KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Svařování a dělení    Kompakt s velkým akčním dosahem

Kompakt s velkým akčním dosahem

Publikováno: 5.12.2018
Rubrika: Svařování a dělení

S novým, kompaktním multiprocesním svařovacím přístrojem MIG/MAG společnost EWM AG rozšiřuje svou výrobní řadu Titan XQ puls. Titan XQ C puls má volitelně výkon 350 A nebo 400 A a na jedné straně je vhodný pro svařovací kabiny v průmyslu, řemesle a vzdělávání. Na druhé straně lze přístroj s akčním dosahem 30 metrů využívat i pro práce na velkých dílech. Umožňuje to volitelný vložený pohon miniDrive nebo svařovací hořák MT Push/Pull od EWM.

Nový Titan XQ C puls je ideální multiprocesní svařovací přístroj MIG/MAG pro všechny impulsní, standardní a inovativní svařovací metody – všechny jsou standardně obsaženy. Tak jako dekompaktní provedení nabízí rovněž kompaktní model vynikající svařovací vlastnosti XQ, což umožňuje invertorová technologie RCC. Se svazkem hořákových hadic o délce až 5 m se přístroj hodí zejména pro stacionární nasazení, třeba ve svařovacích kabinách. Výrazně větší akční dosah lze rovněž snadno realizovat: Prostřednictvím hořáku MT Push/Pull je možné svařování do vzdálenosti až 12 m. Vložený pohon miniDrive zvětší svařovací oblast až na 30 m.

eFeed UŠETŘÍ PRACOVNÍ DOBU

Vedle velkolepě dimenzované výkonové části pro vysoké dovolené zatížení, dlouhou životnost a přesné svařovací vlastnosti je pohon eFeed podavače drátu zvláštním plusovým bodem nového Titan XQ C puls: Na jedné straně jeho čtyři poháněné kladky téměř nepodléhají opotřebení a mají vysokou životnost. Na druhé straně se zkrátí vedlejší časy díky rychlému, automatickému zavádění drátu. Díky své přesnosti umožňuje eFeed optimální výsledky svařování a šetří nervy svářeče.

NOVÝ SVAŘOVACÍ HOŘÁK PM S OSVĚTLENÍM LED

Nový svařovací hořák PM s integrovaným osvětlením LED navíc zajistí vysokou kvalitu. LED se automaticky aktivuje při pohybu svařovacího hořáku a osvětlí tmavá místa na obrobku, což usnadní svařování na jinak neosvětlených oblastech. Svařovací hořáky řady PM jsou k dispozici jak v provedení s plynovým, tak i vodním chlazením ve variantách od 220 A do 550 A ve standardním provedení nebo volitelně s osvětlením LED anebo dálkovým ovladačem s barevným displejem OLED. Kromě toho EWM nabízí svařovací hořáky MT Push/Pull, které jsou také k dispozici jako funkční hořáky se sedmisegmentovým displejem.

JEDNODUCHÉ UKLÁDÁNÍ SVAŘOVACÍCH ÚKOLŮ

Pro nový Titan XQ C puls jsou k dispozici tři varianty řízení: LP-XQ, HP-XQ a Expert XQ 2.0. Nových je pět tlačítek pro preferované nastavení na řízení LP-XQ: Stisknutí trvající několik sekund uloží aktuálně nastavený pracovní bod pod příslušným tlačítkem. Pozdější opětovné vyvolání stiskem tlačítka ušetří cennou pracovní dobu pro opětovné nastavování, například u často se opakujících se svařovacích úkolů. Pro svářeče je také praktické: velká odkládací plocha na přístroji i sériový držák pro svařovací hořák.

SÉRIOVĚ INOVATIVNÍ SVAŘOVACÍ METODY

Vedle dlouhodobé kvality všech dílů nabízí kompaktní multiprocesní svařovací přístroj MIG/MAG další vlastnost typickou pro EWM: Všechny inovativní procesy svařování jsou standardně obsažené. Mezi jiným i metody dále vyvíjené pro výrobní řadu Titan XQ puls forceArc XQ puls, rootArc XQ puls a wiredArc XQ puls. Také pro svařovací práce s plněným drátem je vhodný nový Titan XQ C puls: Speciální charakteristiky pro plněný drát jsou sériově uložené, polaritu svařování lze přestavit bez použití nářadí. Pro digitální propojení do sítě ve smyslu Welding 4.0 je přístroj také připraven: Prostřednictvím rozhraní LAN a WiFi může Titan XQ C puls komunikovat s ewm Xnet a jeho inovativní správou konstrukčních dílů. Prostřednictvím Xbutton se svářeči navíc mohou k přístroji přihlásit a provést své ověření.

INDIVIDUÁLNĚ PRO KAŽDÉ POUŽITÍ

Podle potřeby a účelu použití zákazník stanoví, zda má být jeho přístroj chlazen plynem nebo vodou. K dispozici jsou rovněž další výrobní možnosti, mezi jiným zobrazení rezervy drátu a ohřev cívky drátu pro svařování hliníku bez pórů.

Vedle nového Titan XQ C puls společnost EWM ve výrobní řadě nabízí dekompaktní Titan XQ puls se samostatným podavačem drátu i Titan XQR puls k automatizovanému robotickému svařování.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Titan XQ C puls je nový kompaktní multiprocesní svařovací přístroj výrobní řady Titan XQ od EWM.Nový standardní svařovací hořák PM s integrovaným osvětlením LED usnadňuje svařování v jinak neosvětlených oblastech obrobku.Tři řízení jsou k dispozici pro nové Titan XQ C puls. Řízení LP-XQ má jako novinka pět tlačítek pro preferované nastavení: Po delším stisknutí jednoduše uloží aktuálně nastavený pracovní bod.

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Svařování slabých plechůSvařování slabých plechů (205x)
Nejprve to hlavní – co si představit pod pojmem slabý plech. Je to tenký plech válcovaný za studena plech tloušťky 0,6 –...
Volba konstrukčních ocelí pro stavební svařované konstrukce podle významu označeníVolba konstrukčních ocelí pro stavební svařované konstrukce podle významu označení (159x)
Pro stavební svařované staticky, dynamicky a únavově namáhané konstrukce, pracující za teplot v podcreepové oblasti jsou...
Hliník a možnosti jeho svařováníHliník a možnosti jeho svařování (145x)
Hliník se nesvařuje s takovou samozřejmostí jako jiné kovy. Jeho velká afinita ke kyslíku, rychlá tvorba kysličníku hlin...

NEJlépe hodnocené související články

První jeřábový hák na světě vyrobený 3D tiskemPrvní jeřábový hák na světě vyrobený 3D tiskem (5 b.)
První jeřábový hák na světě vyrobený technikou 3D tisku úspěšně prošel zátěžovými testy na 80 tun a souvisejícími kontro...
„Robotické nahrazení svářeče u našich aparátů pro nejbližší budoucnost nevidím jako možné,“„Robotické nahrazení svářeče u našich aparátů pro nejbližší budoucnost nevidím jako možné,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Lumír Al-Dabagh, generální ředitel ZVU STROJÍRNY, a. s....
Eurazio center – největší předváděcí centrum laserů a CNC strojů zahájilo výstavbuEurazio center – největší předváděcí centrum laserů a CNC strojů zahájilo výstavbu (5 b.)
Časům nakupování průmyslových strojů na slepo, bez osobního vyzkoušení a podrobné znalosti strojů, provozních nákladů a ...

NEJdiskutovanější související články

Varianty obalených elektrod – obalené elektrody s dvojitým obalemVarianty obalených elektrod – obalené elektrody s dvojitým obalem (4x)
Svařování obalenou elektrodou rozhodně nepatří mezi zastaralé metody. Použití kvalitní obalené elektrody umožňuje vytvoř...
Použití ocelí normalizačně tepelně zpracovaných S355NL a termomechanicky zpracovaných S355MLPoužití ocelí normalizačně tepelně zpracovaných S355NL a termomechanicky zpracovaných S355ML (3x)
Při návrhu svařované mostní konstrukce pro městkou komunikaci v Praze Troji byla posuzována možnost použít místo klasick...
Hliník a možnosti jeho svařováníHliník a možnosti jeho svařování (2x)
Hliník se nesvařuje s takovou samozřejmostí jako jiné kovy. Jeho velká afinita ke kyslíku, rychlá tvorba kysličníku hlin...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice