KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Svařování a dělení    Nová generace svařovacích zdrojů firmy ESAB s vysokým poměrem výkon/hmotnost

Nová generace svařovacích zdrojů firmy ESAB s vysokým poměrem výkon/hmotnost

Publikováno: 16.11.2018
Rubrika: Svařování a dělení

Značka ESAB, kterou reprezentuje v očích odborné veřejnosti heslo „Vše pro svařování“, je předním světovým výrobcem svařovacích a řezacích zařízení a přídavných svařovacích materiálů. Inovační a na celém světě uznávaná zařízení ESAB jsou vyvíjena dle přání zákazníků, jejichž současné požadavky ve všech segmentech trhu jsou vedle nízké spotřeby el. energie, vynikající svařovací vlastnosti, přenosnost, či nízká váha a jednoduchost obsluhy. Standardní svařovací zdroje ESAB, představené v příspěvku, se vedle intuitivního ovládání vyznačují spolehlivostí, bezporuchovostí a vysokou úrovní technického a technologického řešení.

JEDNOFÁZOVÉ SVAŘOVACÍ STROJE ŘADY REBEL™ EM 215ic a EMP 215ic

Stroje s duálním vstupním napětím pro svařování MIG/MMA/Lift TIG

Svařovací zdroje řady Rebel™ nabízejí možnost napájení 120 nebo 230 V a přinášejí jednu z nejpokrokovějších invertorových technologií, které jsou k dispozici. Díky nejmodernější konstrukci a vynikajícím svařovacím vlastnostem, jejíchž inspirací byli profesionální svařeči, představují svařovací zdroje Rebel úplné řešení pro svařování libovolných materiálů, od nízkolegované oceli a nerezavějící oceli až po hliník, a navíc jsou snadno přenosné.

  • Skutečně multifunkční provoz svařovacího zdroje Rebel EMP 215ic, který umožňuje svařovat technologií MIG, svařovat plněnou elektrodou, technologií MMA, včetně elektrod pro náročné aplikace a svařování Lift TIG v nejlepší kvalitě ve své třídě.
  • Exkluzivní funkce sMIG („inteligentní MIG“) se neustále učí a přizpůsobuje technice svařeče a díky tomu poskytuje stabilní oblouk a svary vynikající a opakovatelné kvality, zvyšuje produktivitu zkušených svařečů a zkracuje dobu potřebnou pro školení začínajících svařečů.
  • Začínající svařeč si nastaví druh svařovaného materiálu (nízkolegovaná ocel, nerezanějící ocel nebo hliník), jeho tloušťku a průměr drátu a může začít svařovat. Výsledkem jsou jakostní a opakovatelné svary.
  • Pokrokové uživatelské rozhraní s velkým barevným displejem TFT přehledně zobrazuje parametry a nastavení svařování, které jsou dobře viditelné i z větší vzdálenosti. Displej nabízí řadu exkluzivních funkcí: zobrazení návodu k obsluze na požadavek, seznam náhradních dílů – a to vše v několika jazykových verzích.
  • Jedinečný průmyslový design s ochranným rámem a pěti rukojeťmi a jednodílná ocelová konstrukce vytvářejí 18 kg vážící přenosnou jednotku, která je určena pro 5 kg cívky drátu, či plněné elektrody.
  • Stroj Rebel EMP 215ic se dodává připravený ke svařování včetně hořáku MIG ESAB MXL 200 profesionální jakosti s Euro konektorem, sady MMA a zemnících kabelů, drátu OK Aristorod 12.50 0,8 mm na cívce 200 mm, plynové hadice o délce 4,5 m s rychlospojkou, kontaktních špiček a podávacích kladek pro drát o průměru 0,6 – 1,0 mm.
  • Firma ESAB poskytuje tříletou záruku, jako na všechny nabízené svařovací zdroje.

REBEL™ EMP 255ic A EMP 320ic

Kompaktní 3 fázové průmyslové zdroje pro svařování MIG/MAG, MMA a TIG

Silnější 3fázové multifunkční svařovací zdroje řady Rebel™ velmi dobře kombinují výkon s přenosností. Jsou kompaktní, lehké a nabízejí flexibilitu v jakémkoli výrobním prostředí. Pomocí 4-kladkového podávání drátu navrženého pro vynikající produktivitu a spolehlivost získáte svary o vysoké kvalitě a opakovatelnosti, na všech typech svařovaných materiálů.

EMP 320ic s maximálním dovoleným zatížením 350 A je ideálním univerzálním svařovacím zdrojem pro všechny jakosti plných drátů i plněných drátových elektrod do průměru 1,2 mm s vysokým zatěžovatelem. U zdroje EMP 255ic je maximální zatížení 300 A.

  • Tyto silnější modely svařovacích zdrojů Rebel poskytují všechny výhody uvedené výše u zdrojů Rebel EMP 215ic včetně unikátního displeje TFT, funkce sMIG („inteligentní MIG“) a pro 300 A svařovací zdroj bezkonkurenční mobility.
  • Stroj váží 31,4 kg a lze ho zdvihat ručně nebo přepravovat na vozíku, díky čemuž je nevídaně přenosný a je samozřejmě konstruován pro 15 – 18 kg cívky drátu.
  • Vysoké dovolené zatížení v kombinaci s robustním 4-kladkovým podáváním drátu do rychlosti 20,3 m/min umožňuje vysokou rychlost svařování, zdroj se tak dokonale hodí pro většinu průmyslových aplikací.
  • U svařování metodou MMA dosáhnete plného výkonu s elektrodami o průměru až 5 mm, jedinečný výkon pak získáte u svařování Lift TIG s nastavitelným předfukem a dofukem plynu i nárůstem a poklesem svařovacího proudu.
  • Dva plynové vstupy, jeden pro svařování MIG a druhý pro TIG, lze zapojit zároveň. Díky vestavěnému plynovému solenoidovému ventilu pro metodu TIG v přední části stroje již nepotřebujete ruční ventil na hořáku TIG.

RENEGADE ES 300i

MMA sv. zdroj s unikátním poměrem výkon/hmotnost

Renegade ES 300i je invertorový zdroj určený pro svařování obalenou elektrodou a metodou LiveTIG s extrémním poměrem výkon/hmotnost. Díky jeho kompaktnímu tvaru jej snadno přenesete na jakékoliv pracoviště. Kombinace vysokého výkonu s možností použití dlouhých napájecích a svařovacích kabelů, či generátoru, předurčuje tento vynikající svařovací zdroj pro použití jak ve svařovnách, tak na montáži.

Stroj má automatický senzor vstupního napětí a může pracovat s jedno i třífázovým napětím v rozmezí od 208 V do 528 V.

  • Extrémní poměr výkon/hmotnost při velmi kompaktním tvaru. Odolné kompozitní opláštění s kovovými boky zajišťuje odolnost i v nejdrsnějších podmínkách.
  • Pro profesionální svařování MMA s elektrodami do průměru 6 mm, s vysokým dovoleným zatížením 300 A při 40 %. Ideální pro provoz za vysokých okolních teplot.
  • Zdroj automaticky upravuje optimální parametry startu a zastavení v závislosti na nastaveném proudu.
  • Výkonný posilovač napětí poskytuje dodatečné napětí oblouku pro vynikající výkon při svařování celulózovou elektrodou.
  • Vedle jednoduchého intuitivního ovládání zdroj nabízí tři paměti pro snadný a rychlý přístup ke svařovacím parametrům.

RENEGADE ET 300i / ET 300iP

Silné TIG svařovací zdroje, u nihž je mobilita zásadní

Renegade TIG jsou invertorové vysokofrekvenční TIG(HF) a MMA svařovací zdroje s extrémním poměrem výkonu k hmotnosti. Kompaktní formát je činí snadno přenosnými na jakékoli pracoviště. Kombinace vysokého výkonu s možností použití až stometrových napájecích a dlouhých svařovacích kabelů předurčuje tento vynikající svařovací zdroj pro použití jak v dílně, tak v exteriéru.

Stroj má automatické čidlo vstupního napětí a automaticky pracuje s jakýmkoli vstupním napětím mezi 208 V a 528 V v třífázovém a 230 V v jednofázovém napájení.

  • Extrémní poměr výkon/hmotnost při velmi kompaktním tvaru. Odolné kompozitní opláštění s kovovými boky zajišťuje odolnost i v nejdrsnějších podmínkách.
  • K dispozici jsou zdroje nepulzní i pulzní pro svařování tenkých plechů.
  • Navrženo pro extrémní podmínky do okolní teploty +55 °C, tedy ideální např. pro opravy v energetice.
  • Nejširší tolerance vstupního napětí a schopnost provozu na jednu i tři fáze s přívodními kabely do 100 metrů a 16 m dlouhými hořáky.
  • Snadno čitelný a rychle nastavitelný ovládací panel zvyšuje přesnost nastavení a snižuje prostoje zdroje.
  • Stavebnicový systém s připojením k vodnímu chlazení a vozíku bez nářadí.

ZÁVĚR

Svařovací a řezací zdroje okolo 300 A mají své nezastupitelné místo v současné technické praxi. Jsou používány, v podobě od odbočkových po profesionální sofistikované synergické zdroje, od garáží a domácích dílen přes renovační střediska až po drobnou výrobu a montáže velkých technologických celků. Tyto zdroje potkáme v segmentech jako je průmyslová a obecná výroba, výroba silničních vozidel, montáže ocelových konstrukcí, produktovody, těžební průmysl a v neposlední řadě stavebnictví a opravy a údržby. Pro firmu ESAB je důležité nabídnout každému zákazníkovi optimální svařovací zdroj podle jeho požadavků na obsluhu, poměr váha výkon a zkušenosti a schopnosti svařečů, vždy při vynikajících svařovacích vlastnostech.

Pro výrobky ESAB, nabízíme jedinečný zákaznický servis a podporu. Naši kvalifikovaní pracovníci zákaznického oddělení jsou připraveni rychle odpovědět na jakékoliv otázky, řešit problémy a pomoci s opravami a údržbou Vámi zakoupených zařízení.

LITERATURA:
[1] Kuběnka, M.: Aktuálně k malým plazmovým řezacím a malým svařovacím zdrojům ESAB, Sborník konference DOM ZO13, Praha 2017
[2] Katalogy a prospekty firmy ESAB
[3] http://www.esab.cz 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Svařovací zdroj Rebel™ EMP 215icOvládací panel zdroje Rebel™ EMP 215icTřífázový svařovací zdroj Rebel™ EMP 320icSvařovací zdroj pro svařování obalenou elektrodou Renegade ES 300iSvařovací zdroj pro svařování technologií TIG Renegade ET 300i s vodním chlazením

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Svařování slabých plechůSvařování slabých plechů (295x)
Nejprve to hlavní – co si představit pod pojmem slabý plech. Je to tenký plech válcovaný za studena plech tloušťky 0,6 –...
Volba konstrukčních ocelí pro stavební svařované konstrukce podle významu označeníVolba konstrukčních ocelí pro stavební svařované konstrukce podle významu označení (196x)
Pro stavební svařované staticky, dynamicky a únavově namáhané konstrukce, pracující za teplot v podcreepové oblasti jsou...
Hliník a možnosti jeho svařováníHliník a možnosti jeho svařování (190x)
Hliník se nesvařuje s takovou samozřejmostí jako jiné kovy. Jeho velká afinita ke kyslíku, rychlá tvorba kysličníku hlin...

NEJlépe hodnocené související články

První jeřábový hák na světě vyrobený 3D tiskemPrvní jeřábový hák na světě vyrobený 3D tiskem (5 b.)
První jeřábový hák na světě vyrobený technikou 3D tisku úspěšně prošel zátěžovými testy na 80 tun a souvisejícími kontro...
„Robotické nahrazení svářeče u našich aparátů pro nejbližší budoucnost nevidím jako možné,“„Robotické nahrazení svářeče u našich aparátů pro nejbližší budoucnost nevidím jako možné,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Lumír Al-Dabagh, generální ředitel ZVU STROJÍRNY, a. s....
Eurazio center – největší předváděcí centrum laserů a CNC strojů zahájilo výstavbuEurazio center – největší předváděcí centrum laserů a CNC strojů zahájilo výstavbu (5 b.)
Časům nakupování průmyslových strojů na slepo, bez osobního vyzkoušení a podrobné znalosti strojů, provozních nákladů a ...

NEJdiskutovanější související články

Varianty obalených elektrod – obalené elektrody s dvojitým obalemVarianty obalených elektrod – obalené elektrody s dvojitým obalem (4x)
Svařování obalenou elektrodou rozhodně nepatří mezi zastaralé metody. Použití kvalitní obalené elektrody umožňuje vytvoř...
Použití ocelí normalizačně tepelně zpracovaných S355NL a termomechanicky zpracovaných S355MLPoužití ocelí normalizačně tepelně zpracovaných S355NL a termomechanicky zpracovaných S355ML (3x)
Při návrhu svařované mostní konstrukce pro městkou komunikaci v Praze Troji byla posuzována možnost použít místo klasick...
Hliník a možnosti jeho svařováníHliník a možnosti jeho svařování (2x)
Hliník se nesvařuje s takovou samozřejmostí jako jiné kovy. Jeho velká afinita ke kyslíku, rychlá tvorba kysličníku hlin...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice