KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2018    „S ohledem na složitost stavby jsme hledali nejen generálního dodavatele ale zejména silného a spolehlivého partnera,“

„S ohledem na složitost stavby jsme hledali nejen generálního dodavatele ale zejména silného a spolehlivého partnera,“

Publikováno: 4.6.2018
Rubrika: 2018

uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Radek Hlaváček, Head of Retail Development společnosti CPI Property Group.

Proč jste se rozhodli investovat do projektu IGY právě v Českých Budějovicích? Je pro Vás jihočeská metropole zajímavá i pro případné další projekty?
Primárně jsme se chtěli stát dominantním obchodním centrem nejen Českých Budějovic, ale i Jihočeského kraje. K tomu mělo vést několik kroků. Prvním z nich bylo v rámci stávajícího obchodního centra IGY přeměnit neefektivní prostory kanceláří, společenského sálu ART IGY a fitness centra na prostory, které by pomohly centru stát se více atraktivním. Na stole bylo mnoho variant, ale nakonec zvítězilo multikino. Již dnes se ukazuje, že to byla správná myšlenka a synergický efekt obou provozů do centra přivádí více zákazníků.

Pro dosažení očekávaného efektu bylo dalším logickým krokem rozšíření stávajícího obchodního centra IGY, abychom dokázali zákazníkům nabídnout širší paletu obchodů, služeb, gastronomie a zábavy.

Třetím a posledním krokem byla kompletní rekonstrukce původního IGY, která i svými novými fasádami naznačila veřejnosti, že se IGY transformovalo do nového obchodního centra, nabízející služby odpovídající nejmodernějším trendům.

V Českých Budějovicích projektem IGY rozhodně aktivity skupiny CPI Property Group nekončí. V současné době k našemu 4* hotelu Clarion intenzivně připravujeme přístavbu nového konferenčního sálu pro 800 lidí a 75 nových pokojů. V Jihočeském kraji chystáme i další projekty, jakými jsou například rekonstrukce bývalé budovy České spořitelny na 4* hotel v Českém Krumlově.

Klíčovou roli bezesporu sehrál výběr generálního dodavatele. Jak hodnotíte práci odvedenou společností Metrostav?
S ohledem na složitost stavby jsme hledali nejen generálního dodavatele a zejména silného a spolehlivého partnera. Výběru tohoto partnera jsme věnovali velký prostor, a nakonec se jím stala společnost Metrostav a. s. divize 3. Je třeba říci, že zejména část rekonstrukce stávajícího obchodního centra a přemostění ulice Pekárenská dvěma mostními konstrukcemi, byla technickými výzvami, se kterými se generální dodavatel musel vypořádat. Mostní konstrukce musely být navíc postaveny ve velmi krátké době, aby omezení v ulici Pekárenská bylo co nejkratší. Stejně tak celá rekonstrukce stávajícího centra probíhala za provozu a vždy byl kladen důraz na to, aby zákazníci byli omezeni stavbou co možná nejméně. S ohledem na skutečnost, jak rozsáhlý a zásadní zásah do objektu byl realizován, můžeme z dnešního pohledu stavbu považovat za úspěšnou a zdařilou, za což patří společnosti Metrostav a. s. poděkování.

Projekt obsahoval jak přestavbu stávajícího OC, tak výstavbu nové časti, z velké části za provozu první jednotky. Jak náročné bylo dodržet časový harmonogram a plánovaný objem prací?
Jak jsem již uvedl, zejména rekonstrukce stávajícího centra probíhala v náročných podmínkách, kdy zadáním bylo co nejméně omezit provoz centra. Neméně důležitý bod představovala bezpečnost zákazníků, takže realizace bezpečnostních opatření byla někdy složitější než samotná realizace stavby. Z tohoto pohledu vnímám přístavbu IGY jako jednoduší část projektu, který taková omezení nevyžadoval.

Termín otevření musel být vzhledem k vyvstalým komplikacím drobně posunut, ale předvánoční prodej se podařilo velké části nájemních jednotek stihnout, a to bylo pro komerční úspěch projektu důležité.

Na trhu působí CPI Property Group od roku 1991. Jak se za téměř třicet let vyvíjela vaše investiční strategie?
Neustále se díváme po zajímavých investičních příležitostech, které realizujeme s přihlédnutí k dlouhodobému využití. Nemovitosti nejen kupujeme či budujeme, ale současně provozujeme.

Jaké aktuální projekty realizujete nebo chystáte?
Novinky nemáme jen v oblasti retailu, ale například i v oblasti hotelů, kde je naše skupina největším hotelovým operátorem v ČR.

S rostoucí náročností kongresové turistiky je v ČR poptávka po sálech s kapacitou 800 osob a více. V rámci tohoto trendu připravujeme zcela nový čtyřhvězdičkový kongresový hotel v Brně, v bezprostřední blízkosti stávajícího vlakového nádraží. Díky modernímu multifunkčnímu kongresovému sálu pro 800 lidí a kapacitou salonků přes 100 lidí, se stane největším a technologicky nejlépe vybaveným zařízením tohoto druhu v Jihomoravském kraji. Hotel nabídne 180 pokojů v 4 hvězdičkovém standardu a 20 exekutivních pokojů určených pro náročné návštěvníky jihomoravské metropole. Hotel nabídne 140 parkovacích stání, hotelovou restauraci s lobby barem pro 250 lidí a unikátní střešní wellness centrum. Hotel bude splňovat ekologické požadavky řadou pokrokových technologií včetně kompletního LED osvětlení všech prostor. Architektura hotelu vzešla z mezinárodní soutěže, kterou vyhrála známá česká architektonická kancelář Schindler Seko Architekti.

V průběhu roku 2019 přibude v portfoliu naší společnosti v pořadí již 30. hotel, který otevřeme v Českém Krumlově. Nový hotel pod značkou Mamaison Hotels & Residences v historickém, památkově chráněném objektu na náměstí Svornosti nabídne svým hostům nadstandardní ubytování a služby na vysoké úrovni.

Investice jdou i do neustálého zlepšování služeb a zvyšování standardu stávajících ubytovacích a kongresových zařízení. Standardizace designu interiérů a vybavení kongresových hotelů Clarion byla zahájena v letošním roce a postupně se dotkne všech hotelů této značky v ČR. V rámci tohoto projektu dojde k modernizaci hotelových pokojů včetně vybavení špičkovými technologiemi.

Příkladem může být Clarion Hotel České Budějovice, který bude rozšířen. V první polovině roku 2019 budou zahájeny stavební práce. Po jejich dokončení se hotel rozšíří o nový multifunkční kongresový sál, 75 nových komfortních pokojů a parkovací dům pro 260 vozů. V Českých Budějovicích bude díky tomuto sálu pro 800 lidí možné pořádat velké kongresy, semináře či společenské a reprezentativní akce. Variabilní uspořádání umožní sál dělit na menší prostory či přímo do sálu přivézt rozměrnější exponáty – např. automobily. Multimediální technologie ozvučení a osvětlení kongresového sálu budou na špičkové úrovni.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Ing. Radek Hlaváček

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

IGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropoleIGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropole (37x)
Nové IGY je největší budějovickou stavbou desetiletí. Projekt začal v červnu 2016 a byl otevřen za sedmnáct měsíců. Každ...
„Podoba nové haly se rodila postupně,“„Podoba nové haly se rodila postupně,“ (35x)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Janis Vlachopulos, jednatel společnosti ADONIS PROJEKT spol. s r. o....
ZVU STROJÍRNY dodají sedm kolon do ropné rafinerie v IrákuZVU STROJÍRNY dodají sedm kolon do ropné rafinerie v Iráku (26x)
Společnost ZVU STROJÍRNY, člen SAFICHEM GROUP, vyexpedovala 145 tun těžkou kolonu z Hradce Králové do Mělníka jako součá...

NEJlépe hodnocené související články

Statici získali prestižní ocenění Česká hlavaStatici získali prestižní ocenění Česká hlava (5 b.)
Společnost IDEA StatiCa získala Cenu Industrie Ministerstva průmyslu a obchodu v rámci soutěže Česká hlava 2018. Toto ne...
IGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropoleIGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropole (5 b.)
Nové IGY je největší budějovickou stavbou desetiletí. Projekt začal v červnu 2016 a byl otevřen za sedmnáct měsíců. Každ...
OBERMEYER HELIKA stavebním manažerem budovy ČSOB v Hradci KrálovéOBERMEYER HELIKA stavebním manažerem budovy ČSOB v Hradci Králové (3 b.)
Stavebním manažerem Nové budovy ČSOB – HHQ Hradec Králové, jejíž výstavba by měla být zahájena v roce 2019, je architekt...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice