KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Projektování    Výsledky 17. ročníku celostátní soutěže Autodesk Academia Design 2011 vyhlášeny

Výsledky 17. ročníku celostátní soutěže Autodesk Academia Design 2011 vyhlášeny

Publikováno: 20.4.2011
Rubrika: Projektování

V soutěži v digitálních technologiích, která se letos uskutečnila ve SPŠ Frýdek Místek, zvítězili studenti a učitelé kopřivnické školy nejlépe využívající možností digitálního prototypování. 17. ročník soutěže se uskutečnil ve dnech 4. a 5. března 2011 ve Střední průmyslové škole ve Frýdku-Místku. Soutěžního klání se zúčastnilo celkem 96 studentů a učitelů z 26 českých a moravských škol. Putovní pohár v hodnocení škol získala VO Š, SOŠ a SOU Kopřivnice.

Individuálními vítězi se stali Robert Turinský z VOŠ a SPŠ Strakonice v kategorii 2D kreslení, Ondřej Češka ze stavební SPŠ v Lipníku nad Bečvou v kategorii 2D kreslení stavební dokumentace a Petr Bouchal z SPŠ Přerov v kategorii 3D modelování. V učitelské kategorii zvítězil Lukáš Procházka z SPŠ na Proseku v Praze. Soutěž se již tradičně skládala ze soutěžních studentských kategorií ve 2D kreslení v AutoCADu a 3D modelování v Autodesk Inventoru a jedné učitelské kategorie – 3D modelování v Autodesk Inventoru. Navíc měla v letošním roce premiéru kategorie 2D stavebnictví v AutoCADu.

„Praxe dnes od absolventů středních škol očekává profesní znalost na úrovni, k níž neodmyslitelně patří také schopnost týmové práce na projektech ve 3D prostředí pokročilých softwarových návrhových systémů jako je Autodesk Inventor nebo AutoCAD Revit Suite. Tato soutěž pomáhá studentům osvojit si principy i nástroje digitálního prototypování a zvýšit tak své šance na kvalitní uplatnění,“ říká David Palas, ředitel Autodesku v České republice.

„Paradoxem technického vzdělávání v České republice je to, že převážná většina studentů, kteří nastupují do prvních ročníků vysokých škol technického směru, přicházejí z gymnázií, kde – až na čestné výjimky – nemají mnoho příležitostí seznámit se se zmíněnými metodami a nástroji, a již vůbec ne naučit se rutinně je používat. O to větší radost mám z toho, že programu Autodesk Academia se daří zvyšovat prestiž, a že neustále roste počet škol, které se tohoto programu aktivně účastní. S některými z těchto škol úzce spolupracujeme na tvorbě metodik a materiálů, které jsou pak dostupné všem ostatním. Na to dostáváme pozitivní ohlasy od mnoha ředitelů a pedagogů. V letošním roce plánujeme rozšířit nabídku metodik optimalizovaných právě pro studenty gymnázií, kteří ve svém zaměření pomýšlejí na technické obory jako je strojírenství, architektura a stavebnictví,“ dodává Palas.

„Že se jedná o prestižní soutěž, dokazuje mimo jiné i skutečnost, že akce získala záštitu Ministerstva školství (MŠMT) v rámci programu Podpora soutěží a přehlídek v zájmovém vzdělávání pro školní rok 2010/2011, finanční podporu MŠMT a další sponzorské dary,“ uvedla Miriam Bejčková, ředitelka pořádající agentury Computer Agency.

Iniciativy Autodesku v oblasti vzdělávání
Autodesk podporuje studenty a učitele poskytováním návrhového softwaru, inovativních programů a dalších zdrojů zaměřených na inspirování příští generace návrhářských profesionálů. Podporou učitelů směrem k pokročilým metodám výuky navrhování a získávání zkušeností v oblasti technologií, konstrukce a matematiky pomáhá Autodesk lépe připravovat studenty na příští akademické a pracovní výzvy. Autodesk podporuje školy a instituce vyššího vzdělávání po celém světě prostřednictvím významných slev, předplatného, grantových programů, školení, přípravy učebních osnov a dalších komunitních zdrojů. Více informací o vzdělávacích programech Autodesku a jeho řešeních na: autodesk.com/education-emea.

The results of the 17th National Competition Autodesk Academia Design 2011 Announced
In the completion of digital technologies which took place this year at the SPŠ Frýdek Místek, the students and teachers of the Kopřivnice school won utilising the possibilities of digital prototyping the best. The 17th year of the completion was held on March 4 – 5, 2011 at the Secondary Technical School in Frýdek-Místek. In the competition a total of 96 students and teacher from 26 Czech and Moravian schools participated. The challenge cup in school evaluation was received by VOŠ, SOŠ and SOU Kopřivnice.

Z podkladů Autodesk spol. s r. o.

 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Vítězný tým Autodesk Academia Design 2011Autodesk Academia Design – soutěžící

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vystužovanie stĺpov a stien monolitických železobetónových nosných konštrukcií staviebVystužovanie stĺpov a stien monolitických železobetónových nosných konštrukcií stavieb (256x)
Monolitické železobetónové nosné konštrukcie stavieb majú veľa výhod. Vyžaduje sa však pri ich navrhovaní dodržiavať nie...
Nová digitální mapa zatížení sněhem na zemiNová digitální mapa zatížení sněhem na zemi (83x)
Digitální mapa zatížení sněhem na zemi je výstupem řešení projektu GA Č R 103/08/0589 Pravděpodobnostní aplikace ge...
Systém včasného varování proti přetížení střešní konstrukce hal klimatickým zatíženímSystém včasného varování proti přetížení střešní konstrukce hal klimatickým zatížením (66x)
Ne každou zimu napadne během krátké doby velké množství sněhu, jako tomu bylo v zimě 2005/2006, anebo jako tomu bylo v n...

NEJlépe hodnocené související články

„Pilotní projekt nasazení BIM naplno poukázal nutnost komplexní změny přístupu všech na staveništi. BIM prostě není jen 3D model…,“„Pilotní projekt nasazení BIM naplno poukázal nutnost komplexní změny přístupu všech na staveništi. BIM prostě není jen 3D model…,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE vedoucí oddělení rozvoje Statutárního města Třinec Ing. Daniel Martynek....
Od určité výšky haly byla z důvodu urychlení výstavby uplatněna ocelová konstrukceOd určité výšky haly byla z důvodu urychlení výstavby uplatněna ocelová konstrukce (5 b.)
Společnost Fatra v červnu dokončila výstavbu Nové válcovny za 1,4 miliardy korun, silně pokročila v oblasti montáže výro...
Rozšírenie výrobného areálu ZKW SLOVAKIA KRUŠOVCERozšírenie výrobného areálu ZKW SLOVAKIA KRUŠOVCE (5 b.)
STAT‑KON úspešne dokončil projekt rozšírenia výstavby – expanzia závodu ZKW Krušovce s náročným technologickovýrobným pr...

NEJdiskutovanější související články

Trimaran – komerční a kongresové centrum v Praze na PankráciTrimaran – komerční a kongresové centrum v Praze na Pankráci (1x)
Předmětem článku je projekt, výroba, montáž a předpínání ocelové superkonstrukce nového objektu Trimaran v Praze na Pank...
Normalizace v oboru ocelových konstrukcí (1x)
Tento příspěvek navazuje na informaci o současném stavu a výhledech technické normalizace z minulé konference [1]....
Výpočetní modely styčníků ocelových konstrukcíVýpočetní modely styčníků ocelových konstrukcí (1x)
Při návrhu ocelové konstrukce využije statik nejčastěji prutové prvky, ale na konstrukci je řada míst, kde prutová teori...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice