KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2006    Phoenix-Zeppelin je 15 let jedničkou na trhu stavebních strojů

Phoenix-Zeppelin je 15 let jedničkou na trhu stavebních strojů

Publikováno: 6.6.2006, Aktualizováno: 26.12.2008 10:22
Rubrika: 2006

Společnost Phoenix-Zeppelin, výhradní zastoupení Caterpillar v České a Slovenské republice, si připomíná 15 let činnosti na českém trhu stavebních strojů.

Úplně první stroje Caterpillar se do bývalého Československa sice dostaly už v poválečném období v rámci programu UNRRA, ale až v roce 1969 podepisuje společnost Phoenix Praha smlouvu o výhradním zastoupení zmiňované značky na území Československa. Impulsem pro tuto smlouvu byla také začínající výstavba dálniční sítě. Součástí smlouvy byla i povinnost zajistit, kromě prodeje strojů a zařízení, také servis a dodávky náhradních dílů, tak jak je standardem u všech podobných zastoupení Caterpillar na celém světě. Provoz těchto strojů v českých zemích a na Slovensku tak dostal novou dimenzi, charakteristickou pro kvalitní a silnou značku.

V roce 1991 se společnost Phoenix Praha spojuje se stejným zástupcem firmy Caterpillar v Německu - firmou Zeppelin Metallwerke GmbH (nyní Zeppelin Baumaschinen GmbH). Vytváří společnost s cílem pokrýt trh České a Slovenské republiky kompletní nabídkou strojů a zařízení, které nabízí včetně odpovídajícího zabezpečení servisem a dodávkami náhradních dílů. Finanční kapitál a využití dlouholetých zkušeností firmy Zeppelin odstartovaly novou historii zastoupení Caterpillar v českých zemích. Kromě již známých velkých dozerů a nakladačů jsou odborné veřejnosti postupně představovány další stavební a zemní stroje od těch největších určených pro těžbu surovin až po velikosti a kategorie malých strojů, které jsou nezbytným základem každé menší stavební firmy.

Ještě v roce 1991 zahájila činnost divize energetických systémů, která nabízí jak zástavbové motory jako pohonné jednotky, tak i širokou paletu energocenter a dieselagregátů všech druhů a výkonů. I v tomto oboru je Phoenix-Zeppelin vedoucí firmou na trhu. Zcela nově zahájilo činnost oddělení vysokozdvižných vozíků.

V duchu filozofie společnosti Caterpillar, aby její zástupci byli zákazníkům co možná nejblíže, dochází k vybudování sítě poboček, tak aby byla rovnoměrně pokryta uzemí České a Slovenské republiky. Dnes je jich celkem 14. Vzrůstá počet servisních mechaniků a techniků, zabezpečujících veškerou podporu a služby zákazníkům na špičkové odborné úrovni. Více než 60% zaměstnanců společnosti je spojeno s poskytováním servisních služeb a náhradních dílů.

V roce 1995 je slavnostně otevřen nový obchodně-servisní areál Phoenix-Zeppelin v Modleticích u Prahy. A od roku 1997 zahájila činnost společnost Caterpillar Financial Services ČR, která nabízí financování zařízení prodávaných firmou.

Protože má výhradní zastoupení firmy CATEPILLAR Inc. i pro území Slovenské republiky, byla zde v roce 1993 založena dceřiná společnost se stejným jménem i právní formou se 100% majetkovou účastí Phoenix-Zeppelin v České republice.

V listopadu 2001 byla společnost certifikovaná podle normy pro systém řízení jakosti ISO 9001:2000.

V roce 2002 začal podnik zastupovat na českém a slovenském trhu manipulační techniky značku HYSTER. Rychlý rozvoj prodeje těchto strojů ukázal, že je to krok správným směrem. Od roku 2005 řídí prodej těchto strojů v dalších šesti státech střední Evropy, v souladu se strategií mateřské společnosti Zeppelin.

V oblasti energetických systémů se profiluje jako systémový integrátor a dodavatel kompletních energocenter. V podstatě každý rok přináší nový inovační prvek do svých projektů. Od roku 2005 provádí prostřednictvím dceřinné společnosti ČMKS Holding i rekonstrukce a výrobu kolejových vozidel. Ve stejném roce se stává výhradním zástupcem firmy Weber MT.

Mezníkem v historii firmy se stal rok 2002, kdy byl oficiálně zahájen provoz na nové pobočce Most. V letech 2003 – 2006 je otevřeno pět nových středisek pro půjčování stavebních strojů a další se připravují.

Od roku 2004 jsou do programu společnosti zařazeny i zemědělské stroje, především populární traktory Challenger. Na letošním veletrhu Techagro v Brně získal tento stroj Zlatou medaili.

15 let činnosti si společnost Phoenix-Zeppelin připomene nejen na akcích, které pro své partnery připravila, ale i při otevření nové servisně-obchodní základny v Brně, která bude v současnosti nejmodernějším pracovištěm tohoto typu v České republice.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci bude do dvou let sídlit v nové budově (23x)
Poklepem základního kamene byla 12. září zahájena výstavba objektu Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouc...
Dřevěný dům 2006 (22x)
Soutěž Dřevěný dům 2006 se ve svém premiérovém ročníku stala – neplánovaně – největší akcí v Česku za posled...
wire – Mezinárodní odborný veletrh drátů a kabelů, Tube – Mezinárodní odborný veletrh trubek (18x)
Veletrhy wire a Tube nabízejí veškeré technické inovace důležité pro branže pohybující se v oblasti drátů, kabelů a trub...

NEJlépe hodnocené související články

Potenciál stavebnictví v zemích střední a východní Evropy (5 b.)
Jaký je potenciál stavebnictví v zemích střední a východní Evropy? Jaký je potenciál stavebnictví konkrétně na Ukrajině?...
Těsnicí stěny pro těžbu diamantů v arktické Kanadě (3 b.)
V projektu Diavik Diamond bylo pro povrchové vytěžení dvou kimberlitových trubek potřeba v extrémních klimatických podmí...
Fotoreportáž zřícení haly v Humpolci (2.5 b.)
Počátkem února se v Humpolci na Vysočině pod tíhou sněhu zřítila střecha zimního stadionu. Stalo se tak krátce po trénin...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice