KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Investiční celky    Obchodní Centrum Frýda    „Vhodně zvolený celkový koncept obchodního centra je pro jeho úspěšné fungování zásadní,“

„Vhodně zvolený celkový koncept obchodního centra je pro jeho úspěšné fungování zásadní,“

Publikováno: 31.12.2014
Rubrika: Obchodní Centrum Frýda

vysvětluje Ing. Bohumil Mach, výkonný ředitel GEMO OLOMOUC, investor a co-developer OC FRÝDA.

V posledních letech je možné setkat se u projektů, o kterých se mluví, se společností GEMO OLOMOUC na severu Moravy velmi často. Čím to?
Na stavebním trhu se firma GEMO OLOMOUC, spol. s r. o. pohybuje již od roku 1990 a stojí za celou řadou úspěšných stavebních a developerských projektů uskutečněných nejen na Moravě, ale i v rámci celé České republiky a Slovenska. Pro nás stěžejní zakázka, Nová Karolina v Ostravě, byla v době realizace jedním z největších urbanistických a revitalizačních projektů v České republice a také největším projektem v historii naší firmy. Podíleli jsme se na něm nejen jako generální dodavatel výstavby, ale především jako jeden ze tří významných spoluinvestorů. Aktuální další severomoravský projekt OC Frýda je pro firmu 26. retailovým projektem v objemu nad 100 milionů korun realizovaným za dobu své 25leté existence.

V současné době se obecně prezentuje, že průmysl a hospodářství jsou na vzestupu a tento trend by se měl dotýkat také stavebnictví. Jak toto vnímáte z Vašeho pohledu?
I ve stavebnictví lze sledovat jistý nárůst, i když ne takový, jaký se očekával. Naše společnost si naštěstí v době hospodářské recese stála dobře. Jako jedni z mála jsme neredukovali počet zaměstnanců a v minulém roce byl proveden významný krok – završili jsme restrukturalizaci firmy, jejíž součástí bylo i vytvoření nové společnosti GEMO DEVELOPMENT, člen koncernu GEMO.

GEMO DEVELOPMENT zastřešuje ve skupině GEMO veškeré developerské aktivity, které nabízíte také obchodním partnerům při realizaci jejich investičních záměrů. Jak se Vám tento cíl daří plnit?
Naše společnost má ve svém portfoliu jak zakázky soukromých zadavatelů a veřejné správy, tak přípravu buď výlučně vlastních investičních a developerských záměrů nebo přípravu vlastních projektů ve spolupráci s ostatními významnými hráči na trhu. Takovým příkladem je právě otevřené OC Frýda nebo aktuálně realizovaný projekt nákupního centra FORUM POPRAD.

Projekt FRÝDA vzbuzuje od svého začátku vášně. Jak se díváte na některé hlasy, které tvrdí, že podobné projekty do center měst nepatří?
Vhodně zvolený celkový koncept obchodního centra, včetně správné lokality ať už na okraji města nebo v jeho v centru, je pro jeho úspěšné fungování zásadní. Jsem přesvědčen, že OC Frýda je smysluplným solidním projektem a kultivovanou součástí městského centra. Nabízí obyvatelům nejen nové možnosti nákupů, ale také místo setkávání, sportu a zábavy pro děti i dospělé.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Ing. Bohumil Mach

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Obchodní centrum FRÝDA – hydroizolace spodní stavbyObchodní centrum FRÝDA – hydroizolace spodní stavby (29x)
Společnost JANEČEK building society s. r. o. byla vybrána jako hlavní dodavatel hydroizolací spodní stavby na zakázce Ob...
Obchodní centrum Frýda – nová dominanta Frýdku-MístkuObchodní centrum Frýda – nová dominanta Frýdku-Místku (22x)
Nové Obchodní centrum FRÝDA, které vyrostlo na pozemku bývalé frýdeckomístecké sportovní haly, se stalo novou nepřehlédn...
„Vhodně zvolený celkový koncept obchodního centra je pro jeho úspěšné fungování zásadní,“ (17x)
vysvětluje Ing. Bohumil Mach, výkonný ředitel GEMO OLOMOUC, investor a co-developer OC FRÝDA....

NEJlépe hodnocené související články

„Nejdůležitějším faktorem je vhodný výběr lokality,“ (1 b.)
tvrdí Mogens Pedersen, generální ředitel TK Development, co-developer OC FRÝDA....

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice