KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2017    Výběr topidla: Který typ zvolit?

Výběr topidla: Který typ zvolit?

Publikováno: 6.11.2017
Rubrika: 2017

Podzim udeřil plnou silou a topná sezóna během září začala naplno ve všech českých městech. Jak ale řešit chlad v místech, kde centrální vytápění není, jako jsou například průmyslové prostory, sklady či stánky? Topidel je na trhu široké množství, elektrické, naftové, plynové či třeba infračervené. Jak vybrat to správné?

Nejběžnějším typem do nevytápěných místností, jako jsou sklepy, garáže, půdy a další uzavřené prostory, jsou elektrická topidla. Jejich výkon je na rozdíl od ostatních typů topidel menší, od 2 do 40 kW a jsou dražší na provoz. Jejich zásadní výhoda spočívá v tom, že jsou ekologicky šetrné, nevytváří žádné zplodiny, kouř ani zápach, nepotřebují zvláštní zacházenía mají minimální poruchovost. Profesionální topidla značky Master jsou vybavená také termostatem, některé i pružnou hadicí a snadno s nimi vytopíte i velké prostory.

S naftovými topidly ušetříte

Naftová topidla jsou vysoce výkonná a mají nejnižší provozní náklady. Využijete je i v místech, kde není možnost připojit se k elektrické síti, třeba na stavbách, ve skladech, ale také v halách a výrobnách. Naftová topidla se dělí na dva typy, na naftová topidla s přímým spalováním a s nepřímým spalováním. U prvního typu při jeho použití vznikají zplodiny a můžete je proto používat pouze v otevřených prostorách, nebo v místech, které můžete snadno odvětrávat.

Do uzavřených prostor, jako jsou stany, stánky či výstavní haly, se lépe hodí druhý typ, topidla s nepřímým spalováním, u kterých jsou spaliny odváděny ven komínem, nebo naopak ohřátý vzduch vháníte do prostoru pružnou hadicí, zatímco topidlo stojí venku. Pokud hledáte opravdu vysoký výkon, vyzkoušejte modely Master Air-Bus, se kterými zatopíte i na venkovních koncertech, ve výstavních stanech či ve velkých sklenících. Dosahují výkonu až 220 kW a můžete k nim připojit až 4 rozvodné hadice.

Plynová topidla mají nejnižší pořizovací náklady

Plynová topidla pořídíte ze všech typu nejlevněji, nicméně provozní náklady jsou kvůli vysoké spotřebě vyšší. Plynová topidla využijete v zemědělství a hospodářství, ve sklenících, chovech, stájích, ale také v halách. Při jejich výběru sledujte, zdali jsou vybavená termostatem – pokud ano, stačí nastavit požadovanou teplotu a pak se sami zapínají a vypínají bez obsluhy. Při občasném používání stačí levnější varianta, bez termostatu.

Infračervená topidla nevíří vzduch

Infračervená topidla jsou skvělou volbou do všech míst s vysokou prašností. Sálají totiž teplo směrem, kam je nastavíme, bez toho, aniž by se pohnul vzduch. Tento typ můžete použít i na rozmrazování potrubí, vytápění pracovišť a také ven, například na zahrádky a venkovní posezení. Infračervená topidla ohřívají předměty v dosahu, nikoli okolní vzduch.

Při výběru topidla dbejte kromě výkonu, účelu a ceny také na to, jestli se topidlo snadno ovládá a udržuje, nakolik je poruchové a zdali jsou dostupné náhradní díly. U značkových topidel Master vsaďte na autorizovaného prodejce, který vám nejen pomůže s výběrem topidla, ale také zaručí kvalitní záruční i pozáruční servis.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
Profesionální topidla značky MasterProfesionální topidla značky Master

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

„Mobilní aplikace pro budovu Five slučuje dohromady všechny služby, které jsou v budově dostupné,“„Mobilní aplikace pro budovu Five slučuje dohromady všechny služby, které jsou v budově dostupné,“ (33x)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE projektový manažer společnosti Skanska Property Czech Republic Ing. Oldřich Kup...
Aspira Business Centre – nová „zelená“ kancelářská budova v Praze 5Aspira Business Centre – nová „zelená“ kancelářská budova v Praze 5 (31x)
Od dubna 2016 vyrůstala v pražských Nových Butovicích administrativní budova společnosti Livesport. Aspira Business Cent...
V ArcelorMittal Ostrava úspěšně dokončili opravu vysoké pece za 320 milionůV ArcelorMittal Ostrava úspěšně dokončili opravu vysoké pece za 320 milionů (29x)
Jedna ze dvou provozovaných vysokých pecí v huti ArcelorMittal Ostrava prošla náročnou opravou. Ta trvala 45 dní a stála...

NEJlépe hodnocené související články

Aspira Business Centre – nová „zelená“ kancelářská budova v Praze 5Aspira Business Centre – nová „zelená“ kancelářská budova v Praze 5 (5 b.)
Od dubna 2016 vyrůstala v pražských Nových Butovicích administrativní budova společnosti Livesport. Aspira Business Cent...
Veleň bude mít novou školu. Postaví ji společnost HSF SystemVeleň bude mít novou školu. Postaví ji společnost HSF System (5 b.)
Stavební společnost HSF System staví novou budovu základní školy v obci Veleň ve Středočeském kraji. Výstavba proběhne v...
V ArcelorMittal Ostrava úspěšně dokončili opravu vysoké pece za 320 milionůV ArcelorMittal Ostrava úspěšně dokončili opravu vysoké pece za 320 milionů (5 b.)
Jedna ze dvou provozovaných vysokých pecí v huti ArcelorMittal Ostrava prošla náročnou opravou. Ta trvala 45 dní a stála...

NEJdiskutovanější související články

Lindab Safety: aby vaše střecha byla i v zimě bezpečnáLindab Safety: aby vaše střecha byla i v zimě bezpečná (1x)
Střechu obvykle vnímáme jako funkční objekt, který nám slouží a není třeba mu věnovat příliš pozornosti. To se ale může ...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice