KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Investiční celky    Hala Polárka    Elektroinstalace Haly Polárka

Elektroinstalace Haly Polárka

Publikováno: 20.3.2015
Rubrika: Hala Polárka

Celý objekt je napojen na dvě trafa o velikosti 630 kVA. Přívody do haly jsou řešeny přípojkou NN – do rozvaděče RH-1 a RH-2. Z těchto rozvaděčů jsou napojeny podružné rozvaděče, ze kterých jsou napojeny koncové spotřebiče. Kompletní elektroinstalaci silnoproudu ve víceúčelové sportovní Hale Polárka, veřejného osvětlení a přípojky NN dodala firma ELMS, s. r. o. organizační složka.

Z rozvaděče RH-2 je napojena technologie chlazení ledové plochy, vzduchotechnika a podružný rozvaděč pro motory na oponu nad ledovou plochou. Z rozvaděče RH-1 je napojena ostatní spotřeba budovy, tedy zásuvkové rozvody, osvětlení, VZT, MAR, gastro, reverzní osmóza, výtahy apod.

Jako náhradní zdroj je použit diesel agregát o výkonu 155 kVA. Jako záložní zdroj byla zvolena jednotka UPS 30 kVA/27 kW + 15 %. Doba zálohy je navržena na 5 minut (což je překlenovací doba než najede DA, jenž převezme zálohu).

V objektech jsou použity přepěťové ochrany pro silnoproudá elektrická zařízení zajišťující koordinaci izolace kategorie II až IV podle ČSN EN 60664:

  • Kategorie IV a III – hlavní + podružné rozvaděče,
  • Kategorie II – umístěny v zásuvkových vývodech pro napájení počítačových a telekomunikačních zařízeních a v obvodech, napájejících zařízení pro přenos dat.

Osvětlení je řešeno převážně zářivkovými svítidly a kompaktními zářivkami. Pro osvětlení technických místností jsou použita průmyslová zářivková svítidla. Standardně jsou svítidla ovládána přímo pomocí vypínačů nebo pohybových čidel. Osvětlení haly je řešeno pomocí LED světel umístěných pod atikou střechy, které tvoří prstenec kolem haly. Ovládání tohoto osvětlení je řešeno dotykovým panelem v místnosti režie a recepce.

Electrical wiring of the Polárka Hall
The whole building is connected to two transformers of 630 kVA. The hall connections are low-voltage connections – to the switchboards RH-1 and RH-2. Secondary switchboards for connecting end appliances are connected to the switchboards. The complete heavy electrical wiring in the multifunctional Polárka sports hall, public lighting and low-voltage connection were supplied by ELMS, s. r. o. company organizational unit.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor

www.elms.sk


Fotogalerie

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Technické a konstrukční řešení Haly PolárkaTechnické a konstrukční řešení Haly Polárka (20x)
ZÁKLADOVÉ KONSTRUKCEZákladové konstrukce jsou navrženy, v částech mimo ledovou plochu, za použití vrtaných pilot, na kte...
Systém měření a regulace pro provoz Haly Polárka (19x)
Rozličnými technologiemi vybavená moderní multifunkční hala vyžaduje stejně moderně koncipovaný systém měření a regulace...
Montáž ocelové konstrukce příhradových rámů a vazníků na sportovní Hale PolárkaMontáž ocelové konstrukce příhradových rámů a vazníků na sportovní Hale Polárka (19x)
Jedním ze základních kamenů rychlého a precizního provedení ocelové konstrukce na sportovní Hale Polárka byly montážní p...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice