KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2006    Veřejnost se seznámila s nejlepší stavbami roku 2006

Veřejnost se seznámila s nejlepší stavbami roku 2006

Publikováno: 21.9.2006, Aktualizováno: 22.2.2010 00:24
Rubrika: 2006

V rámci včerejšího slavnostního Galavečera v pražském Obecním domě se veřejnost seznámila s výsledky soutěže Stavba roku 2006. Celkem bylo přihlášeno 44 realizací. Pět z nich získalo titul Stavba roku 2006. Speciální ceny pak předali vypisovatelé, primátor města Prahy, státní instituce, veřejnost a další.


Galavečeru, který se součástí právě probíhajícího 17. ročníku mezinárodního stavebního veletrhu ForArch 2006, předcházel nominační podvečer. Snímek z předávání nominací na titul Stavba roku.

Stavby roku 2006 (bez udání pořadí)
  • Rekonstrukce divadla Reduta v Brně. Stavba získala cenu za ojedinělé znovuoživení důležitého centra společenského života se zřetelem k propojení nových a původních architektonických prvků a k skvělé symbióze architektury a výtvarného umění.
  • Sídlo firmy Neomed v Praze 10 pak za vynikající architektonické řešení s nápaditou volbou ryze soudobých stavebních materiálů podpořené skvělou úrovní stavebních prací.

     
  • Další stavbou roku byla vyhlášena Výstavba areálu volného času a rekonstrukce usedlosti Ladronka a to za ojedinělé oživení opuštěné usedlosti zajímavě spojující původní a nově vytvořené části, se zřetelem k přívětivým krajinným úpravám každodenního rekreačního prostředí.

     
  • Porota přiřadila mezi nejlepší stavby i novou městskou víceúčelovou halu a dostavbu areálu Městského stadionu v Liberci, a to za vytvoření velkorysého sportovně-kulturního centra se zřetelem k urbanistickému řešení, stejně jako se zřetelem k nápaditému řešení rozmanitých interiérů.

     
  • Pětici nejlepších doplnila rekonstrukce a přestavba Městského úřadu v Semilech. Porota vyzdvihla neobvyklé, přátelsky působící úřední budovy se zřetelem k novému zhodnocení dochovaných částí původního průmyslového objektu a celkovou kultivaci okolního prostředí.

CENA SVAZU PODNIKATELŮ VE STAVEBNICTVÍ
Bytový komplex Bydlení u lesa, Praha 4 Kamýk - za podnikatelský záměr nevšedního pojetí souboru obytných staveb a za vynikající kvalitu provedených prací.

CENA MINISTESTVA PRŮMYSLU A OBCHODU ČR
Rajská budova VŠE v Praze - za nejlepší stavbu financovanou z veřejného rozpočtu za citlivou dostavbu areálu Vysoké školy ekonomické v Praze.

CENA HLAVNÍHO MEDIÁLNÍHO PARTNERA
Budova Nile House - za vytvoření velkorysé administrativní budovy s výrazným veřejnosti přístupným parterem se zřetelem k architektonicko-stavebním detailům v atriu.

CENA PRIMÁTORA HL. M. PRAHY
Rezidence Kollárova – Praha Karlín - za příkladnou rekonstrukci klasicistního domu se zřetelem k výrazně soudobému charakteru nové dvorní dostavby.

CENA STÁTNÍHO FONDU ROZVOJE BYDLENÍ
Výstavba obytného souboru osmi bytových domů Galerie nad Vltavou - Za vynikající architektonické a účelné řešení.

CENA POROTY
Památník česko-německo- židovského soužití - za pečlivou obnovu vskutku ojedinělé historické stavby se zřetelem k vysokému morálnímu významu aktivit s ní spojených.

CENA VEŘEJNOSTI
Komplexní obnova historických budov jihlavské radnice - Za citlivé obnovení reprezentačního sídla městské správy s ojedinělým citem pro výtvarné zdůraznění památkových hodnot.

Seznam všech přihlášených a další informace o stavbách můžete najít na http://www.stavbaroku.cz/2006/seznam_celk.asp

Bookmark
Ohodnoďte článek:

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Těsnicí stěny pro těžbu diamantů v arktické Kanadě (21x)
V projektu Diavik Diamond bylo pro povrchové vytěžení dvou kimberlitových trubek potřeba v extrémních klimatických podmí...
Hochtief VSB bude stavět multifunkční fotbalový areál SK Slavia Praha v Edenu (20x)
Společnost E SIDE PROPERTY LIMITED podepsala 8. září 2006 smlouvu na realizaci projektu multifunkčního fotbalového areál...
VŠB má novou aulu a Centrum informačních technologií (19x)
Dne 2. října 2006 získala Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava nový objekt – Slavnostní a...

NEJlépe hodnocené související články

Potenciál stavebnictví v zemích střední a východní Evropy (5 b.)
Jaký je potenciál stavebnictví v zemích střední a východní Evropy? Jaký je potenciál stavebnictví konkrétně na Ukrajině?...
Těsnicí stěny pro těžbu diamantů v arktické Kanadě (3 b.)
V projektu Diavik Diamond bylo pro povrchové vytěžení dvou kimberlitových trubek potřeba v extrémních klimatických podmí...
Fotoreportáž zřícení haly v Humpolci (2.5 b.)
Počátkem února se v Humpolci na Vysočině pod tíhou sněhu zřítila střecha zimního stadionu. Stalo se tak krátce po trénin...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice