KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Zajímavosti    XIII. konference OCELOVÉ KONSTRUKCE 2011 se blíží

XIII. konference OCELOVÉ KONSTRUKCE 2011 se blíží

Publikováno: 12.4.2011, Aktualizováno: 18.4.2011 10:37
Rubrika: Zajímavosti

Společnost SEKURKON ve spolupráci se Strojní fakultou VŠB-TU Ostrava pořádá od středy 27. dubna do pátku 29. dubna 2011 již 13. Ročník konference OCELOVÉ KONSTRUKCE . Jak se v posledních letech stalo tradicí, přednášející i posluchače bude opět hostit hlavní lázeňská budova Libuše státních léčebných lázní Karlova Studánka.

Koordinátorem odborného programu a odborným garantem v jedné osobě je Ing. Miloslava Pošvářová, Ph.D. ze společnosti MOTT MACDONALD Praha spol. s r. o., což samo o sobě slibuje zajímavé, neotřelé a fundované témata z oblasti protikorozní ochrany, povrchových úprav, testování, výzkumu a údržbu. Právě na tato témata bude letošní konference zaměřena.

Program konference
Okruh 1 – Materiály ocelových konstrukcí
Garant: doc. Ing. Karel Matocha, CSc.

  • Únavové charakteristiky a svařitelnost normalizačně válcované patinující oceli (Ing. Miroslav Liška, CSc., Ing. Ladislav Kander, Ph.D., Ing. Ondřej Žáček, Ph.D. – MATERIÁLOVÝ A METALURGICKÝ VÝZKUM, s. r. o., Ostrava)
  • Hodnocení odolnosti plechů vůči HIC a SSC (Ing. Ladislav Kander, Ph.D., doc. Ing. Karel Matocha, CSc. – MATERIÁLOVÝ A METALURGICKÝ VÝZKUM, s. r. o., Ostrava
  • Možnosti hodnocení pevnostních, křehkolomových a únavových charakteristik kontrolních desek svarových spojů tlustých plechů (doc. Ing. Karel Matocha, CSc., Ing. Ladislav Kander, Ph.D. – MATERIÁLOVÝ A METALURGICKÝ VÝZKUM, s. r. o., Ostrava

Okruh 2 – Progresivní technologie výroby a montáže ocelových konstrukcí, správa a údržba
Garant: Ing. Miloslava Pošvářová, Ph.D.

  • Mariánský most v Ústí nad Labem, stav po 12 letech, Žďákovský most, stav po 43 letech provozu. Porovnání poruch systémů PKO s metodikou hodnocení průkazních zkoušek podle TKP 19B (součástí konference je výstava vzorků po provedení zkoušek) (Ing. Miloslava Pošvářová, Ph.D. – Mott MacDonald)
  • Způsobilost výrobců a certifikace výrobků v oboru ocelových konstrukcí – aplikace norem ČSN EN 1090-1, ČSN EN 1090-2 do praxe (Ing. Petr Port, IWE)
  • Zkušenosti s prováděním a provozem PKO ocelových konstrukcí pozemních komunikací z pohledu investora a majetkového správce (Ing. Jan Hromádko – ŘSD ČR)
  • Hodnocení kvality výroby a montáže ocelových konstrukcí železničních mostů v ČR z pohledu objednatele stavby (Ing. Milan Kučera, IWE – SŽDZ, Ing. Václav Podlipný – SŽDC)
  • Zkušenosti ze zemí EU, význam nároků na kvalitu při výrobě a při přejímkách ocelových konstrukcí (Ing. Marián Bartoš, IWE – SAG ELV Slovensko)

Okruh 3 – Protikorozní ochrana a povrchové úpravy ocelových konstrukcí
Garant: Ing. Jaroslav Sigmund

  • Protikorozní ochrana – ekonomika a nebo ekologie (Ing. Jaroslav Sigmund)
  • Zkušenosti s aplikací a odolností speciálního abraziodolného nátěru ve vnitřních prostorech skladovacích sil (Ing. Dalibor Fiala – HEMPEL (Czech Republic) s. r. o.)
  • Deset let poté (k obnově nátěrů dálničního mostu Vysočina) (RNDr. Petr Nevěčný – NEKOR, spol. s r. o. Brno)
  • Optimalizace technologie tryskání (doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. – České vysoké učení technické, Fakulta strojní Praha)
  • Analýza výsledků průkazních zkoušek systémů protikorozní ochrany zkoušených podle zvláštních předpisů (Ing. František Herrmann, CSc. – SYNPO, a. s. Pardubice)

Okruh 4 – Architektura, projektování a nové realizace ocelových konstrukcí
Garant: Ing. Jiří Skyva

  • Výroba a montáž konstrukcí – rypadla KK1300, konstrukce hal pro rychlokovací stroj ve Vítkovicích (Ing. Jaroslav Kozák – Vítkovice Power Engineering, a. s., Ostrava)
  • Železniční most přes řeku Olši v Č . Těšíně (Ing. Antonín Pechal, CSc. – PIS Brno) • Předpjaté konstrukce zastřešení velkých rozpětí. Projekty a realizace (Ing. Vladimír Janata – Excon, a. s., Praha)
  • Most větve křižovatky nad R1 v km 0,789“ – Nitra (Ing. Zdeněk Horníček – FEVIA s. r. o., Brno)
  • Wellnes centrum Holiday Brno – konstrukce ve tvaru koule o průměru 30 m (Ing. Jiří Skyva – I. K. SKYVA spol. s r. o., Brno)
  • Centrum (hangár) pro lakování letadel – letiště Mošnov (Ing. Petr Sodomka – Takenaka Europe, a. s., Praha, Ing. Jiří Macháček – I. K. SKYVA, spol. s r. o., Brno)
  • Ocelové konstrukce Galerie Harfa Praha (Ing. Aleš Pražák – HELIKA a. s.,Praha)

Okruh 5 – Technologické ocelové konstrukce
Garant: prof. Ing. Petr Horyl, CSc.

  • Kontrola explozní odolnosti zásobníku na vnitřní výbuch (prof. Ing. Petr Horyl, CSc. – VŠB – Technická univerzita Ostrava, Fakulta strojní)
  • Výpočty napětí v kolejnici a svornících ozubnicové dráhy v dolech (doc. Ing. Karel Frydrýšek, Ph.D., doc. Ing. Jiří Fries, Ph.D. – VŠB – Technická univerzita Ostrava, Fakulta strojní)
  • Dynamické síly v základech masivního padostroje při drop-in testech velkých těles (doc. Ing. Karel Frydrýšek, Ph.D. – VŠB – Technická univerzita Ostrava, Fakulta strojní)
  • Tlaky ve styku mobilní důlní výztuže s počvou (doc. Ing. Karel Frydrýšek, Ph.D. – VŠB – Technická univerzita Ostrava, Fakulta strojní

Koordinátor odborného programu – odborný garant:
Ing. Miloslava Pošvářová, Ph.D., MOTT MACDONALD Praha spol. s r. o., e-mail: miloslava.posvarova@mottmac.com; časový harmonogram a přihlášky naleznete na adrese www.sekurkon.cz.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normyČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normy (348x)
Na dvě stovky posluchačů z řad odborníků na požární ochranu si našly 2. února 2012 cestu do Atelieru D na Stavební fakul...
AČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkováníAČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkování (60x)
Žárové zinkovny v minulosti řešily a i dnes velice často řeší problém pozinkování materiálu z reaktivních ocelí, tzn. oc...
Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (59x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...

NEJlépe hodnocené související články

„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Jindřich Řičica, předseda Asociace dodavatelů speciálního zakládání staveb...
Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili?Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili? (5 b.)
Autoři v článku popisují architektonické, konstrukční a materiálové řešení nové hasičárny v Krásné Studánce. Ta neslouží...
V mnoha směrech rekordní Bauma 2019V mnoha směrech rekordní Bauma 2019 (5 b.)
Po třech letech a tour v Indii a Číně se veletrh Bauma vrátil na výstaviště v bavorské metropoli – do Mnichova. Největší...

NEJdiskutovanější související články

Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (9x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...
Analýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinekAnalýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinek (5x)
Zinkové povlaky tvoří nejefektivnější antikorozní ochranu ocelových výrobků. V práci je představena analýza nákladů...
AERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemiAERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemi (3x)
AERO-THERM znamená revoluci v izolaci a zateplování budov a objektů. AERO-THERM je nanotechnologie, která je schopna dík...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice