KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2018    Profesor František Wald obdržel Charles Massonnet Award

Profesor František Wald obdržel Charles Massonnet Award

Publikováno: 24.9.2018, Aktualizováno: 6.11.2018 11:02
Rubrika: 2018

Významné evropské ocenění pro vědce v aplikovaném výzkumu získal prof. Wald. Cena sdružení European Convention for Constructional Steelwork (ECCS) se uděluje jako uznání vědcům, kteří významně přispěli k rozvoji vědeckého a technického poznání v oboru stavebních ocelových konstrukcí. Prof. Wald byl oceněn za vývoj Metody konečných prvků s komponentami pro návrh styčníků a práci v Technických komisích TC3 a TC10 na evropských modelech konstrukcí vystavených požáru a patních desek.

Charles Massonet Award je udělována výkonným výborem ECCS od roku 1998 a profesor Wald je prvním zástupcem České republiky, který cenu obdržel.  Cena dokládá ocenění a uznání jeho práce všemi kolegy v evropských ocelářských kruzích.

Profesor František Wald vede katedru ocelových a dřevěných konstrukcí na Fakultě stavební ČVUT v Praze. V navrhování ocelových konstrukcí se specializuje se styčníky ocelových konstrukcí, hliníkové konstrukce, navrhování lešení a požární spolehlivost. Pro přípravu požárních specialistů založil na ČVUT bakalářský a magisterský studijní program. Je členem projektového týmu na přípravu EN 1993-1-8 Navrhování styčníků a Technických normalizačních komisí TNK 35 Ocelové konstrukce, CEN/TC 250/SC3/WG 8 Joint design, CEN/TC 250/SC3/WG 8 Fire design of steel Structures.

Prof. Wald je autorem řady zásadních vědeckých prací, 69 citovaných publikací na Web of Science s h-indexem 6, 85 citovaných pracích ve SCOPUS s h-indexem 9. Vedl 132 bakalářských, 121 diplomových a 17 doktorských prací. Měl příležitost připravit a řídit evropský network COST TU0904 IFER Integrated Fire Engineering and Response the European Concert Action a koordinuje Erasmus Mundus Master Course SUSCOS_M Sustainable Constructions under natural hazards and catastrophic events.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
František Wald (vlevo) přebírá ocenění od Antonína Pačese, prezidenta ECCS a ČAOKprof. Milan Veljkovic (vlevo), předseda Technického výboru ECCS, blahopřeje Františku Waldovi.

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

IGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropoleIGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropole (52x)
Nové IGY je největší budějovickou stavbou desetiletí. Projekt začal v červnu 2016 a byl otevřen za sedmnáct měsíců. Každ...
„Podoba nové haly se rodila postupně,“„Podoba nové haly se rodila postupně,“ (30x)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Janis Vlachopulos, jednatel společnosti ADONIS PROJEKT spol. s r. o....
ZVU STROJÍRNY dodají sedm kolon do ropné rafinerie v IrákuZVU STROJÍRNY dodají sedm kolon do ropné rafinerie v Iráku (28x)
Společnost ZVU STROJÍRNY, člen SAFICHEM GROUP, vyexpedovala 145 tun těžkou kolonu z Hradce Králové do Mělníka jako součá...

NEJlépe hodnocené související články

Statici získali prestižní ocenění Česká hlavaStatici získali prestižní ocenění Česká hlava (5 b.)
Společnost IDEA StatiCa získala Cenu Industrie Ministerstva průmyslu a obchodu v rámci soutěže Česká hlava 2018. Toto ne...
IGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropoleIGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropole (5 b.)
Nové IGY je největší budějovickou stavbou desetiletí. Projekt začal v červnu 2016 a byl otevřen za sedmnáct měsíců. Každ...
OBERMEYER HELIKA stavebním manažerem budovy ČSOB v Hradci KrálovéOBERMEYER HELIKA stavebním manažerem budovy ČSOB v Hradci Králové (3 b.)
Stavebním manažerem Nové budovy ČSOB – HHQ Hradec Králové, jejíž výstavba by měla být zahájena v roce 2019, je architekt...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice