KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Development    Developer buduje v Ostravě velké centrum

Developer buduje v Ostravě velké centrum

Publikováno: 1.6.2005, Aktualizováno: 20.12.2008 11:05
Rubrika: Development

Do Ostravy přichází nový investor, který vybuduje v průmyslové zóně Hrabová velké centrum zákaznických služeb. Jedná se o společnost GE Money Multiservis. Odtud se budou obsluhovat a spravovat účty zákazníků bankovního domu GE Money pro český i slovenský trh. Administrativní objekt dostal název Axis Office Park Ostrava a v těchto dnech probíhají výběrová řízení na stavební firmy.

Areál budou představovat dvě čtyřpatrové budovy. Každá z nich sestává ze dvou křídel. Zakládání administrativních budov bude provedeno na pilotách, konstrukčním systémem je železobetonový monolitický skelet. Stropy budou monolitické, opláštění objektů utvoří kombinace sendvičového zdiva a prosklených hliníkových fasád. Objekty budou vytápěny vzduchotechnicky s použitím napojení na centrální zásobování teplem, prostory budou klimatizovány.

Celý kancelářský park bude vzájemně propojený na úrovni přízemí a 3.NP. Převážnou část všech podlaží zabírá plocha nájemních administrativních prostor, doplněných o komunikace, prostory recepce, místnosti soc. zařízení a technické místnosti. Budovy nabídnou celkem až 9.500 m2 prostor s kancelářemi typu „back office“ k pronajmutí, pro zázemí a potřeby společností, které umísťují své provozy v oblasti služeb do České republiky – včetně center výzkumu a vývoje, obslužných oddělení, zákaznických center, zkušebních středisek, center pro vývoj produktů a finančních služeb.

Společnost CTP na projektu intenzivně pracuje od roku 2003 ve spolupráci s architektonickou kanceláří Studio ACHT z Rotterdamu (architekt Ben Hoek) s krajinářskou kanceláří Lodewijk Baljon z Amsterodamu, architektem Václavem Hlaváčkem, vedoucím pražské pobočky Studia ACHT a ostatními. V přízemí jedné budovy bude stravovací zařízení.

Každá budova má parkoviště osobních aut. Sadové úpravy v bezprostřední blízkosti kolem budov a kolem parkovacích stání jsou náročnějšího charakteru – počítá se s parkovou úpravou, výsadbou okrasných dřevin, vodními plochami.

Celková výše investice GE Money Multiservis přesáhne sto milionů korun. Zahájení provozu centra je plánováno na druhé čtvrtletí roku 2006. Pozemky v průmyslové zóně Hrabová pro investora připravila developerská společnost CTP a projekt ponese název AXIS Park. Město Ostrava vložilo do přípravy průmyslové zóny Hrabová 350 milionů korun, státní rozpočet na ni přispěl pětačtyřiceti miliony.

Investor výstavby, CTP Project Invest, který v rámci republiky provozuje síť sedmi průmyslových parků v Brně, Ostravě, Humpolci, Divišově, Boru a Plzni, nevybírá generálního dodavatele stavby, ale má rozpracovaný systém dodavatelů po celé republice, jejichž činnost sám koordinuje. Například ocelové konstrukce, opláštění a zastřešení hal mu dodává ostravská firma HSF. Financování zajišťuje investor z vlastních zdrojů nebo prostřednictvím významných bank.


Centrum informačních služeb - pohled na budoucí budovu i interiér


Podpis smlouvy a odrytí modelu centra (1. foto zleva: Hejtman Evžen Tošenovský, Jiří Pathy, předseda představenstva a generální ředitel společnosti GE Money Multiservis a primátor Ostravy Aleš Zedník)
 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

UniCredit Leasing zajistí financování nových investicUniCredit Leasing zajistí financování nových investic (33x)
UniCredit Leasing, přední společnost nebankovního financování v ČR, očekává oživení jak v oblasti financování strojů a z...
Accolade v Chebu investovala dvě miliardy, vzniká jeden z největších industriálních parků střední EvropyAccolade v Chebu investovala dvě miliardy, vzniká jeden z největších industriálních parků střední Evropy (29x)
V Chebu vzniká díky Accolade jeden z největších průmyslových parků ve střední Evropě. První část budovy pro Tchibo je ne...
Ostrava se brzy dočká další moderní stavbyOstrava se brzy dočká další moderní stavby (26x)
Office building Ostrava-Nordica v Ostravě představuje šestipodlažní objekt s ustupujícím sedmým nadzemním podlažím a se ...

NEJlépe hodnocené související články

UniCredit Leasing zajistí financování nových investicUniCredit Leasing zajistí financování nových investic (3.4 b.)
UniCredit Leasing, přední společnost nebankovního financování v ČR, očekává oživení jak v oblasti financování strojů a z...
O certifikace zelených budov je zájemO certifikace zelených budov je zájem (3 b.)
V budově centrálního sídla ČSOB v Praze-Radlicích se uskutečnilo diskusní setkání „Mezinárodní certifikace zelenýc...
Skanska podepsala nájemní smlouvu se společností OKIN GROUP na kancelářskou budovu Nordica OstravaSkanska podepsala nájemní smlouvu se společností OKIN GROUP na kancelářskou budovu Nordica Ostrava (1 b.)
Skanska Property Czech Republic podepsala nájemní smlouvu se společností OKIN GROUP, a. s. na novou kancelářskou budovu ...

NEJdiskutovanější související články

O certifikace zelených budov je zájemO certifikace zelených budov je zájem (2x)
V budově centrálního sídla ČSOB v Praze-Radlicích se uskutečnilo diskusní setkání „Mezinárodní certifikace zelenýc...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice