KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Svařování a dělení    Nadnárodní projekt EURAZIO společnosti 4ISP míří do Modletic u Prahy

Nadnárodní projekt EURAZIO společnosti 4ISP míří do Modletic u Prahy

Publikováno: 16.11.2016
Rubrika: Svařování a dělení

Centrum nazvané příznačně EURAZIO vybuduje na konci příštího roku výhradní distributor vláknových řezacích laserů HSG pro Českou a Slovenskou republiku – firma 4ISP s. r. o., v Modleticích u Prahy. Jedná se o prodejní showroom, několikanásobně větší, než jakýkoli jiný doposud fungující v Evropě.

EURAZIO se stane centrálním showroomem s čínskými lasery pro celou Evropu. Zákazníkům v něm nabídne česko-německá firma 4ISP možnost vyzkoušet si vlastní materiály na strojích tak, aby výběr vhodného stroje pro potřeby daného zákazníka byl co nejpřesnější. Tato myšlenka je naprosto ojedinělá. A to i vzhledem k investici, která je pro EURAZIO zapotřebí. Bude se pohybovat řádově v desítkách milionů USD. Nově budovaný areál EURAZIO o výměře 3 200 m2 nabídne také nové pracovní příležitosti. Nově přijme firma 4ISP 20 zaměstnanců a to především z technických oborů. Nadnárodní projekt EURAZIO vzešel přímo od českého vedení firmy, jedinečný je svým přístupem k zákazníkovi. 4ISP nabídne kompletní zákaznický servis tak, aby klient nebyl odkázán na vzdálený zahraniční servis nebo náhradní díly.

EUROASIO CENTER NA MSV

Do Brna přijal pozvání i německý majoritní vlastník 4ISP Ing. Carl Fruth a zástupci čínských firem dodávajících do 4ISP technologie. Firma kromě nového projektu EURAZO na MSV představila ve vlastní hale nejenom nejluxusnější řadu HSG Laserů využívající zdrojů Raycus, Rofin, nLight a iPG, ale i mnoho dalšího. Od těch nejmenších po ty nejvýkonnější stroje s mimořádnou přesností a rychlostí řezu i značení. Představen byl rovněž také nadstandardní servis, spočívající v komplexní péči o konkrétního zákazníka, tedy od výběru vhodného technického řešení, přes zajištění financování, dopravu stroje a montáž přímo ve výrobě, připojení sítí a technických plynů, zaškolení obsluhy až po podpis předávacího protokolu a trvalou technickou a servisní podporu.

Přestože je firma 4ISP na brněnském veletrhu relativním nováčkem, (vystavovala zde teprve potřetí pozn.), pronajala si letos celý výstavní pavilon Y pouze pro sebe. A to s ohledem na narůstající zájem o vysoce kvalitní stroje za příznivé ceny. Firma 4ISP na trhu působí od roku 2010. Přesto slaví obchodní úspěchy, díky kterým rozšiřuje nejenom svoji výstavní plochu na MSV, ale pracuje i na výstavbě showroomu EURAZIO v Evropě.

„Často dostávám otázku, proč věřím právě sortimentu značek HSG laser a Relicut, které dodáváme na český a slovenský trh,“ uvádí Petr Tůma, jednatel společnosti 4ISP. „S čínským trhem obchoduji již 20 let a s kvalitou zde vyrobených strojů jsem nadmíru spokojen nejenom já, ale i naši zákazníci. Samozřejmě bylo třeba vybírat, ne všichni dosahují stejné úrovně. Za dobu naší vzájemné spolupráce jsme ale trh poznali do všech detailů a přivážíme skutečně to nejlepší.

I proto nemáme problém dávat na tyto stroje prodlouženou záruku či nabízet servisní smlouvy. V Číně máme vlastní kancelář i vlastní vyškolené lidi. Můžeme zasahovat rovněž do technologií a inovací, a tak pružně reagovat na přání a požadavky našich klientů. S čínskými partnery máme i vynikající obchodní vazby. Co se řekne, je dodrženo. A pak jsme udělali dobrou zkušenost s tím, že pokud by přece jenom náš zákazník nějaké předsudky měl, vezmeme ho do výroby s sebou. Těmito všemi kroky jsme, myslím, přispěli k důvěře u našich zákazníků, navýšili obrat firmy a dosáhli důvěry u našeho německého investora, který se rozhodl naše vize podpořit tím, že připravil investici do jedinečného projektu EURAZIO Center,“ dodává Petr Tůma.

„Naší největší předností je zákaznicky orientovaný servis. Vidíme, že pokud stroje řádně ukážeme, a to ve vícero variantách a dopřejeme firmám čas si produkci v showroomu či na zapůjčených strojích vyzkoušet, a nabídneme následný servis, vše funguje,“ uvádí Dagmar Smrčinová, marketingová manažerka 4ISP. „Na základě této zkušenosti vznikl i nápad na rozsáhlý projekt EURAZIO, který postupně realizujeme. Dokončen by měl být na podzim příštího roku. Jedná se o prodejní showroom, násobně větší než ten současný, s více než padesáti typy CNC průmyslových laserů, frézek a dalších strojů. Zákazníkům v něm nabídneme vyzkoušet si vlastní materiály na našich strojích, abychom s výběrem vhodného stroje co nejlépe uspokojili potřeby zákazníka,“ dodává Dagmar Smrčinová.

Zákazníky společnosti 4ISP jsou malé kovovýroby i velké průmyslové podniky. Společnost 4ISP má ve svém portfoliu nejenom vláknové řezací lasery HSG a CO2 lasery RELICUT, ale i CNC frézky RELICUT. Dále disponuje širokou nabídkou mechanických i elektronických komponentů k sestavení vlastních CNC nebo obráběcích strojů, s nabídkou širokého sortimentu spotřebního materiálu a doplňkům k laserům a frézkám. Tato záležitost se týká hlavně českého trhu, tedy sestavování vlastních zařízení. I tady je firma 4ISP nápomocna.

Lasery jsou nepostradatelné v kovovýrobě, jako je například výroba zábradlí, schodišť, karoserií aut či vložek do dveří. CO2 lasery lze využívat na řezání potahové látky, výšivek, pěnových výztuh, obalových materiálů či filtračních vložek. Značení je vhodné pro uvedení výrobních čísel, parametrů a povinných údajů na komponentech z výroby – nářadí, brzdové kotouče, matky, vrtáky, kovové i nekovové předměty. Jako příklad uveďme raznice, miniaturní stavítka pro výrobu zámkových vložek s velkými nároky na přesnost, polotovary svítidel vyráběných v Jihlavě či výroba gastrotechniky u Českých Budějovic.

Počty prodaných strojů:

  • 2013 – 25 strojů
  • 2014 – 209 strojů
  • 2015 – 215, z toho 2 vláknové lasery HSG na řezání kovů
  • 2016 – prozatím 108 strojů, z toho 6 vláknových laserů HSG na řezání kovů

Prodej na Slovensko činí cca 15 % ročního obratu a stále se zvyšuje. Prodej do Německa činí cca 10 % ročního obratu firmy.

EURAZIO Transnational Project of 4ISP Is Heading towards Modletice near Prague
A centre aptly named EURAZIO will be built at the end of the next year by an exclusive supplier of HSG laser cutting machines for the Czech and Slovak Republic – 4ISP s. r. o., in Modletice near Prague. It will be a sales showroom several times larger than any other showroom that has ever been operated in Europe.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Ing. Carl FruthDagmar SmrčinováPetr TůmaVizualizace objektu Eurazio center, Praha ModleticeCO2 laser RelicutEkonomická řada vláknových laserů HSG začíná pod 2 mil. KčVláknové lasery lze osadit zdroji o výkonu 300 – 8 000 WRotační osa vláknového laseru pro řezání trubek a profilů

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Svařování slabých plechůSvařování slabých plechů (302x)
Nejprve to hlavní – co si představit pod pojmem slabý plech. Je to tenký plech válcovaný za studena plech tloušťky 0,6 –...
Volba konstrukčních ocelí pro stavební svařované konstrukce podle významu označeníVolba konstrukčních ocelí pro stavební svařované konstrukce podle významu označení (196x)
Pro stavební svařované staticky, dynamicky a únavově namáhané konstrukce, pracující za teplot v podcreepové oblasti jsou...
Hliník a možnosti jeho svařováníHliník a možnosti jeho svařování (180x)
Hliník se nesvařuje s takovou samozřejmostí jako jiné kovy. Jeho velká afinita ke kyslíku, rychlá tvorba kysličníku hlin...

NEJlépe hodnocené související články

První jeřábový hák na světě vyrobený 3D tiskemPrvní jeřábový hák na světě vyrobený 3D tiskem (5 b.)
První jeřábový hák na světě vyrobený technikou 3D tisku úspěšně prošel zátěžovými testy na 80 tun a souvisejícími kontro...
„Robotické nahrazení svářeče u našich aparátů pro nejbližší budoucnost nevidím jako možné,“„Robotické nahrazení svářeče u našich aparátů pro nejbližší budoucnost nevidím jako možné,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Lumír Al-Dabagh, generální ředitel ZVU STROJÍRNY, a. s....
Eurazio center – největší předváděcí centrum laserů a CNC strojů zahájilo výstavbuEurazio center – největší předváděcí centrum laserů a CNC strojů zahájilo výstavbu (5 b.)
Časům nakupování průmyslových strojů na slepo, bez osobního vyzkoušení a podrobné znalosti strojů, provozních nákladů a ...

NEJdiskutovanější související články

Varianty obalených elektrod – obalené elektrody s dvojitým obalemVarianty obalených elektrod – obalené elektrody s dvojitým obalem (4x)
Svařování obalenou elektrodou rozhodně nepatří mezi zastaralé metody. Použití kvalitní obalené elektrody umožňuje vytvoř...
Použití ocelí normalizačně tepelně zpracovaných S355NL a termomechanicky zpracovaných S355MLPoužití ocelí normalizačně tepelně zpracovaných S355NL a termomechanicky zpracovaných S355ML (3x)
Při návrhu svařované mostní konstrukce pro městkou komunikaci v Praze Troji byla posuzována možnost použít místo klasick...
Hliník a možnosti jeho svařováníHliník a možnosti jeho svařování (2x)
Hliník se nesvařuje s takovou samozřejmostí jako jiné kovy. Jeho velká afinita ke kyslíku, rychlá tvorba kysličníku hlin...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice