KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Zajímavosti    „Špork dostal zcela novou duši,“

„Špork dostal zcela novou duši,“

Publikováno: 4.2.2019
Rubrika: Zajímavosti

uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Petr Šimon, předseda představenstva společnosti Hinton, a. s.

Naposledy jsme spolu hovořili přesně před dvěma lety, v době, kdy jste finišovali s projektem Palác Národní. Byla to pro vaši společnost dobrá reference?
Ano byl to pro nás velmi náročný projekt. DRN (nový název projektu Paláce Národní pozn.) je technicky hodně zajímavý projekt. Myslím si, že naše společné úsilí s investorem a architekty stálo za to. Stavba je unikátní řešením propojení starého paláce a nového domu, ve velkém rozsahu použití pohledových betonů, se zabudovaným stropním chlazením a dalšími mnoha detaily, které jsou vytvořeny na míru. Najdeme zde pramálo standardních řešení. Je to pro nás velká reference stavařského kumštu.

Projekt brněnského kampusu byl prvním vašim velkým počinem mimo území Prahy. V uplynulém roce jste mimo hlavní město nestavěli?
V Brně jsme letos dostavěli již druhou etapu projektu Campus Science Park Building. Byla to pro nás cenná a dobrá zkušenost na projektu mimo Prahu. Trvale působíme v Českých Budějicích, kde máme silný tým a postavili jsme tam, a stavíme, řadu projektů.

První rok má za sebou vaše nová Divize hliníkové fasády. Jak se jí vede?
Naší zatím největší zkušeností je právě elementová fasáda na Campus Science Park Building. Myslím si, že jsme ji zvládli ke spokojenosti klienta. Pracujeme nyní na několika projektech jak interních, tak externích. Letošní rok bude v DHF pro nás dvojnásobný oproti minulému roku. Nyní, jako asi celé stavebnictví, narážíme na nedostatek kvalifikovaných pracovníků, ale snažíme se s tím bojovat a určitě chceme tuto divizi dále rozvíjet.

Jak vnímáte projekt Paláce Špork? Zdařil se podle vašich představ?
Projekt Paláce Špork byl tak trochu ve stínu projektu DRN (Palác Národní). On ten projekt není vlastně odkud pořádně celý vidět, aby bylo známo, jak je rozsáhlý a jakou prošel změnou. Byla to velmi rozsáhlá a poctivá rekonstrukce. Pro nás stavaře na ne zcela optimálním místě z hlediska přístupu na stavbu, zásobovaní a místa. Vše se odehrávalo z ulice V Celnici.

Myslím si, že Špork dostal zcela novou duši. Stavbu Šporku a DRNu jsme realizovali pro stejného developera SEBRE a obě stavby navrhl Ing. arch. Stanislav Fiala a my jsme velmi rádi, že jsme byli u toho.

Jak hodnotíte letošní stavební sezónu?
Letošní sezóna je opravdu “divoká“. Z jednoho extrému, kdy mnoho zakázek nebylo, jsme skočili do druhého, kdy trh nabízí mnoho příležitostí, ale je velmi málo kapacit. Dnes je třeba vše uvážlivěji plánovat a plánovat to s předstihem.

Máte tedy plně vytíženy kapacity a nabitý zásobník práce?
Ano kapacity máme vytíženy. Zásobu práce nyní plánujeme dopředu pro konkrétní týmy tak, aby nám navazovala výrobní kapacita. Nechceme se pouštět do zásadního navyšování obratu. Dáváme si záležet na tom, abychom stavby, které realizujeme, dokončili ke spokojenosti klientů.

Čekají HINTON nějaké zásadní změny v roce 2019?
Nemyslím, že půjde o změny zásadní. Chceme dělat zajímavé projekty v generálně kontraktorských divizích a budeme rozvíjet naše specializované divize v zakládání a hliníkových fasádách.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Petr Šimon, předseda představenstva HINTON, a. s.Multifunkční budova DRN (Palác Národní)

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normyČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normy (298x)
Na dvě stovky posluchačů z řad odborníků na požární ochranu si našly 2. února 2012 cestu do Atelieru D na Stavební fakul...
Výpočet dynamických sil v základech masivního padostroje při drop-in testech velkých tělesVýpočet dynamických sil v základech masivního padostroje při drop-in testech velkých těles (92x)
V technické praxi, viz např. obr. 1 a 2, jsou často požadovány zkoušky součástí nebo strojních celků dynamickým rázem (&...
AČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkováníAČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkování (68x)
Žárové zinkovny v minulosti řešily a i dnes velice často řeší problém pozinkování materiálu z reaktivních ocelí, tzn. oc...

NEJlépe hodnocené související články

„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Jindřich Řičica, předseda Asociace dodavatelů speciálního zakládání staveb...
Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili?Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili? (5 b.)
Autoři v článku popisují architektonické, konstrukční a materiálové řešení nové hasičárny v Krásné Studánce. Ta neslouží...
V mnoha směrech rekordní Bauma 2019V mnoha směrech rekordní Bauma 2019 (5 b.)
Po třech letech a tour v Indii a Číně se veletrh Bauma vrátil na výstaviště v bavorské metropoli – do Mnichova. Největší...

NEJdiskutovanější související články

Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (9x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...
Analýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinekAnalýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinek (5x)
Zinkové povlaky tvoří nejefektivnější antikorozní ochranu ocelových výrobků. V práci je představena analýza nákladů...
AERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemiAERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemi (3x)
AERO-THERM znamená revoluci v izolaci a zateplování budov a objektů. AERO-THERM je nanotechnologie, která je schopna dík...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice