KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Zajímavosti    ProgeCAD 2009 Professional CZ se představuje

ProgeCAD 2009 Professional CZ se představuje

Publikováno: 1.7.2009
Rubrika: Zajímavosti

ProgeCAD 2009 Professional CZ je jedním z nejuniverzálnějších členů rodiny CAD softwarů, kde vyniká svojí cenovou dostupností a množstvím nových prvků a zlepšení, nabízejících uživatelům stabilitu a rychlý chod programu.

Využívá jádro poslední verze IntelliCAD¨6.5, umožňuje načítat a zapisovat DWG formáty od verze 2.5 do posledních verzí 2009. Nalézá široké uplatnění v oborech elektrotechniky, strojírenství, pneumatických prvků a dalších. Zde se zaměříme na oblast stavebnictví a architektury, kterou vhodně doplňují oblasti, podporující stavební dokumentaci a interiérové prvky.

VYSOKÁ KOMPATIBILITA

Vytvořit dnes kvalitní návrh v konstrukčním softwaru není pro nikoho problém. Ten může vyvstat až s následnou prezentací hotového návrhu, protože ne každý software podporuje vámi zvolený formát. Tomu se snadno při používání progeCADu vyhnete, protože nativním – „přirozeným“ – formátem je DWG. Tato skutečnost vám zaručí vysokou kompatibilitu s hojně využívaným softwarem AutoCAD®, a budete moci bezproblémově sdílet informace a výkresy bez nutnosti jakékoli konverze souborů. Jsou-li navíc vytvořeny výkresy přímo v DWG, mohou být sdíleny mezi progeCADem a AutoCAD® bez ztráty jakýchkoli kritických dat. Optimalizace progeCADu 2009 pro Windows Vista® jistě potěší nejednoho majitele nových „oken“.

FUNKCE, KTERÉ VYUŽIJE KAŽDÝ KONSTRUKTÉR NEBO PROJEKTANT
ProgeCAD se vyznačuje snadným ovládáním a použitím. Pro každého, kdo již používal AutoCAD®, není problém začít okamžitě pracovat s progeCADem, a to bez složitého proškolení. Pro příklad uveďme uživatelsky známé funkce z AutoCAD® rozhraní pro modifikaci vlastností (jako jsou Barvy, Hladiny, Výška textu, Šířka čar, Typ čáry, Geometrie aj.). Dále správce náhledů Layout umožňující tvorbu všech rozložení jedné konstrukce pro tisk a nabízející lepší kompatibilitu s AutoCAD®. Nejen pro milovníky barev se nabízí podpora True color pro DWG v barvách přes limit 256 barev.

Pro dobrou představu výstupu z tiskárny poslouží podpora Šířky čar pro zobrazení a tisk. ProgeCAD 2009 Professional obsahuje prvky o2c, díky němuž jsou 3D Modely snadno exportovány a spravovány. O2c je nejlepším nástrojem pro prezentaci 3D modelů, které jsou tak více živé, přesvědčivé a názorné.

CO JINDE NENAJDETE
Krom běžných funkcí naleznou všichni uživatelé, zejména pak uživatelé z řad stavebních inženýrů a stavařů, i funkce v proge- CADu jedinečné. Bezpochyby jednou z nejočekávanějších funkcí, je Google EarthTM Integration, jež exportuje modely do virtuální země Google EarthTM, kterou si tak může kousek po kousku každý přistavět. Při polárním trasování zachovává proge- CAD úsečku automaticky pod přesným úhlem. Pro mnohé vítaná pomůcka Kontrola pravopisu, jež zvýrazní a opraví chyby v textu, uleví tápajícím nejen v gramatice.

Pokročilý modul renderingu, progeSOFT Rendering, s mnoha světly a tvorbou či úpravou materiálů, který nabízí možnosti odrazu, zrcadla, průhlednosti, hladkých stínů nebo upravitelnou velikost výstupní bitmapy, před vámi nechá vyrůst reálně vypadajícím objektům. Rychlý přístup k souborům zajišťují roletová menu doplněná o ikony z panelu nástrojů.

Bezproblémovým zde též je tisk JPG a PDF, které tak snadno vyexportujete. A nakonec, ovšem ne v řadě novinek poslední, jmenujme modul ALE, správce knihoven bloků s více než 11.000 užitečnými bloky.

DOSTUPNOST
ProgeCAD 2009 Professional CZ je skvělý CAD nástroj pro každého, kdo potřebuje tvořit a používat CAD výkresy. Studenty počínaje, učiteli, konstruktéry, inženýry, úředníky nevyjímaje. Na své si přijdou též geodeti a architekti. A nejen živnostníci ocení absolutně nejlepší poměr cena/výkon, který činí progeCAD nepřehlédnutelným pomocníkem na trhu. Vše je navíc podtrženo širokou nabídkou licenčních verzí, ze kterých si vybere každý zájemce. Přes Single Licence pro jeden počítač, přes NLM verzi sdílení licencí až po neomezený firemní Corporate či samostatnou USB licenci hlídanou USB klíčem.

ProgeCAD 2009 Professional CZ is being introduced
The article introduces ProgeCAD 2009 Professional CZ. This is one of the most universal members of the CAD software family. The software has wide application in the fields of electrical engineering, mechanical engineering, pneumatic elements, etc. The article is focused on the area of civil engineering and architecture by means of which they supplement the areas supporting the building documentation and interior elements.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Jedna z možností aplikací progeCAD 2009Přívětivě povědomé prostředí progeCADuDalší z možností aplikací progeCAD 2009

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normyČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normy (300x)
Na dvě stovky posluchačů z řad odborníků na požární ochranu si našly 2. února 2012 cestu do Atelieru D na Stavební fakul...
Výpočet dynamických sil v základech masivního padostroje při drop-in testech velkých tělesVýpočet dynamických sil v základech masivního padostroje při drop-in testech velkých těles (93x)
V technické praxi, viz např. obr. 1 a 2, jsou často požadovány zkoušky součástí nebo strojních celků dynamickým rázem (&...
AČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkováníAČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkování (69x)
Žárové zinkovny v minulosti řešily a i dnes velice často řeší problém pozinkování materiálu z reaktivních ocelí, tzn. oc...

NEJlépe hodnocené související články

„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Jindřich Řičica, předseda Asociace dodavatelů speciálního zakládání staveb...
Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili?Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili? (5 b.)
Autoři v článku popisují architektonické, konstrukční a materiálové řešení nové hasičárny v Krásné Studánce. Ta neslouží...
V mnoha směrech rekordní Bauma 2019V mnoha směrech rekordní Bauma 2019 (5 b.)
Po třech letech a tour v Indii a Číně se veletrh Bauma vrátil na výstaviště v bavorské metropoli – do Mnichova. Největší...

NEJdiskutovanější související články

Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (9x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...
Analýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinekAnalýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinek (5x)
Zinkové povlaky tvoří nejefektivnější antikorozní ochranu ocelových výrobků. V práci je představena analýza nákladů...
AERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemiAERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemi (3x)
AERO-THERM znamená revoluci v izolaci a zateplování budov a objektů. AERO-THERM je nanotechnologie, která je schopna dík...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice