KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Projektování    Tekla Structures 18 – moderní projektování BIM

Tekla Structures 18 – moderní projektování BIM

Publikováno: 24.5.2012
Rubrika: Projektování

Nová verze programu Tekla Structures pro rok 2012 přichází s celou řadou novinek a vylepšení, které rozšiřují stávající možnosti 3D BIM projektování ocelových a železobetonových konstrukcí, tvorbu výkresů, exportů, řízení stavby a propojení s dalšími programy. Zároveň je nová verze přehlednější a uživatelsky přivětivější, díky novinkám, které významně usnadňují ovládání programu a zjednodušují organizaci práce.

Společnost Tekla si velmi váží své vedoucí pozice v oblasti konstrukčního software a právě proto dále významě investuje do dalšího vývoje programu Tekla structures a hledá nové způsoby využití informačního modelu BIM. Kompletní popis všech zdokonalení nové verze obsahuje stostránkový dokument, který je součástí instalace programu. Rádi bychom Vám představili ty nejzajímavější z nich.

JEDNODUŠŠÍ MODELOVÁNÍ
Modelování konstrukcí je v Tekla Structures 18 ještě snadnější než dříve. Tvar nebo délku prvků a řezů lze nyní měnit jen označením a posunutím jejich bodů či hran. Úprava tvaru prvků je snadná a intuitivní a díky okamžité vizualizaci výsledku je možné provádět korekce ještě v průběhu operace. Není potřeba vyplňovat žádné hodnoty v dialozích, stačí vybrat bod nebo hranu a posunout je myší.

Dalším vylepšením je nový nástroj pro volbu polohy pracovní roviny, který usnadňuje její nastavování. Je-li aktivován, program Tekla Structures 18 při pohybu myší nad prvky modelu začne nabízet různé varianty umístění pracovní roviny a to pomocí grafického náhledu. Pracovní rovinu můžete pohodlně umístit k jakékoli ploše objektu modelu a tak tento nástroj oceníte zejména při modelování nakloněných konstrukcí.

PŘEHLEDNĚJŠÍ A RYCHLEJŠÍ ÚPRAVY VÝKRESŮ
Také automaticky generované výkresy zaznamenaly v Tekla Structures 18 celou řadu zdokonalení. Jednou z novinek, která zjednodušuje orientaci ve výkresech je vzájemné provázání odpovídajících pohledů. Přehledné zobrazení vazeb mezi pohledy zvyšuje úroveň jejich organizace. Vybráním pohledu se vysvítí jeho hranice ve všech pohledech výkresu. Změny hloubky a roviny pohledu lze provádět myší – posunutím vizualizace jeho hranic a to i v jiném pohledu.

Od verze Tekla Structures 18 můžeme využít snadného posouvání pomocí metody Drag & drop (Táhni a pusť) také u celé řady objektů výkresu, například značky pohledu, značky kót, asociativní poznámky a odkazové čáry textů a značek svarů. Úpravy výkresu jsou díky tomuto vylepšení rychlejší a změny je možné provést přesně tam, kde je to potřeba.

SDÍLENÍ INFORMACÍ
Nová zdokonalená verze formátu IFC umožňuje programu Tekla Structures 18 exportovat podrobnější model obsahující více informací. Součástí IFC exportu jsou nyní nově i vlastnosti šroubů, výztuže a panelů. Další novinkou je možnost exportovat mřížku. Konfigurací vlastností před exportem lze přesně nastavit výstupní soubor IFC a zobrazit jej například pomocí freewarového prohlížeče Tekla BIMsight.

Tekla BIMsight je profesionální nástroj umožňující sdílení dat všem stranám projektu a to prostřednictvím přehledného 3D prostředí nenáročného na ovládání. S jeho pomocí lze kombinovat různé modely a předcházet včas kolizím a jiným problémům. Program Tekla BIMsight získal mnoho ocenění, používá se ve 150 zemích světa a stává se novým standardem spolupráce. Stáhněte si jej bezplatně z webových stránek společnosti Tekla.

Program Tekla Structures se dlouhodobě prezentuje vysokou úrovní napojení na automatizaci výroby pomocí celé řady exportních formátů a i v této oblasti pokračuje společnost Tekla v dalším vývoji. Vylepšený CNC/DSTV výstup programu Tekla Structures 18 podporuje velmi složité tvary u ocelových prvků, jako jsou výřezy, deskové kontury a přípravy pro svary. Pro betonové prefabrikáty přibylo propojení se systémem HMS, které umožňuje export výrobních dat z dutinových panelů pro zpracování systémy ERP.

O KROK NAPŘED
Stále se rozšiřující využití technologie BIM potvrzuje správnost směru, kterým se společnost Tekla ubírá při vývoji programu Tekla Structures. Verze 18 prohlubuje a zdokonaluje všechny principy informačního modelování a jsme přesvědčeni, že ji ocení noví i stávající zákazníci. Více informací o novinkách v Teklas Structures 18 najdete na adrese www.teklastructures.com, kde také můžete shlédnout videa s prezentacemi dalších nových funkcí.

Tekla Structures 18 – Modern Design of BIM (Building Information Modelling)
The new version of Tekla Structures programme for 2012 comes with many new features and enhancements that extend the existing possibilities for 3D BIM design of steel and reinforced concrete structures, drawings creation, exports, construction management and connections with other programmes. At the same time a new version is clearer and more user friendly, thanks to innovations that will significantly facilitate the programme control and simplify the organization of work.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Tekla Structures pomáhá od projektu až po řízení stavbyRychlé úpravy tvaru prvků modeluProgram nabízí optimální umístění nakloněné pracovní roviny.Provázání pohledů výkresu usnadňuje orientaci.Přesunutí značek svarů pomocí myšiNastavení IFC exportuTeklaBIMsight – detailní informace o objektuCNC/DSTV soubor podporuje komplikované tvary.CNC/DSTV soubor podporuje komplikované tvary.Prohlížeč Tekla BIMsight získal mnoho ocenění a používá se ve 150 zemích světa.

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vystužovanie stĺpov a stien monolitických železobetónových nosných konštrukcií staviebVystužovanie stĺpov a stien monolitických železobetónových nosných konštrukcií stavieb (254x)
Monolitické železobetónové nosné konštrukcie stavieb majú veľa výhod. Vyžaduje sa však pri ich navrhovaní dodržiavať nie...
Nová digitální mapa zatížení sněhem na zemiNová digitální mapa zatížení sněhem na zemi (82x)
Digitální mapa zatížení sněhem na zemi je výstupem řešení projektu GA Č R 103/08/0589 Pravděpodobnostní aplikace ge...
Systém včasného varování proti přetížení střešní konstrukce hal klimatickým zatíženímSystém včasného varování proti přetížení střešní konstrukce hal klimatickým zatížením (68x)
Ne každou zimu napadne během krátké doby velké množství sněhu, jako tomu bylo v zimě 2005/2006, anebo jako tomu bylo v n...

NEJlépe hodnocené související články

„Pilotní projekt nasazení BIM naplno poukázal nutnost komplexní změny přístupu všech na staveništi. BIM prostě není jen 3D model…,“„Pilotní projekt nasazení BIM naplno poukázal nutnost komplexní změny přístupu všech na staveništi. BIM prostě není jen 3D model…,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE vedoucí oddělení rozvoje Statutárního města Třinec Ing. Daniel Martynek....
Od určité výšky haly byla z důvodu urychlení výstavby uplatněna ocelová konstrukceOd určité výšky haly byla z důvodu urychlení výstavby uplatněna ocelová konstrukce (5 b.)
Společnost Fatra v červnu dokončila výstavbu Nové válcovny za 1,4 miliardy korun, silně pokročila v oblasti montáže výro...
Rozšírenie výrobného areálu ZKW SLOVAKIA KRUŠOVCERozšírenie výrobného areálu ZKW SLOVAKIA KRUŠOVCE (5 b.)
STAT‑KON úspešne dokončil projekt rozšírenia výstavby – expanzia závodu ZKW Krušovce s náročným technologickovýrobným pr...

NEJdiskutovanější související články

Trimaran – komerční a kongresové centrum v Praze na PankráciTrimaran – komerční a kongresové centrum v Praze na Pankráci (1x)
Předmětem článku je projekt, výroba, montáž a předpínání ocelové superkonstrukce nového objektu Trimaran v Praze na Pank...
Normalizace v oboru ocelových konstrukcí (1x)
Tento příspěvek navazuje na informaci o současném stavu a výhledech technické normalizace z minulé konference [1]....
Výpočetní modely styčníků ocelových konstrukcíVýpočetní modely styčníků ocelových konstrukcí (1x)
Při návrhu ocelové konstrukce využije statik nejčastěji prutové prvky, ale na konstrukci je řada míst, kde prutová teori...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice