KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2017    V Kroměřížské nemocnici začala rekonstrukce dialýzy

V Kroměřížské nemocnici začala rekonstrukce dialýzy

Publikováno: 29.3.2017
Rubrika: 2017

Zlínský kraj vybral stavební firmu k rekonstrukci dialyzačního střediska v Kroměřížské nemocnici. Zakázku za 55 milionů korun v tendru získala místní stavební firma VW Wachal.

Stavební úpravy budou zahrnovat rekonstrukci a přístavbu budovy N, kde se část dialyzačního střediska nyní nachází.

Rekonstrukce a přístavba budovy N bude probíhat ve dvou hlavních fázích, aby byl neustále zajištěn chod pracoviště dialýzy. Stavební práce by měly být hotové do konce roku 2017.

Rekonstrukce s výstavbou bude pro stavební firmu VW Wachal výzvou.

„Výstavba je náročná termínově, obtížné bude také zajistit realizaci vedle stávající budovy, která bude až do zahájení II. etapy v provozu.

Přechod za provozu bude složitý, ale věříme, že tuto situaci realizační tým spolu s provozem Kroměřížské nemocnice zvládne ke spokojenosti všech a Kroměříž dostane nový pavilon hemodialýzy ve standardech moderní doby,“ řekl k projektu Tomáš Pinďák, výrobní ředitel VW Wachal.

Firma VW Wachal má za sebou řadu zakázek pro české nemocnice - například loňskou rekonstrukci a stavbu nových operačních sálů a laboratoří v pražském IKEMu, aktuálně firma staví také nový pavilon pro 120 pacientů ve Vsetínské nemocnici.

Průběh rekonstrukce V současném dialyzačním středisku je nedostatečný počet lůžek. V Kroměřížské nemocnici se na dialýze léčí několik desítek pacientů, kapacita je dlouhodobě naplněná, proto je třeba rekonstrukci provést.

V budově N se vymění okna, zateplí se střecha i fasáda, k objektu přibude jednopodlažní přístavba sloužící pro hlavní provoz dialyzačního oddělení. Prostory stávající budovy N budou využívány jako provozní zázemí dialýzy, technologii dialyzačního provozu a technické zázemí budovy.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

„Mobilní aplikace pro budovu Five slučuje dohromady všechny služby, které jsou v budově dostupné,“„Mobilní aplikace pro budovu Five slučuje dohromady všechny služby, které jsou v budově dostupné,“ (35x)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE projektový manažer společnosti Skanska Property Czech Republic Ing. Oldřich Kup...
Aspira Business Centre – nová „zelená“ kancelářská budova v Praze 5Aspira Business Centre – nová „zelená“ kancelářská budova v Praze 5 (32x)
Od dubna 2016 vyrůstala v pražských Nových Butovicích administrativní budova společnosti Livesport. Aspira Business Cent...
V ArcelorMittal Ostrava úspěšně dokončili opravu vysoké pece za 320 milionůV ArcelorMittal Ostrava úspěšně dokončili opravu vysoké pece za 320 milionů (28x)
Jedna ze dvou provozovaných vysokých pecí v huti ArcelorMittal Ostrava prošla náročnou opravou. Ta trvala 45 dní a stála...

NEJlépe hodnocené související články

Aspira Business Centre – nová „zelená“ kancelářská budova v Praze 5Aspira Business Centre – nová „zelená“ kancelářská budova v Praze 5 (5 b.)
Od dubna 2016 vyrůstala v pražských Nových Butovicích administrativní budova společnosti Livesport. Aspira Business Cent...
Veleň bude mít novou školu. Postaví ji společnost HSF SystemVeleň bude mít novou školu. Postaví ji společnost HSF System (5 b.)
Stavební společnost HSF System staví novou budovu základní školy v obci Veleň ve Středočeském kraji. Výstavba proběhne v...
V ArcelorMittal Ostrava úspěšně dokončili opravu vysoké pece za 320 milionůV ArcelorMittal Ostrava úspěšně dokončili opravu vysoké pece za 320 milionů (5 b.)
Jedna ze dvou provozovaných vysokých pecí v huti ArcelorMittal Ostrava prošla náročnou opravou. Ta trvala 45 dní a stála...

NEJdiskutovanější související články

Lindab Safety: aby vaše střecha byla i v zimě bezpečnáLindab Safety: aby vaše střecha byla i v zimě bezpečná (1x)
Střechu obvykle vnímáme jako funkční objekt, který nám slouží a není třeba mu věnovat příliš pozornosti. To se ale může ...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice