KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Development    Praha a Ostrava opět míří na Expo Real, prestižní veletrh komerčních nemovitostí

Praha a Ostrava opět míří na Expo Real, prestižní veletrh komerčních nemovitostí

Publikováno: 17.9.2008, Aktualizováno: 17.12.2008 15:22
Rubrika: Development

Hlavní město Praha a 3. největší město České republiky Ostrava se od 6. do 8. října opět představí v Mnichově na 11. ročníku veletrhu Expo Real, který se pro ně vedle jarního veletrhu MIPIM v Cannes stává již tradičním fórem pro prezentaci. Tou chtějí potvrdit, že zaujímají na konkurenčním trhu evropských měst významné místo.

Veletrh komerčních nemovitostí Expo Real se zaměřuje na networking při realizaci mezinárodních a mezioborových projektů, investice a financování. Účastňují se jej města a celé regiony, banky, investiční fondy, developeři, stavební firmy, architekti, projektanti i poradenské společnosti. Koná se tradičně v říjnu v areálu Nového výstaviště Mnichov a oslovuje stále více vystavovatelů a návštěvníků. Loňský ročník zaznamenal 11procentní nárůst ve srovnání s předchozím rokem: do Mnichova přijelo 23.800 návštěvníků a více než 1.800 vystavujících společností ze 43 zemí. Letos se na ploše více než 75.000 m2 v 7 výstavních halách představí na 2.000 vystavovatelů z 50 zemí. Značný zájem o prezentaci na Expo Realu každoročně projevují účastníci ze střední a východní Evropy. Přestože vystavovatelé z evropských zemí stále převažují, stoupá i počet účastníků z jiných částí světa, zejména ze Severní Ameriky či Asie. Také Česká republika každoročně posiluje svou účast: řada měst a krajů bude mít své vlastní stánky (vedle Prahy a Ostravy například města Děčín, Hradec Králové, Zlín, Jihočeský či Moravskoslezský kraj), na nichž často spoluvystavují prestižní developerské společnosti. Ty tak ilustrují nejen kvalitu svých projektů, ale i českého investičního prostředí.

Hlavní město Praha bude mít svůj vlastní stánek č. 220 o ploše 96 m2 v hale C 3 již pošesté v řadě za sebou. Na stánku Prahy se jako spoluvystavovatelé představí také významné společnosti, působící na pražském realitním trhu: Hochtief Development Czech Republic, Metrostav Development a Unibail-Rodamco. K příjemné atmosféře pražského stánku přispějí jako každoročně Pivovary Staropramen. V rámci doprovodného programu se na pražském stánku v úterý 7. října od 14 hodin uskuteční i tradiční akce pod záštitou pražského primátora Pavla Béma „Meeting Prague“ – setkání zástupců hlavního města Prahy s významnými společnostmi a partnery.

S projekty města Ostravy se zájemci mohou seznámit na jejím stánku č. 111 o rozloze 72 m2 v hale C 1. Také Ostrava připravila svou prezentaci ve spolupráci s renomovanými partnery, působícími na zdejším realitním trhu: CTP Invest, Multi Development Česká republika, OHL ŽS – divize Stavitelství Ostrava, RPG Real Estate a společnost Vítkovice. Prezentace města pro potenciální investory se bude za přítomnosti nejvyšších představitelů Ostravy konat v úterý 7. října 2008 od 16 hodin a zakončí ji barmanská show. K programu přispěje také ochutnávka piva Ostravar. Novinkou v doprovodném programu bude vystoupení ostravské kapely Šajtar.

Mottem pražské prezentace je „Praha – město pro život, příležitost pro podnikání“. Samotné hlavní město poskytne na veletrhu zájemcům aktualizovaný územní plán, který byl od svého schválení modifikován několika vlnami změn. V současné době probíhají práce na konceptu nového územního plánu. Územní plán klade i nadále důraz na polycentrické uspořádání hlavního města s vytvářením tzv. alternativních městských center, díky čemuž dojde k odlehčení historického městského jádra. Usiluje o rovnováhu mezi výstavbou a přírodním prostředím, ochranu a rozšiřování zeleně, kultivaci veřejných prostor a vytváření podmínek pro velká rozvojová území na ambiciózní developerské projekty. V tomto smyslu se na šesti plasmatických obrazovkách bude odvíjet i pražská prezentace na stánku. Vedle ní se návštěvníci budou moci seznámit i s projekty spoluvystavovatelů: Hochtief Development Czech Republic představí dva administrativní komplexy v Praze 4 - Trianon a Kavčí Hory Office Park, v jehož blízkosti bude realizován také obytný soubor Kavčí Hory Residential Park. Společnost Unibail-Rodamco představí své projekty obchodních center, a to především Arkády Pankrác, které otevřou nedlouho po veletrhu Expo Real, a rozšíření Centra Černý Most, historicky vůbec prvního obchodního centra v Praze. Metrostav Development přijede na Expo Real prezentovat zajímavé rezidenční projekty: připravovanou Rezidenční čtvrť na Vackově v Praze 3 a již dokončený Obytný soubor Na Krutci, originální bydlení u Tiché Šárky v Praze 6.

Mezi nejvýznamnější projekty, které nabídne potenciálním investorům Ostrava, patří strategická průmyslová zóna Ostrava - Mošnov s rozlohou téměř 200 ha. Jedná se o atraktivní území vhodné k investování nejen pro subdodavatele společnosti Hyundai Motor Company, která jako sídlo svého hlavního evropského závodu zvolila průmyslovou zónu Ostrava – Nošovice a tím nastartovala boom města a celého regionu. V sousedství zóny Ostrava – Mošnov se připravuje logistický areál a další rozvojové území pro malé a střední podnikatele. V rámci rozvoje letiště Mošnov se investiční příležitosti otevírají jak průmyslovým investorům, tak investorům do maloobchodu, kanceláří a dalších obchodních aktivit. K významným projektům patří také průmyslová zóna Hrabová či Vědecko-technologický park Ostrava. Zajímavými investorskými příležitostmi jsou pozemky typu brownfields v centru Ostravy a jeho okolí. Mezi hlavní lokality tohoto typu patří Karolina a Dolní oblast Vítkovic. Nová Karolina má všechny předpoklady, aby se stala novým obchodním, obytným, administrativním a společenským centrem Ostravy. Dalším významným brownfieldem, který je připravován k novému využití, je rozvojové území Ostrava – Hrušov. Strategickými projekty města jsou Národní sportovní centrum Morava, poskytující vynikající zázemí pro pořádání vrcholných sportovních, kulturních a společenských akcí, a revitalizace přednádražního prostoru Ostrava – Svinov. Na veletrhu představí Ostrava také vybrané plochy vhodné pro investice do lehkého průmyslu, do oblasti bydlení, kancelářských prostor, maloobchodu a dalších komerčních aktivit.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Bovis Lend Lease stojí u výstavby brněnské Olympie od počátku (27x)
Při cestě z Brna po dálnici D2 na Bratislavu, si nelze nevšimnout stříbromodrého „městečka“ – nákupníh...
Accolade v Chebu investovala dvě miliardy, vzniká jeden z největších industriálních parků střední EvropyAccolade v Chebu investovala dvě miliardy, vzniká jeden z největších industriálních parků střední Evropy (25x)
V Chebu vzniká díky Accolade jeden z největších průmyslových parků ve střední Evropě. První část budovy pro Tchibo je ne...
UniCredit Leasing zajistí financování nových investicUniCredit Leasing zajistí financování nových investic (25x)
UniCredit Leasing, přední společnost nebankovního financování v ČR, očekává oživení jak v oblasti financování strojů a z...

NEJlépe hodnocené související články

UniCredit Leasing zajistí financování nových investicUniCredit Leasing zajistí financování nových investic (3.4 b.)
UniCredit Leasing, přední společnost nebankovního financování v ČR, očekává oživení jak v oblasti financování strojů a z...
O certifikace zelených budov je zájemO certifikace zelených budov je zájem (3 b.)
V budově centrálního sídla ČSOB v Praze-Radlicích se uskutečnilo diskusní setkání „Mezinárodní certifikace zelenýc...
Skanska podepsala nájemní smlouvu se společností OKIN GROUP na kancelářskou budovu Nordica OstravaSkanska podepsala nájemní smlouvu se společností OKIN GROUP na kancelářskou budovu Nordica Ostrava (1 b.)
Skanska Property Czech Republic podepsala nájemní smlouvu se společností OKIN GROUP, a. s. na novou kancelářskou budovu ...

NEJdiskutovanější související články

O certifikace zelených budov je zájemO certifikace zelených budov je zájem (2x)
V budově centrálního sídla ČSOB v Praze-Radlicích se uskutečnilo diskusní setkání „Mezinárodní certifikace zelenýc...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice