KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2017    S výrobky z králodvorské válcovny se zákazníci potkávají po celém světě

S výrobky z králodvorské válcovny se zákazníci potkávají po celém světě

Publikováno: 9.2.2017
Rubrika: 2017

Český průmysl je často známější, než si myslíme. Kromě osvědčených exportních artiklů dodává do světa i produkty, o kterých tolik nevíme a přesto jsou součástí zvučných globálních značek. Ocel válcovaná za studena z králodvorského Bilsteinu mezi ně patří.

„Myslím, že stojí za to trochu poodkrýt produktovou mapu naší výroby. Lidé na naši značku můžou být právem hrdí,“ komentuje Peter Uhrík, předseda představenstva BILSTEIN CEE.

Zhruba 35 % výroby míří do automobilového průmyslu. „Nedodáváme plech na výrobu karoserií, i tak se ale prakticky každý motorista setkává s našimi výrobky. Dodáváme polotovary k výrobě vnitřních dílů, typicky jsou to úchyty palubních desek, bezpečnostní prvky sedadel nebo pojezdové kolejničky na přední sedadla,“ říká šéf firmy Uhrík.

Z králodvorských pásů se vyrábějí i zámky, typickým odběratelem je například známá značka Brano. „Je to velmi progresivní firma, která neustále hledá příležitosti, kde se může uplatnit,“ hodnotí Peter Uhrík.

Třicet procent pásů míří do nábytkářského průmyslu. „Je to nejatraktivnější segment našeho podnikání, vyhýbá se sezónním vlivům. Když je krize, kuchyňské linky se opravují, pokud je konjunktura, kupují se nové,“ pochvaluje si šéf ocelárny.

Na vzestupu je odbyt mířící do potravinářského průmyslu, v současnosti se podílí na prodejích zhruba desetinou. „Téměř v každém kavárenském řetězci používají bombičky na smetanu z u nás válcovaných pásů,“ říká Peter Uhrík.

Stejně tak se s bilsteinovskými produkty setkávají například kutilové kupující pilky a jiné nářadí v hobbymarketech.

Málokdo ale tuší, že každý Evropan, který platí centovými mincemi, má v ruce kus plechu z české válcovny. „Výlisky pro mincovní průmysl představují v současnosti deset procent naší produkce,“ prozrazuje šéf Bilsteinu. Přes brexit a pesimismus panující v eurozóně odbyt plechu k ražení mincí naopak roste.

Zhruba polovina za studena válcovaných pásů z Králova Dvora míří k českým a slovenským zákazníkům, při zahrnutí Polska a Maďarska míří do zemí Visegrádu 80 % produkce. 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

„Mobilní aplikace pro budovu Five slučuje dohromady všechny služby, které jsou v budově dostupné,“„Mobilní aplikace pro budovu Five slučuje dohromady všechny služby, které jsou v budově dostupné,“ (35x)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE projektový manažer společnosti Skanska Property Czech Republic Ing. Oldřich Kup...
Aspira Business Centre – nová „zelená“ kancelářská budova v Praze 5Aspira Business Centre – nová „zelená“ kancelářská budova v Praze 5 (32x)
Od dubna 2016 vyrůstala v pražských Nových Butovicích administrativní budova společnosti Livesport. Aspira Business Cent...
V ArcelorMittal Ostrava úspěšně dokončili opravu vysoké pece za 320 milionůV ArcelorMittal Ostrava úspěšně dokončili opravu vysoké pece za 320 milionů (28x)
Jedna ze dvou provozovaných vysokých pecí v huti ArcelorMittal Ostrava prošla náročnou opravou. Ta trvala 45 dní a stála...

NEJlépe hodnocené související články

Aspira Business Centre – nová „zelená“ kancelářská budova v Praze 5Aspira Business Centre – nová „zelená“ kancelářská budova v Praze 5 (5 b.)
Od dubna 2016 vyrůstala v pražských Nových Butovicích administrativní budova společnosti Livesport. Aspira Business Cent...
Veleň bude mít novou školu. Postaví ji společnost HSF SystemVeleň bude mít novou školu. Postaví ji společnost HSF System (5 b.)
Stavební společnost HSF System staví novou budovu základní školy v obci Veleň ve Středočeském kraji. Výstavba proběhne v...
V ArcelorMittal Ostrava úspěšně dokončili opravu vysoké pece za 320 milionůV ArcelorMittal Ostrava úspěšně dokončili opravu vysoké pece za 320 milionů (5 b.)
Jedna ze dvou provozovaných vysokých pecí v huti ArcelorMittal Ostrava prošla náročnou opravou. Ta trvala 45 dní a stála...

NEJdiskutovanější související články

Lindab Safety: aby vaše střecha byla i v zimě bezpečnáLindab Safety: aby vaše střecha byla i v zimě bezpečná (1x)
Střechu obvykle vnímáme jako funkční objekt, který nám slouží a není třeba mu věnovat příliš pozornosti. To se ale může ...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice