KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Zajímavosti    Premiéra kolového nakladače Cat 930K na předváděcí akci Phoenix-Zeppelin

Premiéra kolového nakladače Cat 930K na předváděcí akci Phoenix-Zeppelin

Publikováno: 29.3.2013
Rubrika: Zajímavosti

V areálu společnosti Phoenix-Zeppelin v Modleticích proběhla ve dnech 26. a 27. března 2013 předváděcí akce nových strojů výrobce Caterpillar. Hlavním bodem programu bylo představení nového kolového nakladače Cat 930K a teleskopického manipulátoru Cat TH407. Návštěvníci se zde také seznámili s doprovodnými službami Condition Monitoring a Cat Product Link. 

Kromě zmiňovaných novinek se návštěvníci mohli seznámit také se smykem řízeným nakladačem Cat 246C a kolovým nakladačem předchozí série Cat 930H. Největší pozornost ale byla soustředěna na kolový nakladač Cat 930K, který se české odborné veřejnosti představil vůbec poprvé.

Zájemci o techniku absolvovali detailní prohlídku všech čtyř vystavených strojů, a to za asistence aplikačního konzultanta společnosti Phoenix-Zeppelin Pavla Škopka, který je seznámil s největšími přednostmi novinek amerického výrobce.

Předváděcí akce byla rozdělena do několika tematických bloků. Ve speciálně upravených prostorách dílny probíhaly audiovizuální prezentace k nakladači Cat 930K a k podpůrným službám Cat Product Link a Condition Monitoring, o jejichž výhodách referovali přímo na místě Pavel Mach a Jan Kosan z oddělení Product Support. Kdo měl zájem se o službách dozvědět více, měl jedinečnou příležitost podívat se do zákulisí týmu poprodejních služeb a prohlédnout si S.O.S. laboratoř, kde probíhá analýza olejových a chladicích kapalin ze sledovaných strojů.   

NOVINKY VÝROBCE CAT ERPILLAR

Cat 930K
Nová řada kolových nakladačů Cat (924K, 930K a 938K) nastavuje ve své kategorii dosud nevídaná měřítka z hlediska hospodárnosti a produktivity stroje. Při vývoji strojů byly uplatněny nejnovější technologické poznatky, které mají za cíl eliminovat provozní náklady a zároveň maximálně usnadnit obsluhu stroje.

Vyšší výkonnosti při práci je dosahováno pomocí paralelního pákového mechanismu se „Z“ kinematikou, na který lze připojit různé nářadí. Poprvé se v této kategorii uplatňuje Inteligentní řízení výkonu prostřednictvím elektronicky řízené hydrostatické převodovky, která strojníkovi umožňuje lépe dávkovat rychlost pojezdu a zkracovat pracovní cykly.

Komfortní kabina vyniká extrémně nízkou hlučností ve své třídě (66 dB) a vybaveností a komfortem se přibližuje interiéru osobních automobilů. Díky širokému čelnímu sklu a nově navrženému pákovému mechanismu má strojník výborný přehled v každé situaci; ovládání stroje usnadňuje ergonomický joystick na sedačce s integrovaným ovladačem uzávěrky diferenciálu.

Nakladače jsou osazené vysoce odolnými a výkonnými motory Cat ® C6.6 ACERT™ s nízko položenou hladinou maximálních otáček (max. 1800 ot/min), která se pozitivně projevuje na spotřebě a hlučnosti stroje.

Stroje jsou vybaveny plně uzamykatelným diferenciálem na přední nápravě; zadní náprava může být vybavena diferenciálem s omezeným prokluzem.

Dostatek hydraulické síly i při minimálních otáčkách motoru zajišťuje elektrohydraulický systém s inteligentní funkcí automatického nastavování průtoku a tlaku podle aktuálních pracovních požadavků.

Cat TH407C
Nová řada teleskopických manipulátorů Cat (TH336C, TH337C, TH406C, TH407C) splňuje ty nejnáročnější požadavky, kladené v současném zemědělství.  Pohyb v těžkých podmínkách ulehčuje velká světlá výška, stálý pohon 4x4 a nově vyvinutá šestistupňová převodovka se systémem pro řazení pod zatížením, která v kombinaci se silnými motory (92,4 kW/ 106 kW) rozjede manipulátor až k rychlosti 40 km/h.

Kromě rychlosti ocení zákazníci i širokou využitelnost stroje a velkou manévrovací schopnost, danou systémem automatického vyrovnávání kol a třemi volitelnými režimy řízení („do oblouku“ – čtyři kola, přední kola, „krabí“ chod).

Při práci používají manipulátory systém hydrauliky s regulací zatížení, která zajišťuje maximální hydraulický tlak potřebný pro zvedání břemen i při nízkých otáčkách motoru, což zvyšuje životnost komponentů a snižuje spotřebu paliva. Při práci ocení obsluha i rychlé naklápění lopaty a velkou vylamovací sílu, která je dosahována použitím pákového mechanismu se „Z“ kinematikou. 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
Cat 930KCat TH407C

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normyČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normy (318x)
Na dvě stovky posluchačů z řad odborníků na požární ochranu si našly 2. února 2012 cestu do Atelieru D na Stavební fakul...
Zaměření jeřábových drah (55x)
Jeřábová dráha (JD) musí pro svůj bezproblémový provoz splňovat určitá kritéria z hlediska své prostorové polohy. Tolera...
Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (55x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...

NEJlépe hodnocené související články

„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Jindřich Řičica, předseda Asociace dodavatelů speciálního zakládání staveb...
Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili?Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili? (5 b.)
Autoři v článku popisují architektonické, konstrukční a materiálové řešení nové hasičárny v Krásné Studánce. Ta neslouží...
V mnoha směrech rekordní Bauma 2019V mnoha směrech rekordní Bauma 2019 (5 b.)
Po třech letech a tour v Indii a Číně se veletrh Bauma vrátil na výstaviště v bavorské metropoli – do Mnichova. Největší...

NEJdiskutovanější související články

Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (9x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...
Analýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinekAnalýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinek (5x)
Zinkové povlaky tvoří nejefektivnější antikorozní ochranu ocelových výrobků. V práci je představena analýza nákladů...
AERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemiAERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemi (3x)
AERO-THERM znamená revoluci v izolaci a zateplování budov a objektů. AERO-THERM je nanotechnologie, která je schopna dík...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice