KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2017    Veletrh URBIS nabídne chytrá řešení pro města a obce

Veletrh URBIS nabídne chytrá řešení pro města a obce

Publikováno: 10.4.2017
Rubrika: 2017

Na rozvoj problematiky Smart City je v České republice alokováno 100 miliard, které je možno čerpat až do roku 2020. Aktuální nabídku chytrých řešení pro města představí veletrh URBIS, který se koná od 26. do 29. dubna na brněnském výstavišti. Jejich nabídku doplní kvalitní doprovodný program garantovaný renomovanými partnery, jako je například vydavatelství Economia, Czech Architecture Week nebo CityOne.

Inovativní řešení vystavovatelů

Veletrh URBIS umožní zástupcům měst, obcí, firem, ale i běžným občanům, seznámit se s různými variantami řešení a načerpat inspiraci z konkrétních již existujících řešení v jiných městech. Tematicky se bude věnovat třem základním okruhům, kterými jsou chytrá řešení pro úspory zdrojů, pro kvalitu života ve městech a pro elektronickou veřejnou správu.

Na stáncích vystavovatelů nebudou chybět ani řešení dopravní infrastruktury, parkování, či přístupu k informacím. Naleznete zde také technologické možnosti pro chytrá města, ať už se jedná o využívání alternativních zdrojů energie v dopravě nebo veřejném osvětlení. Na venkovních plochách bude prezentována komunální technika a městský mobiliář.

Zahajovací konference Czech Smart 2017

Zahajovací konferenci s názvem Czech Smart 2017 - Touch the Future organizují Hospodářské noviny. Druhý ročník mezinárodní konference představí aktuální vývoj v oblasti chytrých řešení a možnosti jejich propojení s městským prostředím. Zásadním tématem budou také možnosti financování smart projektů.

Na konferenci vystoupí zástupci Vídeňského projektu Co-Creation Lab / Wirtschaftsagentur Wien (Vienna Business Agency), což je projekt, který nabízí platformu, v níž mohou jednotliví zadavatelé zveřejňovat své zcela konkrétní a specifické potřeby a inovativní firmy jim nabízí řešení šitá na míru. Nechybí ani představení evropsky unikátního řešení EOC - Elektronické odbavení cestujících, které se používá v Brně. Dále účast potvrdili zástupci Písku, Pardubic a v jednání jsou starostové měst z Dánska a Holandska.

Vstup na zahajovací konferenci je možný pouze po registraci, která probíhá na www.events.economia.cz

Konference Organické město Brno – Živé město 21. století

Ve čtvrtek 27. dubna je součástí doprovodného programu konference Organické město Brno – Živé město 21. století, kterou pořádá Czech Architecture Week. Konference má za úkol jednak definovat, co vlastně znamená tvořit chytré město, jednak uvést příklady různých přístupů k tvorbě chytrého města ve vybraných zahraničních městech, především se zaměřením na dopravu a bezpečnostní systémy v dopravě. Chytré město má vizi, je digitální, otevřené a kooperativní a zaměřené na své obyvatele.

Inspirujte se příklady z jiných měst s BE:ONE

V další dny organizuje doprovodný program s názvem BE:ONE platforma City:One. Je připraven tak, aby účastníci získali přehled o novinkách v oblasti chytrých měst ve středoevropském rozměru. Návštěvníci se také dozvědí, čím má cenu se zabývat a jak snadné/složité je chytrá řešení zavést i ve Vašem městě či obci.

Program jednotlivých dnů je členěn v souladu se Smart City strategií města Brna podle jejích tří pilířů - SMART RESOURCES - chytré zdroje, doprava, energetika, vodohospodářství, telekomunikace, SMART GOVERNANCE - chytrá veřejná správa, ať už se jedná o eGovernment, bezpečnost nebo open data.

Posledním pilířem je SMART LIVING - chytrá kvalita života, který zahrnuje chytré (koncové) nástroje pro občany, dopady chytrých technologií na život občana a jeho volný čas a podobně.

Více informací naleznete na www.bvv.cz/urbis.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
Veletrh URBIS

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

„Mobilní aplikace pro budovu Five slučuje dohromady všechny služby, které jsou v budově dostupné,“„Mobilní aplikace pro budovu Five slučuje dohromady všechny služby, které jsou v budově dostupné,“ (35x)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE projektový manažer společnosti Skanska Property Czech Republic Ing. Oldřich Kup...
Aspira Business Centre – nová „zelená“ kancelářská budova v Praze 5Aspira Business Centre – nová „zelená“ kancelářská budova v Praze 5 (32x)
Od dubna 2016 vyrůstala v pražských Nových Butovicích administrativní budova společnosti Livesport. Aspira Business Cent...
V ArcelorMittal Ostrava úspěšně dokončili opravu vysoké pece za 320 milionůV ArcelorMittal Ostrava úspěšně dokončili opravu vysoké pece za 320 milionů (28x)
Jedna ze dvou provozovaných vysokých pecí v huti ArcelorMittal Ostrava prošla náročnou opravou. Ta trvala 45 dní a stála...

NEJlépe hodnocené související články

Aspira Business Centre – nová „zelená“ kancelářská budova v Praze 5Aspira Business Centre – nová „zelená“ kancelářská budova v Praze 5 (5 b.)
Od dubna 2016 vyrůstala v pražských Nových Butovicích administrativní budova společnosti Livesport. Aspira Business Cent...
Veleň bude mít novou školu. Postaví ji společnost HSF SystemVeleň bude mít novou školu. Postaví ji společnost HSF System (5 b.)
Stavební společnost HSF System staví novou budovu základní školy v obci Veleň ve Středočeském kraji. Výstavba proběhne v...
V ArcelorMittal Ostrava úspěšně dokončili opravu vysoké pece za 320 milionůV ArcelorMittal Ostrava úspěšně dokončili opravu vysoké pece za 320 milionů (5 b.)
Jedna ze dvou provozovaných vysokých pecí v huti ArcelorMittal Ostrava prošla náročnou opravou. Ta trvala 45 dní a stála...

NEJdiskutovanější související články

Lindab Safety: aby vaše střecha byla i v zimě bezpečnáLindab Safety: aby vaše střecha byla i v zimě bezpečná (1x)
Střechu obvykle vnímáme jako funkční objekt, který nám slouží a není třeba mu věnovat příliš pozornosti. To se ale může ...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice