KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2011    Světové veletrhy GIFA, METEC, THERMPROCESS a NEWCAST 2011 v Düsseldorfu

Světové veletrhy GIFA, METEC, THERMPROCESS a NEWCAST 2011 v Düsseldorfu

Publikováno: 23.3.2011
Rubrika: 2011

Kovy jsou neodmyslitelnou součástí našeho života. S produkty z kovů, vyrobenými nejmodernějšími technologiemi, se setkáváme denně a přitom zjišťujeme, jak úžasné věci dokáže člověk z kovu vyrobit. Kov už není jen prostou surovinou, je to multitalent. Různorodé komponenty a struktury z kovů se najdou v obrovských mostních pilířích, železničních kolejnicích, v loďařské branži i v nejmenších součástkách pro komunikační technologie.

„Bright World of Metals“
Kovy a procesy na jejich zpracování jsou také společnou platformou veletržního komplexu „Bright World of Metals“. Pod tímto heslem se od 28. června do 2. července 2011 konají veletrhy GIFA, METEC, THERMPROCESS a NEWCAST v Düsseldorfu, protože kovy a procesy na jejich zpracování tvoří základ našeho veletržního čtyřlístku. Jedná se o veletrhy GIFA – Mezinárodní specializovaný slévárenský veletrh, který v Düsseldorfu otevírá své brány již po dvanácté, METEC – Mezinárodní specializovaný metalurgický veletrh, který do Düsseldorfu přichází po osmé, THERMPROCESS – Mezinárodní veletrh tepelného zpracování, který v Düsseldorfu má svůj domov již 40 let, a NEWCAST – Mezinárodní veletrh přesného lití, nejmladší v tomto čtyřlístku, který v r. 2011 již potřetí hostuje v metropoli nad Rýnem.

Vedoucí světové veletrhy
Veletrhy GIFA, METEC, THERMPROCESS a NEWCAST pokrývají jako „Bright World of Metals“ celosvětové spektrum výrobních technologií pro obory slévárenství a tepelného zpracování. Při minulém ročníku 2007 se prezentovaly společnosti z 34 zemí s podílem zahraničních vystavovatelů zřetelně vyšším než 50 procent. Celkem 1700 firem prezentovalo své nejnovější výsledky vývoje a výrobky celkem 77 tisícům odborných návštěvníků z 84 zemí. Společnost Messe Düsseldorf počítá pro nadcházející veletrhy 2011 se stejně vysokým zájmem vystavovatelů a návštěvníků, protože se navzdory ekonomicky složitému období začíná rýsovat světlo na konci krizového tunelu. Navíc „Bright World of Metals“ díky svému vysoce kvalitnímu doprovodnému programu poskytuje všem odborným návštěvníkům vynikající přidanou hodnotu. Vzdělávání a zprostředkování informací o aktuálním vývoji výzkumu jsou středobodem přednášek, prezentací a specializovaných expozic.

Vrcholné setkání na nejvyšší úrovni
Čísla komplexu jsou přesvědčivá, proto je možno o tomto veletržním čtyřlístku hovořit také jako o „vrcholném setkání na nejvyšší úrovni“. Celkem 77.000 odborných návštěvníků napočítala Messe Düsseldorf během pěti dnů veletrhů GIFA, METEC, THERMPROCESS a NEWCAST 2007. O úspěchu či neúspěchu projektu však rozhodují známé faktory – kompetence, mezinárodnost a spokojenost odborných návštěvníků, a toto rozhodnutí jasně padlo ve prospěch veletržního kvartetu: 89 procent všech návštěvníků se podílí na rozhodovacích a pořizovacích procesech ve svých firmách, přibližně 50 procent jich přijelo z evropského nebo mimoevropského zahraničí a 97 procent dalo komplexu pozitivní hodnocení a posoudilo návštěvu veletrhů jako velmi efektivní.

GIFA 2011: veletrh č. 1
Veletrh GIFA je neodiskutovatelnou jedničkou slévárenské branže. Zde společnost Messe Düsseldorf počítá s přibližně 800 vystavovateli ze všech částí světa. Podíl zahraničí na straně vystavovatelů se u veletrhu GIFA již 16 let pohybuje zřetelně nad 50 procenty, v r. 2007 dosáhl dokonce vynikající hodnoty téměř 58 procent. Veletrh GIFA se v Düsseldorfu koná již od r. 1956, a od té doby se vyvinul v nejdůležitější informační a kontraktační fórum tohoto průmyslového oboru, přední odborné setkání, které v r. 2007 přilákalo více než 51.000 návštěvníků z 84 zemí. Ustálený doprovodný program s projekty WFO Technical Forum a GIFA Treff je pro návštěvníky bezpochyby dalším důležitým magnetem.

Stěžejní body nabídky veletrhu GIFA
Veletrh GIFA je zrcadlovým obrazem trhu a inovací světa slévárenství. Jeho spektrum sahá od kompletních slévárenských zařízení a strojů včetně strojů na tlakové lití přes výrobu modelů a forem, manipulační a automatizační techniku až po měřicí a kontrolní techniku, ochranu životního prostředí a likvidaci odpadů. Zvláštní místo zaujímá v nabídce veletrhu i prezentace zařízení pro tavírny, výrobu forem a jader, úpravu a regeneraci formovacích směsí, vytloukání, cídění a dokončování odlitků. Detailní přehled přes kompletní nomenklaturu se všemi exponáty najdete na www.gifa.com.

GIFA – návštěvnická struktura
Návštěvnická struktura veletrhu GIFA se vyznačuje vysokou mírou kompetence a kvality odborníků. Více než dvě třetiny odborných návštěvníků byli experti z vedoucích úrovní svých podniků s vysokou kompetencí v oblasti nákupů a rozhodování. Návštěvnická struktura veletrhu GIFA se dělí na obory slévárenství (59 procent), strojírenství (6), průmysl (14), služby a obchod po pěti procentech, řemeslo a výzkum a výuka se dvěma procenty. Takto jsou adresovány přesně ty cílové skupiny, které naši vystavovatelé definují jako své zákazníky. Tato skutečnost ve značné míře přispívá k ekonomickému úspěchu podniků na veletrhu GIFA. Při nejbližším veletrhu nebude investiční klima samozřejmě tak příznivé jako v r. 2007, množí se však náznaky a zprávy od oborových svazů, že pro nadcházející měsíce lze počítat s rostoucí poptávkou odběratelských oborů. Messe Düsseldorf jako pořadatel spojuje veletrh GIFA a celý komplex „Bright World of Metals“ s velmi pozitivním očekáváním.

Od veletrhu GIFA k veletrhu NEWCAST
Když se společnost Messe Düsseldorf v r. 2003 rozhodla, že paralelně k renomovaným veletrhům GIFA, METEC a THERMPROCESS by se na trhu měl objevit ještě čtvrtý projekt, všichni sice doufali v úspěch, okamžitá akceptace celou branží však přece jen byla překvapením. Tehdy se zdálo, že výrobci odlitků pouze čekali na to, že se spolu s ostatními třemi veletrhy vytvoří čtyřlístek, který bude reprodukovat kompletní řetězec od výroby kovů až po hotový produkt. Veletrh NEWCAST se jako samostatný odborný veletrh na trhu uchytil a prezentuje nejrůznější slévárenské produkty od malých, přesných součástek pro zdravotnictví až po lodní motory s hmotností několika tun. Již při druhém ročníku 2007 se NEWCAST pyšnil více než 300 vystavovateli, kteří si chválili zejména vysokou mezinárodnost více než 3500 odborných návštěvníků, z nichž 50 % přijelo do Düsseldorfu z evropského zahraničí nebo ze zámoří. Veletrh NEWCAST je doprovázen Fórem NEWCAST, které v rámci zajímavých kulatých stolů a přednášek expertů představuje nejnovější vývoj u slévárenských produktů. Odborný program veletrhu doplňuje udělování ceny veletrhu „NEWCAST Award“ a nejrůznějších dalších cen.

Stěžejní body nabídky veletrhu NEWCAST
Nabídka veletrhu NEWCAST je členěná do tří oblastí: Odlévání železa ve slévárnách litiny, oceli a temperované litiny, odlévání neferitických kovů pro slitiny hliníku, zinku, mědi, hořčíku, niklu a dalších neferitických kovů, a v neposlední řadě služby – slévárny působící jako poskytovatelé služeb nebo dodavatelé IT řešení speciálně pro slévárenský obor. I u veletrhu NEWCAST se vyplatí návštěva Internetu, protože na adrese www.newcast.com se prezentuje široká nabídka veletrhu, podporovaná různými podrobnými vyhledávacími funkcemi, pomocí nichž si každý odborný návštěvník může sestavit svou vlastní individuální trasu prohlídky veletrhu.

Návštěvníci veletrhu NEWCAST
Obzvlášť atraktivní je veletrh NEWCAST pro odborníky z celého automobilového průmyslu, kteří s 20 procenty tvoří největší návštěvnickou skupinu. Dalšími důležitými zákazníky vystavovatelů a tím i cílovými skupinami veletrhu jsou konstruktéři, vedoucí výroby a nákupčí z oborů leteckého, stavebního, elektronického, kosmického a zdravotnického průmyslu, tedy z nejrůznějších oborů, v jejichž výrobních procesech odlitky hrají důležitou roli.

NEWCAST Award
Že vystavovatelé veletrhu NEWCAST přicházejí z nanejvýš inovativního oboru, určitě není tajemstvím. Aby tuto inovační sílu bylo možno zvlášť zvýraznit, iniciovala společnost Messe Düsseldorf v r. 2007 poprvé mezinárodní soutěž „NEWCAST Award“. Tato soutěž má za úkol, z přehršle vystavovaných odlitků zvlášť zvýraznit ty exponáty, které význačným způsobem prezentují výhody odlévání vůči jiným výrobním technologiím. Soutěž hodnotí zvlášť inovativní slévárenské produkty ve těch kategoriích: nejlepší integrace funkcí, nejlepší náhrada za jiné výrobní technologie a nejlepší technické řešení díky rozšíření hranic slévárenské technologie.

METEC 2011 – mezinárodní přehlídka kovozpracujícího oboru
Již od r. 1979 patří veletrh METEC jako mezinárodní přehlídka oboru zpracování kovů spolu s veletrhy GIFA a THERMPROCESS do düsseldorfské nabídky „kovových“ veletrhů. Již od startu se METEC jak na straně vystavovatelů, tak i na straně návštěvníků silně orientoval na Evropu a zámoří a brzo dosáhl podíl zahraničních návštěvníků 50 %. Tento ukazatel kvality si veletrh METEC udržuje dodnes. V r. 2007 přijelo z celkových 369 vystavovatelů 56 procent (absolutně: 207 firem) odjinud než z Německa. Při veletrhu METEC 2007 s 15.000 návštěvníky dosáhl podíl zahraničních návštěvníků špičkovou hodnotu 51 procent. Veletrh METEC doprovázejí kongresy „EMC“ a „InsteelCon“. Aktuální informace a doprovodný program v němčině a angličtině jsou k nalezení na adrese www.metec.de.

METEC 2007 – návštěvnická struktura
8. mezinárodní specializovaný metalurgický veletrh svou nabídkou oslovuje zejména skupinu „decision-makers“ z oceláren a válcoven (17 resp. 9 procent návštěvníků) a od ostatních výrobců oceli (rovněž 17 procent). Odborní návštěvníci veletrhu METEC dále přicházejí ze strojírenství a dalších průmyslových oborů – zpracování železa, oceli a neferitických kovů, z obchodu a služeb. Ve svých podnicích jsou do značné míry vybaveni rozhodovacími kompetencemi a většinou plní vedoucí funkce. Jejich země se rozprostírají po celém světě, velká část odborníků přijíždí z Asie – 29 % odborných návštěvníků. TOP-žebříčku zemí vévodí Indie, následovaná Rakouskem a Itálií.

Stěžejní body nabídky veletrhu METEC 2011
Rozmanitá nabídka společností na veletrhu METEC má své těžiště v zařízeních na výrobu a úpravu surovin a výchozích materiálů, na výrobu surového železa, oceli a neferitických kovů, pro odlévání a tvarování oceli a neferitických kovů a pro ochranu životního prostředí a likvidaci odpadů. Důležitou součást veletrhu tvoří nabídka elektrotechniky a elektroniky, řídicí, měřicí a kontrolní techniky.

THERMPROCESS 2011 – přední světový veletrh průmyslových pecí a tepelného zpracování
Po veletrhu GIFA druhým nejstarším veletrhem komplexu „Bright World of Metals“ je veletrh THERMPROCESS, který se v Düsseldorfu pořádal poprvé v r. 1974. Označuje se jako technologická „obálka“ paralelních veletrhů GIFA, METEC a NEWCAST a je předním světovým veletrhem průmyslových pecí a tepelného zpracování. Pro tuto oblast je motorem celého oboru, a podniky své inovační cykly orientují právě podle cyklu pořádání veletrhu THERMPROCESS. Jako malý, leč ve vybraném stylu začal v r. 1974 se 120 vystavovateli, kontinuálně se vyvíjel po následujících 36 let a nyní dosáhl počtu vystavovatelů kolem 300. Zatímco se podíl zahraničních vystavovatelů ze začátku pohyboval kolem 20 procent, dosáhl při ročníku 2007 celých 42 procent. Na straně návštěvníků se podíl odborníků, kteří nepřicházeli z Německa, zvýšil z počátečních 25 % (1974) na 45 % (2007). Tím se čísla veletrhu THERMPROCESS stávají jednoznačným ukazatelem jeho kvality. Před čtyřmi roky veletrh napočítal více než 7000 zahraničních odborných návštěvníků. THERMPROCESS je doprovázen vysoce kvalitním odborným programem se stejnojmenným sympoziem a projektem „Feuerfest-Kolloquium“ k problematice žáruvzdorných materiálů.

THERMPROCESS 2007 – návštěvnická struktura
Mezinárodní specializovaný veletrh a sympózium k problematice tepelného zpracování jsou zajímavé především pro odborníky ze oborů strojírenství (23 %), z průmyslu železa, oceli a neferitických kovů (16 %) a z ostatního průmyslu (32 %). Platformu veletrhu THERMPROCESS však využívají i odborníci z oblasti služeb, obchodu a výzkumu k tomu, aby se informovali o nejnovějších technologiích.

Stěžejní body nabídky veletrhu THERMPROCESS 2011
Ústředními tématy nabídky veletrhu THERMPROCESS jsou tradičně obory tepelného zpracování v průmyslu a termických procesů pro zpracování železa a ostatních kovů. Kromě toho vystavující společnosti prezentují komponenty, vybavení a pomocné materiály, jako např. armatury, materiály na konstrukci pecí a pro výrobu plynu, komponenty pro tavné technologie nebo čerpadla. Bezpečnost a ochrana života a zdraví při práci integrovaná do procesů nebo ergonomická pracoviště se představují stejně jako řešení pro úsporu energií a zdrojů.

Vysoce kvalitní doprovodný program
Veletržní komplex „Bright World of Metals” však není jen technologickou veletržní „Mekkou“ zastoupených oborů, nýbrž také příležitostí ke konání atraktivního, mezinárodně zaměřeného doprovodného programu, který všechny informace nabízí také v anglickém jazyce. Díky úzkému tématickému propojení všech čtyř veletrhů jsou fóra a kongresy místem setkání a směrodatnými akcemi celého odvětví ekonomiky. Doprovodný program mj. zahrnuje tyto projekty: „European Metallurgical Conference (EMC) 2011“, která se obrací na odborníky všech čtyř zastoupených průmyslových oborů, setkání „GIFA Treff“ a „Technical Forum“, pořádaná Světovou slévárenskou organizací (World Foundrymen Organization) ve spolupráci se Spolkovým svazem Německého slévárenského průmyslu (bdguss) e.V. pro obory veletrhu GIFA, konference „InSteelCon“ Institutu oceli (Stahlinstitut VDEh), která informuje o nových výsledcích vývoje v oblasti metalurgických procesních technologií, „NEWCAST Forum“, spojovací článek mezi odborníky slévárenství a odběrateli odlitků, organizované svazem bdguss, a již zmíněné projekty „THERMPROCESS Symposium“, „FOGI-Sonderschau“ a „Feuerfest-Kolloquium“, pořádané svazem VDMA.

Nová kampaň „ecoMetals“
Pod heslem „ecoMetals – Efficient Process Solutions“ společnost Messe Düsseldorf vyznamenává význačné novinky v oblasti energetické a materiálové efektivity, které jsou prezentovány vystavovateli veletrhů GIFA, METEC, THERMPROCESS a NEWCAST od 28. června do 2. července 2011. Prostřednictvím internetových stránek, zpráv v odborných médiích, informací v katalozích veletrhů a speciálně organizovaných prohlídek expozic vystavovatelů účastnících se soutěže „ecoMetals“ jsou odborní návštěvníci veletrhu informováni o nabídce vystavovatelů i o kampani samotné. V průběhu veletrhů je k dispozici malý kapesní průvodce, s jehož pomocí si každý návštěvník veletrhů může rychle a snadno sestavit seznam „svých“ vystavovatelů.

Přihláška ke kampani „ecoMetals“
Všichni vystavovatelé jsou o kampani „ecoMetals“ informováni a vyzváni k účasti s tím, že mají společnosti Messe Düsseldorf co nejdříve zaslat popisy svých produktů, technologií nebo technických řešení pro šetrné nakládání s energiemi a zdroji. Přihlášené exponáty musí splňovat jedno z těchto kritérií: musí přispívat k úspoře energií nebo materiálů ve výrobě, umožňovat využití obnovitelných energií šetrných k životnímu prostředí a optimalizované řízení spotřeby energií nebo přinášet nové, inovativní technologie.

Členění hal
Dobře vyznačené návštěvnické trasy a tématické uspořádání expozic usnadňují odborným návštěvníkům cílené plánování jejich návštěvy na veletrhu. Veletržní čtyřlístek „Bright World of Metals“ se prezentuje v halách 3, 4, 5, 7 a 9 až 17. Na veletrhu GIFA, největším projektu komplexu, předvádějí vystavovatelé v halách 10 až 13 a 15 až 17 svou širokou paletu slévárenských technologií. Projekt NEWCAST jako specializovaný veletrh přesného lití je tématicky začleněn do veletrhu GIFA. Pro něj je vyhrazená část haly 13 a celá hala 14. Veletrh THERMPROCESS s nejmodernější technikou pro tepelné zpracování zabírá halu 9 a část haly 10. Hala 7 je, jak již bylo zmíněno, naší halou výzkumu, a v halách 3 až 5 se v rámci veletrhu METEC vše točí kolem metalurgie.

Veletržní čtyřlístek je otevřen od 28. června do 2. července 2011 denně od 10.00 do 18.00 hodin. Díky novému online-systému společnosti Messe Düsseldorf je možno vstupenky snadno vytisknout doma nebo na pracovišti. To návštěvníkům současně umožňuje využít již při cestě na veletržní areál vstupenku jako jízdenku pro autobusové a železniční spoje celého dopravního sdružení Rhein-Ruhr v okruhu přibližně 40 km kolem města Düsseldorf. Navíc Messe Düsseldorf nabízí online-vstupenky v Internetu výhodněji než na pokladnách: Jednodenní vstupenka stojí v Internetu pouhých 40,00 EUR (u pokladny: 50,00 EUR), permanentka 100,00 EUR (u pokladny: 120,00 EUR).

The Bright World of Metals
Pod heslem “The Bright World of Metals” pořádá společnost Messe Düsseldorf nejen veletrhy GIFA, METEC, THERMPROCESS a NEWCAST na vlastním výstavišti v Düsseldorfu, nýbrž i další vysoce kvalitní specializované veletrhy k problematice zpracování kovů po celém světě. K nim patří veletrhy FOND-EX (Mezinárodní slévárenský veletrh) v České republice, Metallurgy-Litmash (International Trade Fair for Metallurgy Machinery), Plant Technology & Products v Moskvě a Metallurgy India v Bombaji. Přímo v Düsseldorfu doplňují nabídku pro metalurgické obory další dva projekty: ValveWorldExpo (přední světový veletrh armatur a příslušenství) a světový veletrh ALUMINIUM (mezinárodní setkání a kongres pro hliníkářskou branži), pořádaný společností Reed Exhibitions. Pod hlavičkou „Bright World of Metals“ se konají i mezinárodní „bratři“ veletrhu ALUMINIUM v Indii, Dubaj v Číně.

Veletrh a konference ALUMINIUM
Projekt ALUMINIUM – 9. světový veletrh a konference se koná 9. až 11. října 2012 poprvé v Düsseldorfu, pořadatelem je společnost Reed Exhibitions Deutschland GmbH. Pro veletrh ALUMINIUM jsou rezervované haly 9 až 14 výstaviště v Düsseldorfu, a doplňuje jej vysoce odborný doprovodný program, např. akce ALUMINIUM Conference a soutěž o cenu EUROPEAN ALUMINIUM AWARD. Součástí veletrhu jsou i tématické pavilony Povrchy, Odlévání, Svařování, Spojování a Prvotní výroba, a v neposlední řadě i prezentace vysoce aktuálních témat v Solárním pavilonu a na speciálních výstavách Nanášení vrstev a Magnesium.

Messe Düsseldorf po celém světě
Komplexní služby pro vystavovatele i návštěvníky poskytuje celosvětová síť zastoupení společnosti Messe Düsseldorf s 66 zástupci poskytujících ve více než 109 zemích všem zákazníkům podstatné výhody: Zájemci se mohou o aktivitách společnosti Messe Düsseldorf informovat přímo ve své zemi a ve svém jazyce. Takto se jim dostane optimální podpory a praktických tipů k veletrhům GIFA, METEC, THERMPROCESS a NEWCAST. Reprezentanti společnosti jsou rovněž prvními kontaktními osobami při plánování cesty do Düsseldorfu nebo při rezervaci hotelu.

Messe Düsseldorf
Po příjezdu do Düsseldorfu očekává návštěvníka kromě výstaviště i velmi dobrá infrastruktura v oblasti komunikace, dopravy, ubytování a zábavy. Z letiště Düsseldorf je to k výstavišti pouhých několik minut taxíkem. Pro zástupce mezinárodního tisku jsou během veletrhů v tiskovém středisku k dispozici všechny moderní komunikační technologie.

Düsseldorf – metropole nad Rýnem
Düsseldorf není pouze hlavním městem Severního Porýní – Vestfálska, nejlidnatější spolkové země Německa, nýbrž především i mezinárodním centrem médií a byznysu. Se svým věhlasným Starým městem, malebně rozprostřeným na břehu Rýna, elegantními obchody, více než 20 muzeí, operou, koncerty a četnými dalšími nabídkami má metropole nad Rýnem i po veletrhu leccos k nabídnutí.

Shrnutí k veletrhům GIFA, METEC, THERMPROCESS, NEWCAST 2011
Čtyři mezinárodní technologické veletrhy GIFA (Mezinárodní specializovaný slévárenský veletrh), METEC (Mezinárodní metalurgický veletrh), THERMPROCESS (Mezinárodní veletrh tepelného zpracování) a NEWCAST (Mezinárodní veletrh přesného lití) se v Düsseldorfu prezentují od 28. června do 2. července 2011. V tomto termínu jsou v metropoli nad Rýnem po pět dní středem pozornosti světové veřejnosti odlitky a slévárenské technologie, metalurgie a technika pro tepelné zpracování. Veletrhy jsou opět doplňovány vysoce kvalitním doprovodným programem se semináři, mezinárodními kongresy a cykly přednášek. Ústředním tématem všech čtyř veletrhů a příslušných doprovodných programů je energetická a materiálová efektivita. Další informace jsou k nalezení v Internetu na adresách www.gmtn.de, www.gifa.de, www.metec.de, www.thermprocess.de a www.newcast.de.

Pod heslem “The Bright World of Metals” pořádá společnost Messe Düsseldorf nejen veletrhy GIFA, METEC, THERMPROCESS a NEWCAST na vlastním výstavišti v Düsseldorfu, nýbrž i další vysoce kvalitní specializované veletrhy k problematice metalurgického a slévárenského průmyslu po celém světě. K nim patří mj. veletrhy FOND-EX (International Foundry Fair) v České republice, Metallurgy-Litmash (International Trade Fair for Metallurgy Machinery), Plant Technology & Products v Moskvě a Metallurgy India v Bombaji. Přímo v Düsseldorfu doplňují nabídku pro metalurgické obory další dva projekty: ValveWorldExpo (mezinárodní veletrh průmyslových armatur s kongresem) a světový veletrh ALUMINIUM s kongresem, pořádaný společností Reed Exhibitions.
 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Průmyslové zóny v ČR jsou dobrou příležitostí pro investory (28x)
Česká republika je díky své poloze přirozenou křižovatkou mezi západní a východní částí Evropy a balkánskými zeměmi. To ...
Dny svařovací techniky – potřicáté a v novémDny svařovací techniky – potřicáté a v novém (26x)
Vamberský ESAB není třeba příliš představovat. Firma s dlouholetou tradicí stojí na pevných základech, neustále inovuje ...
Stavebnictví čeká tvrdý rok transformaceStavebnictví čeká tvrdý rok transformace (24x)
Ředitelé stavebních společností se na posledním Setkání lídrů českého stavebnictví 2011, konaném 18. ledna v Praze, shod...

NEJlépe hodnocené související články

Společnost Materiálový a metalurgický výzkum vyvinula unikátní zařízení na zkoušení malých vzorků SPUTT 500 (5 b.)
Materiálový a metalurgický výzkum, dceřiná společnost Třineckých železáren, vyvinula nové, kompaktní zařízení na zkoušen...
Touax vybudoval nejekologičtější lakovnu v Olomouckém krajiTouax vybudoval nejekologičtější lakovnu v Olomouckém kraji (5 b.)
Společnost Touax, která se zabývá výrobou a montáží modulových staveb, investovala přes deset milionů korun do inovace l...
AZ TOWER začíná pomalu stoupat k nebiAZ TOWER začíná pomalu stoupat k nebi (5 b.)
AZ TOWER, po dokončení nejvyšší budova v České republice, má úspěšně za sebou první fázi výstavby. V tuto chvíli se doko...

NEJdiskutovanější související články

Společnost Materiálový a metalurgický výzkum vyvinula unikátní zařízení na zkoušení malých vzorků SPUTT 500 (1x)
Materiálový a metalurgický výzkum, dceřiná společnost Třineckých železáren, vyvinula nové, kompaktní zařízení na zkoušen...
KASPER CZ představil novinářům zimní stadion v Jičíně a nový unikátní dřevoobráběcí strojKASPER CZ představil novinářům zimní stadion v Jičíně a nový unikátní dřevoobráběcí stroj (1x)
O společnosti KASPER CZ je známo, že klade důraz spolupráci s médii. Právě proto pozvala zástupce z médií na prohlídku j...
Pražská kancelářská budova Amazon Court byla oceněna zlatým certifikátemPražská kancelářská budova Amazon Court byla oceněna zlatým certifikátem (1x)
Společnost CA IMMO získala zlatý certifikát DGNB pro budovu Amazon Court. Jedná se o nejvyšší možné hodnocení mezinárodn...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice