nově dostupné i s povrchovou úpravou, což umožňuje jejich lepší zpracovaní i výrazné zlepšení finálních vlastností výrobku. Pro vysokotlaké aplikace zvláště v procesu vstřikování a extruze nabízíme nejnovější typy kuliček IM16K a IM30K.

Více informací o společnosti 3M a našem nasazení pro inovace je k dispozici na www.3M.cz a www.3Minovace.cz


[1] Volatile Organic Compounds – skupina těkavých organických sloučenin

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Téměř 3 900 pracovních míst mohou Jihomoravskému kraji přinést energeticky úsporné renovace budov (415x)
Vládní strany se v koaliční smlouvě zavázaly k masivní podpoře zateplování veřejných i soukromých budov. Pokud se nové v...
Provádění a klasifikace ocelových konstrukcí výrobků dle EN 1090-2 (223x)
Požadavky na provádění ocelových konstrukcí musí zajistit úroveň mechanické únosnosti a stability použitelnosti a trvanl...
5. odborná konference KONSTRUKCE 20145. odborná konference KONSTRUKCE 2014 (40x)
Ostravský Clarion Congress Hotel hostil ve čtvrtek 6. listopadu pátý ročník odborné konference KONSTRUKCE kterou pořádá ...

NEJlépe hodnocené související články

Huisman spustil nový talentový program pro zaměstnance (5 b.)
Společnost Huisman ze Sviadnova, vyrábějící jeřáby, vrtné soupravy nebo systémy pro pokládku potrubí na mořské dno, vytv...
ČKLOP – Realizace proskleného obvodového pláště pro muzeum současného a moderního umění Nadace Louis Vuitton v PařížiČKLOP – Realizace proskleného obvodového pláště pro muzeum současného a moderního umění Nadace Louis Vuitton v Paříži (5 b.)
V polovině letošního června proběhla kolaudace objektu Nadace Louis Vuitton umístěného v zeleni Bouloňského lesíku v Pař...
„PORR staví nejen v České republice, ale také v Kataru,“ říká Karl-Heinz Strauss, generální ředitel rakouské stavební společnosti PORR AG (5 b.)
O opravě Štěrboholské radiály, o podnikání v arabském světě i o vlivu situace na Ukrajině na stavební trh hovoří Karl-He...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice