KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Zajímavosti    Premium Office – technologie pro sofistikované kancelářské budovy

Premium Office – technologie pro sofistikované kancelářské budovy

Publikováno: 10.8.2018
Rubrika: Zajímavosti

Společnost Siemens představila modulární řešení technologie budov a technických služeb Premium Office pro osobité kancelářské budovy. Premium Office umocňuje digitalizaci technologie budov a mění kancelářské budovy ve vysoce výkonné inteligentní kancelářské prostředí. Správcům zařízení, majitelům budov a investorům přináší Premium Office konkurenční výhodu na trhu s kancelářskými prostorami a uživatelům budov atraktivní pracovní místo.

BEZPEČNÉ, HEZKÉ A POHODLNÉ PRACOVNÍ PROSTŘEDÍ

Hlavním cílem technologie kancelářských budov je vytvořit bezpečné, atraktivní a pohodlné pracovní prostředí. Klima uvnitř budov má zásadní vliv na produktivitu a soustředěnost zaměstnanců i na absenci zaměstnanců z důvodu pracovní neschopnosti. Na technologii budov nabízející jednoduché použití a bezproblémové pracovní podmínky závisí také spokojenost uživatelů budov – a tím i jejich motivace a loajálnost vůči společnosti. Klimatizace, osvětlení, zastínění, technologie pro prezentace i systém správy přístupu musí být pohodlné, personalizované a jednoduše pochopitelné. Obsluha technologií probíhá stále větší měrou prostřednictvím chytrých telefonů a aplikací.

INVESTICE DO IMAGE BUDOV

Tradiční technologie budov je doplněna o lokalizační aplikace, které propojují infrastrukturu budovy s lokalizačními údaji. Díky tomu mohou nejen uživatelé, ale i návštěvníci nalézt cestu v kancelářských komplexech a lokalizovat v kancelářském prostředí spolupracovníky bez pevného pracoviště či přenosné pracovní vybavení. Společnosti využívající takovéto služby soustředěné na uživatele jsou lidmi narozenými v digitálním věku považovány za pokrokové a atraktivní pro zaměstnance. U většiny pracovních prostředí tvoří náklady na personál přibližně 90 % celkových nákladů. Investice do technologie budov podporujících motivaci, produktivitu i kreativitu zaměstnanců jsou proto relativně levné a nabízí výborný poměr nákladů a přínosů.

Vnímají-li zaměstnanci kancelářskou budovu, v níž pracují, pozitivně, zlepšuje to nejen image jejich zaměstnavatelů, kteří si prostory v budově pronajímají, ale zvyšuje to také reputaci budovy samotné. Výsledkem je lepší pronajímatelnost, nižší míra neobsazenosti a vyšší výnosy z pronájmu. Dalším faktorem pozitivně ovlivňujícím reputaci budovy u uživatelů a nájemníků je její trvalá udržitelnost. Mnoho společností podává informace o svém úsilí dosáhnout účinného využívání energie a zdrojů při provozu budov ve firemních výkazech. Premium Office poskytuje údaje nezbytné pro potřeby dokumentace.

VÝRAZNĚ VYŠŠÍ ČISTÉ PROVOZNÍ VÝSLEDKY

Správci zařízení, provozovatelé budov i investoři využívající Premium Office profitují ze služeb, které šetří energii a provozní náklady a neustále optimalizují výkon budov. Analýza statických i dynamických údajů o využívání a provozu budov je zúročena v opatřeních, která optimalizují spotřebu energie, řídí potřeby údržby a zlepšují efektivitu prostor. Snížení nákladů a zvýšení výnosů plynoucí z vyšší pronajímatelnosti díky využití Premium Office umožňuje majitelům budov a investorům dosáhnout výrazně vyšších čistých provozních výsledků.

PREMIUM OFFICE – MODULÁRNÍ ŘEŠENÍ

Premium Office se skládá z řady modulů, od požární bezpečnosti a bezpečnosti budov až po energeticky účinný provoz budov a datové služby. Součástí jsou také služby zaměřené na uživatele, které propojují infrastrukturu budovy s údaji o lokalizaci, i služby navržené pro zlepšení hospodárnosti budov, např. proaktivní údržba či poradenství v oblasti energií a trvalé udržitelnosti. Moduly je možné kombinovat podle potřeby s ohledem na požadavky a rozpočet. Rozsah služeb a aplikací Siemens během následujících let postupně rozšíří.

Premium Office vychází z integrované platformy pro správu budov Desigo CC, systému automatizace místností Desigo Room Automation a platformy pro vzdálené služby Siemens Remote Service Platform, která zajišťuje zabezpečený přenos dat. Desigo CC umí řídit, sledovat a optimalizovat veškeré obory v budově – od topení, ventilace a klimatizace přes požární bezpečnost a zabezpečení až po správu energie, osvětlení a zastínění.

Desigo CC umožňuje bezproblémovou spolupráci všech systémů budovy, a to včetně komponentů třetích stran. Systém automatizace Desigo Automation System zajišťuje konzistentní řízení strategie místností a perfektní interakci mezi topením, ventilací, klimatizací, osvětlením a zastíněním.

Z podkladů Siemens, s. r. o.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Premium Office – technologie pro sofistikované kancelářské budovy

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normyČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normy (374x)
Na dvě stovky posluchačů z řad odborníků na požární ochranu si našly 2. února 2012 cestu do Atelieru D na Stavební fakul...
Výpočet dynamických sil v základech masivního padostroje při drop-in testech velkých tělesVýpočet dynamických sil v základech masivního padostroje při drop-in testech velkých těles (59x)
V technické praxi, viz např. obr. 1 a 2, jsou často požadovány zkoušky součástí nebo strojních celků dynamickým rázem (&...
AČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkováníAČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkování (59x)
Žárové zinkovny v minulosti řešily a i dnes velice často řeší problém pozinkování materiálu z reaktivních ocelí, tzn. oc...

NEJlépe hodnocené související články

„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Jindřich Řičica, předseda Asociace dodavatelů speciálního zakládání staveb...
Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili?Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili? (5 b.)
Autoři v článku popisují architektonické, konstrukční a materiálové řešení nové hasičárny v Krásné Studánce. Ta neslouží...
V mnoha směrech rekordní Bauma 2019V mnoha směrech rekordní Bauma 2019 (5 b.)
Po třech letech a tour v Indii a Číně se veletrh Bauma vrátil na výstaviště v bavorské metropoli – do Mnichova. Největší...

NEJdiskutovanější související články

Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (9x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...
Analýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinekAnalýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinek (5x)
Zinkové povlaky tvoří nejefektivnější antikorozní ochranu ocelových výrobků. V práci je představena analýza nákladů...
AERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemiAERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemi (3x)
AERO-THERM znamená revoluci v izolaci a zateplování budov a objektů. AERO-THERM je nanotechnologie, která je schopna dík...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice