KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Svařování a dělení    Stroje nové generace

Stroje nové generace

Publikováno: 10.12.2010
Rubrika: Svařování a dělení

Kdo chce získat náskok v každodenní konkurenci, musí být ve všech technologiích nejlepší. KALTENBACH , s.r.o. ovládá na špičkové úrovni řezání, vrtání, lisování, stříhání, vypalování, tryskání a konzervaci. Na veletrhu Euro-Blech 2010 v H annoveru představila firma své novinky a potvrdila hlavní orientaci na obory výroba ocelových konstrukcí a obchod s ocelí. Kdo nebyl v H annoveru má možnost tyto stroje vidět na domácím veletrhu firmy Kaltenbach – IPS 2011 v německém Lörrachu.

Světový rekordman: Pásová pila KBS 1051
Převratná novinka pro řezání ocelových profilů. Tři technologické novinky profilové pásové pily KBS 1051 násobí její výkon:

  1. Poprvé byla použita kuličková hřídel pro posuv pilového ramene zajišťující klidný chod stroje a rovnoměrný posuv do řezu.
  2. Automatické, variabilní přizpůsobení sklonu pilového pásu (AFC = Auto Feed Control) při měnícím se příčném průřezu profilu.
  3. Dostatečně dimenzovaný pohon s 12,9kW motorem, který v kombinaci s AFC umožňuje účelné využití tvrdokovových pilových pásů.

Špičkové řezné časy
Zatímco na kolmý řez profilu HEM 400 na klasické pásové pily s hydraulickým posuvem potřebujeme 4,30 min, KBS 1051 to zvládne za 1,38 minut! Zdůrazňujeme, že tohoto času dosahujeme při běžných výrobních podmínkách. Nejde o žádné divadelní předvádění. Tato pila pila už dovede držet krok s tvrdokovovou vrtačkou Kaltenbach KDM a výrazně zkracuje průběžné časy výroby.

Pásová pila KBS 1051 je nejrychlejší i ve vedlejších časech. Pomocí servomotorů zvládne nastavení úkosu v rekordním čase. A pokud by situace ve výrobě umožňovala i pomalejší zpracování, lze také použít cenově příznivější, standardní – bimetalové pilové pásy.

Nová generace vrtaček řady KDM představuje výrazný náskok při zpracování profilů
Díky využití nejnovější technologie s výrazným zvýšením výkonu motorů jsme výrazně zrychlili proces vrtání. Samozřejmě bez snížení kvality – naopak. Kuličková hřídel a servomotor se postarají o řezný posuv, lineární vedení o přesné a rychlé polohování vrtacího vřetene. Výkonný pohon vrtacího vřetene spolu s tvrdokovovými vrtáky se postarají o časy vrtání, blížící se děrování. Samozřejmě to vše bez snížení kvality – naopak.

Automatický systém výměny nástrojů pro tři vrtací osy s celkovým počtem 15 nástrojů přináší další úsporu času. S výměnou nástroje je spojena i změna otáček a rychlostí posuvu vrtáku. Teprve teď je vrtání, důlčíkování, zahlubování a řezání závitů vysoce efektivní.

Nejrychlejší automatická univerzální kotoučová pila
Stroj KKS 463 zkracuje jednotlivé části řezného cyklu a výrazně tak zvyšuje produktivitu stroje. Uvedením kotoučové pily KKS 463 na trh představujeme novou univerzální kotoučovou pilu pro dělení zejména profilového materiálu. Předpokladem pro vysoké tempo, ve kterém zařízení pracuje, je optimální koordinace všech dílčích činností stroje. Při tom je zaručena vysoká
přesnost a kvalita nařezaných dílů.

Z jednoho kusu vyrobený strojan stroje umožňuje přesné napojení posuvového svěráku, vlastní pily a odebírače dílů. Tím je tvořen předpoklad pro precizní práci celého zařízení. Seřizování jednotlivých částí stroje při montáži u zákazníka a dolaďování po prvních hodinách provozu, tím zcela odpadá. Montážní práce se tak zkracují z několika dnů na několik hodin.

Polohování materiálu při řezání spojuje přesnost s vysokou rychlostí. Podavač materiálu tvoří masivní lineární vedení a je poháněn kuličkovou hřídelí a servomotorem. Polohovací rychlost je závislá na hmotnosti materiálu a může dosahovat až 60 m/min.

Veškeré přípravné práce, které jsou u většiny univerzálních pil nutné, u KKS 463 odpadají. Všechny upínací válce mají dlouhý zdvih. Je možno upínat například ploché materiály od 12 × 5 mm do 250 × 75 mm bez nutnosti přestavování upínače. Automatické omezení upínacího tlaku zabraňuje trvalé deformaci tenkostěnných profilů. Optimální upínací síla je automaticky zvolena podle údajů ze souboru dílů v databance SW PRO FICUT.

U trubek je možná rychlost řezného posuvu až do 2 000 mm/min. Optimální posuv a řezná rychlost jsou programem automaticky propočítány a přes proporcionální ventil a frekvenčně regulovaný pohon přímo přenášeny na pilu.

Silnostěnný čtyřhranný profil byl dosud řezán konstantní rychlostí. I zde oprávněně platí,“nejrychlejší univerzální kotoučová pila na světě“. Řezný posuv je u KKS 463 proměnlivý: Při zářezu bude použita normální rychlost posuvu. Jakmile kotouč prořízne dolní stěnu materiálu, posuv se automaticky zrychlí. Když se kotouč dostane pod horní stěnu materiálu, je posuv opět zpomalen na normální rychlost.

Kotoučová pila KKS 463 ovládá veškeré úkosové řezy v rozmezí od +30 ° do –30 °. Servomotor nastaví automaticky otočný stůl na předvolený úhel řezu. Pohyb otočného stolu probíhá současně s posuvem materiálu, případně s odebíráním hotového dílu. Přestavení úhlu řezu nemá tak neprodlužuje dobu řezného cyklu. Dále je možno provádět až tři řezy na čelní a zadní straně dílu – tak zvané vícenásobné řezy. Zbytky „cvikly“, které přitom vzniknou, jsou automaticky uklizeny. Při změně řezného úhlu je vertikální upínač, umístěný po obou stranách pilového kotouče, automaticky přestaven. Zbytkový odpad je tak redukován na cca 30 mm.

KKS 463 dokáže pomocí zabudovaného měřícího zařízení zkontrolovat šířku a výšku materiálu. Při odchylce od normové hodnoty provede automatickou korekci rozměru dílů. Výsledkem jsou přesné díly s úhlovými řezy. Zářezy, zbytky a dobré kusy jsou odebíračem přířezů automaticky přebírány a dopravovány na zvolenou pozici. Současně s odebíráním hotového dílu je polohován materiál na další řez. Tím se opět zkracuje celková doba cyklu.

Pro zajištění optimálního výrobního toku je možno volit vstupní stranu do stroje zleva nebo zprava. Materiál je možno ukládat do různých vstupních zásobníků, které zajišťují automatický přísun do pily.

Tryskací zařízení Gietart – Sprint, Marathon a Trianthlon
S tryskacím zařízením řady Sprint, Marathon a Triathlon budete velmi spokojeni.

Otryskání profilových nosníků a plechů je rychlé a kvalitní. Vertikální umístění turbin ke směru posuvu materiálu zajišťuje optimální výsledek při nejvyšší průběžné rychlosti a minimální spotřebě abraziva.

Velmi dobrá odolnost tryskače proti opotřebení – trojité opláštění – prodlužuje servisní intervaly. Když nastane čas údržby, jde vše velmi rychle. Zařízení jsou dobře přístupna a výměna opotřebených dílů je jednoduchá. Dobře propracovaná konstrukce zařízení umožňuje úsporné využití abraziva, které se téměř bezezbytku recykluje pro opětovné použití. Vícestupňové kaskádovité vzduchové čistění od prachu a okují, zajišťuje hospodárné a dlouhodobé využití abraziva.

Nalézání místo hledání
V srpnu 2010 představila firma Kaltenbach nové domovské stránky www.kaltenbach.com. Naleznete zde bližší podrobnosti o novinkách, jakož i o celém výrobním programu, včetně katalogů a videoukázek. Pro rychlejší vyhledání vhodného stroje byl do hlavní navigace integrován „Produktfinder“. Po zadání několika jednoduchých parametrů dostane zájemce informativní nabídku strojů, které odpovídají jeho požadavkům. Středem pozornosti je i „Schnittbereichskonfigurator“ pro kotoučové a pásové pily. S použitím tohoto programu si ověříte, zda váš materiál zvládne vybraná pásová nebo kotoučová pila. Měsíčně navštíví webové stránky v průměru 30 000 zájemců, což jasně hovoří o jejich vysoké užité hodnotě. Do konce roku 2010 bude v provozu i česká verze stránek.

The New Generation Machines
If you want to be ahead in the world of competition, you must be the best in all technologies. Kaltenbach, Ltd. dominates the top level of cutting, drilling, pressing, burning, blasting and preservation. At a fair EuroBlech 2010 in Hannover, the company introduced its innovations and confirmed the key focus on the field of steel structures production and steel trade. Anyone who was not there in Hannover has now the opportunity to see these machines at the domestic fair of company Kaltenbach – IPS 2011 in German Lörrach.

Z podkladů KALTENBACH , s.r.o. zpracoval Bc. Vítězslav Fejfar

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Pásová pila KBS 1051Vrtačka KDM 1015Automatická univerzální kotoučová pila KKS 463Tryskací zařízení Gietart – Sprint

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Svařování slabých plechůSvařování slabých plechů (294x)
Nejprve to hlavní – co si představit pod pojmem slabý plech. Je to tenký plech válcovaný za studena plech tloušťky 0,6 –...
Volba konstrukčních ocelí pro stavební svařované konstrukce podle významu označeníVolba konstrukčních ocelí pro stavební svařované konstrukce podle významu označení (201x)
Pro stavební svařované staticky, dynamicky a únavově namáhané konstrukce, pracující za teplot v podcreepové oblasti jsou...
Hliník a možnosti jeho svařováníHliník a možnosti jeho svařování (188x)
Hliník se nesvařuje s takovou samozřejmostí jako jiné kovy. Jeho velká afinita ke kyslíku, rychlá tvorba kysličníku hlin...

NEJlépe hodnocené související články

První jeřábový hák na světě vyrobený 3D tiskemPrvní jeřábový hák na světě vyrobený 3D tiskem (5 b.)
První jeřábový hák na světě vyrobený technikou 3D tisku úspěšně prošel zátěžovými testy na 80 tun a souvisejícími kontro...
„Robotické nahrazení svářeče u našich aparátů pro nejbližší budoucnost nevidím jako možné,“„Robotické nahrazení svářeče u našich aparátů pro nejbližší budoucnost nevidím jako možné,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Lumír Al-Dabagh, generální ředitel ZVU STROJÍRNY, a. s....
Eurazio center – největší předváděcí centrum laserů a CNC strojů zahájilo výstavbuEurazio center – největší předváděcí centrum laserů a CNC strojů zahájilo výstavbu (5 b.)
Časům nakupování průmyslových strojů na slepo, bez osobního vyzkoušení a podrobné znalosti strojů, provozních nákladů a ...

NEJdiskutovanější související články

Varianty obalených elektrod – obalené elektrody s dvojitým obalemVarianty obalených elektrod – obalené elektrody s dvojitým obalem (4x)
Svařování obalenou elektrodou rozhodně nepatří mezi zastaralé metody. Použití kvalitní obalené elektrody umožňuje vytvoř...
Použití ocelí normalizačně tepelně zpracovaných S355NL a termomechanicky zpracovaných S355MLPoužití ocelí normalizačně tepelně zpracovaných S355NL a termomechanicky zpracovaných S355ML (3x)
Při návrhu svařované mostní konstrukce pro městkou komunikaci v Praze Troji byla posuzována možnost použít místo klasick...
Hliník a možnosti jeho svařováníHliník a možnosti jeho svařování (2x)
Hliník se nesvařuje s takovou samozřejmostí jako jiné kovy. Jeho velká afinita ke kyslíku, rychlá tvorba kysličníku hlin...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice