KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Zajímavosti    Pohodlí je klíčové k ochraně sluchu

Pohodlí je klíčové k ochraně sluchu

Publikováno: 27.8.2009
Rubrika: Zajímavosti

I ta nejlepší ochrana sluchu na světě by byla k ničemu, pokud by nebyla pohodlná a snadno použitelná. Pracovníci v extrémně hlučném prostředí nechtějí nosit chrániče sluchu, které jsou při nošení nepříjemné nebo bolestivé, a špatně se s nimi manipuluje. Ostatně, mají přece na starosti jiné věci.

Takový byl výsledek průzkumu společnosti KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL* ještě před vývojem inovativní nabídky ochrany sluchu KLEENGUARD* řady H. Dotázané společnosti jasně uváděly, že na prvním místě při výběru prostředků ochrany sluchu je pohodlí, těsně následované úrovní ochrany a snadným použitím. Uvedené faktory byly daleko před úvahami o ceně, barvě nebo značce ochranných pomůcek.

Tato zjištění znovu potvrzují logiku vývoje společnosti KIMBERLY-CLARK PROFESSIONAL*, podle které bude výrobek pro uživatele přitažlivější, pokud bude pohodlný, snadno použitelný a se správnou úrovní ochrany. K ověření tohoto závěru vyzkoušeli výrobky sami zaměstnanci společnosti Kimberly-Clark, aby mohli potvrdit splnění přísných požadavků svých výrobních pracovišť. Zjištěné skutečnosti pomohly nasměrovat vývoj výrobků pro pravidelné uživatele k pohodlnějším typům ochrany sluchu.

Důležité ocenění pro “revoluční” klipová sluchátka H50
Vynikající design ušních zátek pro vícenásobné použití KLEENGUARD* H30 Comfortflex a klipových sluchátek pro vícenásobné použití KLEENGUARD* H50 získal cenu Britské federace pro bezpečnost v průmyslu (BSif) za inovaci v oblasti bezpečnosti. Obě ochranné pomůcky zvítězily mezi 10 finalisty a klipová sluchátka H50 byla vyhlášena jako vítěz „Commended Award” pro rok 2009. "Klipová sluchátka jsou neobyčejně pohodlná a unikátní a na rozdíl od jiných ušních zátek nejsou umístěna uvnitř ucha a nezatěžují ušní kanál za účelem udržení ochrany na správném místě," řekl David Lummis z BSiF. "Právě tyto vlastnosti ohodnotila porota jako naprosto revoluční."

Špičková řešení ochrany sluchu
KLEENGUARD* řadu H ochrany sluchu tvoří čtyři různé výrobky. Dva tradiční výrobky zahrnující jednorázové pěnové ušní zátky H10 a opakovaně použitelné ušní zátky H20 a dva převratné nové výrobky, ušní zátky pro vícenásobné použití H30 Comfortflex a klipová sluchátka H50 pro vícenásobné použití.

KLEENGUARD* H50 Klipová sluchátka pro vícenásobné použití
Tato vynikající ochrana sluchu vstupuje na trh s inovativním designem, jehož patent je nyní v řízení. Na rozdíl od mnoha konkurenčních výrobků se sluchátka H50 udrží na místě jen pomocí minimálního tlaku a poskytují tak uživateli optimální pohodlí. Klipová sluchátka jsou určena k nasazení za vnější ucho podobně jako sluchátka mobilního telefonu Bluetooth. Klip je zachycen na vnější klenbě ucha a pěnová zátka utěsňuje vnější část ušního kanálu a minimálně zasahuje do vnitřního zvukovodu. Pěnovou zátku lze několikrát vyměnit a umožňuje tak vícenásobné použití jednoho klipového úchytu.

KLEENGUARD* H30 Ušní zátky Comfortflex k vícenásobnému použití
Tyto nové ušní zátky k vícenásobnému použití mají také patent na jedinečný design v řízení. Na rozdíl od mnoha konkurenčních výrobků nabízejí sluchátka H30 snadné použití typické pro vícenásobné ochranné pomůcky v kombinaci s pohodlím rolovacích pěnových ušních zátek na jedno použití. Ušní zátky tvoří dvě části. Vnější plášť ze speciální pěny umožňuje pohodlné nasazení a jednoduché čištění, zatímco vnitřní struktura H30 je pružná a vytvaruje se podle ušního kanálu nositele. Výsledkem je naprosto ojedinělý uživatelský komfort. A co víc, sluchátka se dají snadno zasunout bez nutnosti srolování pěny a jsou tedy mimořádně snadno použitelná.

První hodnocení zákazníků jsou velmi kladná a mnoho společností nyní obě nové ochranné pomůcky testuje za účelem nahrazení dosavadní ochrany sluchu.

Vizualizaci nasazení a použití klipových sluchátek H50 najdete na:
http://www.evolutionofcare.com/cz/predvedeni-produktu/nove-kleenguard-h50-klipova-sluchatka-k-vicenasobnemu-pouziti.html.

Další informace o ochraně sluchu KLEENGUARD* řady H najdete na www.evolutionofcare.com. Pro další informace navštivte www.kcprofessional.cz.
 

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
Špičková řešení ochrany sluchuŠpičková řešení ochrany sluchuŠpičková řešení ochrany sluchuŠpičková řešení ochrany sluchuŠpičková řešení ochrany sluchuManagement - nová pobočka v Praze LOWŠpičková řešení ochrany sluchuŠpičková řešení ochrany sluchuŠpičková řešení ochrany sluchuŠpičková řešení ochrany sluchuŠpičková řešení ochrany sluchuŠpičková řešení ochrany sluchuŠpičková řešení ochrany sluchu

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normyČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normy (350x)
Na dvě stovky posluchačů z řad odborníků na požární ochranu si našly 2. února 2012 cestu do Atelieru D na Stavební fakul...
Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (58x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...
Výpočet dynamických sil v základech masivního padostroje při drop-in testech velkých tělesVýpočet dynamických sil v základech masivního padostroje při drop-in testech velkých těles (58x)
V technické praxi, viz např. obr. 1 a 2, jsou často požadovány zkoušky součástí nebo strojních celků dynamickým rázem (&...

NEJlépe hodnocené související články

„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Jindřich Řičica, předseda Asociace dodavatelů speciálního zakládání staveb...
Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili?Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili? (5 b.)
Autoři v článku popisují architektonické, konstrukční a materiálové řešení nové hasičárny v Krásné Studánce. Ta neslouží...
V mnoha směrech rekordní Bauma 2019V mnoha směrech rekordní Bauma 2019 (5 b.)
Po třech letech a tour v Indii a Číně se veletrh Bauma vrátil na výstaviště v bavorské metropoli – do Mnichova. Největší...

NEJdiskutovanější související články

Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (9x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...
Analýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinekAnalýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinek (5x)
Zinkové povlaky tvoří nejefektivnější antikorozní ochranu ocelových výrobků. V práci je představena analýza nákladů...
AERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemiAERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemi (3x)
AERO-THERM znamená revoluci v izolaci a zateplování budov a objektů. AERO-THERM je nanotechnologie, která je schopna dík...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice