KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2013    Společnost Huisman přijme přes 100 nových zaměstnanců

Společnost Huisman přijme přes 100 nových zaměstnanců

Publikováno: 6.3.2013
Rubrika: 2013

Nárůst objemu zakázek a s tím spojené otevření další směny. To je důvod razantního navýšení počtu zaměstnanců, který v těchto dnech zahájila společnost Huisman ze Sviadnova. Výrobce námořních jeřábů, vrtných plošin a dalších hi-tech výrobků hledá 80 nových pracovníků do výroby a dalších 30 do oblasti THP. V Moravskoslezském kraji, který vykazuje vysokou nezaměstnanost přes 9,5 %, jde o mimořádnou příležitost pro zkušené pracovníky i technicky vzdělané absolventy. 

Společnost Huisman měla k poslednímu dni loňského roku 485 kmenových zaměstnanců. Cílový stav k 30. červnu se blíží k číslovce 600. „Těžba ropy a zemního plynu je strategickým odvětvím, do něhož se v řadě zemí investuje i v krizi. Naše vrtné soupravy a systémy pro pokládku potrubí na mořské dno jsou výrobky na špičkové technické úrovni a je o ně zájem. Proto jsme přistoupili k tomu, že v naší společnosti otevřeme další směnu,“ řekl ředitel společnosti Huisman Roman Stankovič.

Na volné pozice v oblasti dělnických profesí přijme Huisman 80 pracovníků. Jde zejména o svářeče, zámečníky či paliče. V oblasti THP se pak mohou zájemci hlásit na pozice mistr výroby či projektový vedoucí. „Vzhledem k pestré škále volných pozic se samozřejmě liší požadavky na uchazeče. Obecně lze říci, že stejnou šanci mají lidé se zkušenostmi i šikovní absolventi technických oborů. Důležité jsou jak znalosti, tak případné předchozí zkušenosti, protože při výrobě náročných zařízení pracují naši technici s milimetrovou přesností,“ nastínila základní požadavky personalistka společnosti Huisman Petra Křížková.

Při náboru zaměstnanců Huisman úzce spolupracuje s Úřadem práce ve Frýdku-Místku, jehož zaměstnanci se v roce 2012 dokonce zúčastnili prohlídky společnosti. „Cílem jejich návštěvy bylo poznat specifika jednotlivých pozic a seznámit se s nároky na naše pracovníky,“ dodala Petra Křížková.

Zaměstnanci společnosti Huisman mohou čerpat zajímavé benefity, mezi něž například patří týden dovolené navíc, plně hrazená výuka angličtiny v prostorech firmy, příspěvek na životní pojištění, podpora bydlení, výhodný tarif pro mobilní telefon či závodní stravování.

Poznámky pro editory

  • Společnost Huisman Konstrukce je specialista v konstrukčním navrhování a výrobě „hi-tech“ strojírenských výrobků s vysokou přidanou hodnotou.
  • Mezi produkty firmy patří ropné vrtné soupravy, pozemní a námořní jeřáby, zařízení pro pokládání potrubí v moři a další.
  • Technici ze společnosti Huisman Konstrukce se podíleli, mimo jiné, na výrobě největšího lodního sloupového jeřábu na světě s nosností 5000 tun či na výrobě zařízení pro vyzdvižení ponorky Kursk.
  • Společnost je členem nadnárodní skupiny Huisman, která je světovou špičkou v oboru a působí v 6 zemích po celém světě. Centrála společnosti je v Nizozemí.
  • Společnost Huisman Konstrukce působí ve Sviadnově od roku 1997.
  • V České republice firma zaměstnává takřka 500 kmenových pracovníků. Na Slovensku disponuje konstrukčním oddělením s 25 zaměstnanci.
  • V souvislosti s investičními rozvojovými záměry plánuje společnost růst na minimálně 600 zaměstnanců.
  • Firma úzce spolupracuje s VŠB-TU Ostrava a středními technickými školami v Moravskoslezském kraji.
  • V dubnu roku 2012 navštívil společnost Huisman Konstrukce prezident České republiky Václav Klaus. 
Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Zlatý pohár Linde 2013 (93x)
Vyhlašovatelem a pořadatelem 17. ročníku mezinárodní soutěže žáků středních škol ve svařování pod názvem „Zlatý pohár Li...
Požární odolnost lehkých skládaných plášťů při zkoušce ve Veselí nad LužnicíPožární odolnost lehkých skládaných plášťů při zkoušce ve Veselí nad Lužnicí (37x)
Šestý článek o požárních zkouškách na dvoupodlažním experimentálním objektu ve Veselí nad Lužnicí v září 2011 přináší in...
Technické a systémové zajištění kvality pásové oceli válcované za studenaTechnické a systémové zajištění kvality pásové oceli válcované za studena (26x)
Příspěvek pojednává o dvou základních přístupech k zajištění kvality dodávek pásové oceli dodávané válcovnami za studena...

NEJlépe hodnocené související články

Ostravská huť uvedla do provozu modernizované kontilití. Slavnostního aktu se zúčastnil i premiér České republikyOstravská huť uvedla do provozu modernizované kontilití. Slavnostního aktu se zúčastnil i premiér České republiky (5 b.)
ArcelorMittal Ostrava uvedla do provozu zařízení plynulého odlévání oceli (tzv. kontilití), které prošlo rozsáhlou moder...
ČK LOP – Na světlo se v boji o energetické úspory často zapomíná (5 b.)
Stavební svět kolem nás je provázen slovem energetické úspory, nižší spotřeba energií, zateplení budov, trojsklo, dvojsk...
MSV-Světová premiéra pásových pil převratné koncepce od firmy Pilous (5 b.)
Světovou novinku - zcela novou řadu plně automatizovaných pásových pil s NC zařízením převratné koncepce ARG 330 prezent...

NEJdiskutovanější související články

Novela zákona o veřejných zakázkách přinesla pokles počtu i hodnoty zakázek Novela zákona o veřejných zakázkách přinesla pokles počtu i hodnoty zakázek (1x)
Pokles počtu veřejných zakázek i jejich hodnoty, to je výsledek stávajícího zákona o veřejných zakázkách. V pondělí se n...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice