KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Zajímavosti    Novinky ze světa stavebnictví na brněnském výstavišti

Novinky ze světa stavebnictví na brněnském výstavišti

Publikováno: 23.4.2014
Rubrika: Zajímavosti

Od 23. do 26. dubna se na brněnském výstavišti uskuteční další ročník Mezinárodního stavebního veletrhu IBF, který přinese novinky a aktuální trendy ze všech oborů stavebnictví a technického zařízení budov. Souběžně konané veletrhy URBIS INVEST, URBIS TECHNOLOGIE a ENVIBRNO rozšíří prezentovanou problematiku o aspekty ochrany životního prostředí, odpadové hospodářství investiční příležitosti anebo regionální inovační strategie.

NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM A OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Doprovodný program veletrhu se bude věnovat například sociálnímu bydlení, energeticky úspornému stavění, facility managementu, aktuálním dotačním titulům nebo problematice sociálního bydlení. Ministerstvo životního prostředí a Státní fond životního prostředí ČR budou na Stavebních veletrzích Brno 2014 prezentovat program Nová zelená úsporám a aktuální možnosti podpory z Operačního programu Životní prostředí. Chybět nebudou ani světově unikátní praktické ukázky protipovodňových opatření v bazénu před pavilonem Z.

PODPORA PODNIKÁNÍ V ČESKÉ REPUBLICE NA KONFERENCI AGENTURY CZECHINVEST
Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR uspořádá na veletrhu Urbis Invest 2014 konferenci na aktuální téma podpory podnikání v České republice. Vedle informací o podpoře podnikání ze Strukturálních fondů EU v nadcházejícím programovém období 2014 – 2020 zde zazní také informace o podpoře pro začínající podniky, programu CzechAccelerator 2011 – 2014, který vysílá české start-upy za zkušenostmi do zahraničních podnikatelských inkubátorů, nebo CzechEkoSytem, který podporuje začínající podnikatele formou specializovaného poradenství.

NOVINKY A TRENDY VYSTAVOVATELŮ V PŘEDSTIHU
V rámci výstavních expozic budou prezentovány novinky, trendy, ale i stávající sortiment ve všech oborech stavebnictví, technického zařízení budov, environmentálních a komunálních technologií a služeb. Návštěvou získáte jedinečný komplexní přehled nejen o jednotlivých výrobcích, ale i možnost jejich srovnání. Již nyní Vás zveme na malou ochutnávku novinek několika vystavovatelů.

SVĚTOVÁ PREMIÉRA NOVÝCH PRŮMYSLOVÝCH VRAT SPU 67
V rámci veletrhu představí své novinky i společnost Hörmann, významný dodavatel garážových a průmyslových vrat, pohonů, dveří a zárubní. Firma zde ve světové premiéře uvede nová sekční průmyslová vrata SPU, jež disponují lamelou o tloušťce 67 mm vypěněnou polyuretanem. Tento typ sekčních průmyslových vrat dosahuje tepelného koeficientu 0,62 W/m2K. Pokud zájemce vrata navíc doplní izolačním rámem ThermoFrame, pak vrata dosahují hodnot dokonce 0,51 W/m2K.

TECHNOLOGICKÉ A PRODUKTOVÉ NOVINKY V SYSTÉMU POROTHERM
Zahájení výroby cihel plněných minerální vatou v České republice je pro společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. významným milníkem v technologickém rozvoji firmy. Společně s novými cihlami Porotherm T Profi domácí produkce bude od 1. dubna 2014 zavedena na trh i nová technologie zdění na lepidlo Porotherm Dryfix. extra. Stále opakující se otázky, jak účinně a jednoduše realizovat ochranu zdiva proti vodě, řeší nová cihla Porotherm 38 S Profi.

JAMI – OBCHODNÍ, SERVISNÍ I PORADENSKÉ SLUŽBY NEJENOM PRO OBLAST STAVEBNICTVÍ
Firma JAMI poskytuje obchodní, servisní i poradenské služby v oblasti stavebnictví a strojírenství. Na veletrhu IBF představí například třmínkovací automaty PEDAX, který je jedním z nejnovějších a nejmodernějších třmínkovacích automatů. Firma ELEMATIC OY AB Toijala Finsko představí inovovanou řadu tvarovacích strojů pro předpjaté stropy, EXTRUDER S5 – 1.200, které jsou vybavené osvědčeným systémem zhutnění betonu, systémem „Shear compaction“. Firma HESS Maschinenfabrik, Burbach-Wahlbach představí linku na zušlechťování povrchů, typ TUMBLE MASTER, která patří do skupiny strojů zabezpečujích umělé stárnutí výrobků. Nesmíme opomenout ani poslední a nejnovější typ vibrolisu je MULTIMAT RH 1.400-3A, který v několika provedeních slouží spolehlivě zákazníkům v České a Slovenské republice.

DAPPER 5000 – UNIVERZÁLNÍ POMOCNÍK PRO KAŽDOU PRÁCI
Český strojírenský podnik VOP CZ s. p. přichází na trh s novým moderním strojem DAPPER 5000. Je to univerzální kloubový nosič nástrojů pro využití v komunálních službách, pro výkopové práce, údržbu průmyslových areálů, pro práci všeho druhu na zemědělských farmách apod. Stroj využívá k manipulaci s nástroji zvedací teleskopické rameno, které je vybaveno univerzální koncovkou určenou pro připojení přídavných zařízení, jako jsou např. lopata, lžíce, podkop, sněhová fréza či pluh, rotační sekačka atd. Prostor řidiče je obklopen bezpečnostním rámem nebo zasklenou kabinou a tento prostor je zahříván nezávislým topením.

NOVINKA FIRMY ITES – POLYURETANOVÉ FORMY ZNAČKY FLEX MOLD
Společnost ITES se zabývá prodejem a servisem strojů a zařízení pro zpracování betonu a betonářské oceli. V letošním roce přicházíme s novinkou – polyuretanovými formami značky FLEX MOLD, které dokonale imitují přírodní materiály. V tomto sortimentu nabízí polyuretanové formy na výrobu dlažby, pro výrobu umělého obkladového kamene nebo formy pro výrobu plotového systému. Formy vznikají kopírováním struktury přírodních materiálů (např. kámen, dřevo). Díky použití jeho textury je dosahováno povrchu s co nejpřesnější simulací přírodního materiálu. Vysoce kvalitní měkké polyuretanové formy přenáší tuto strukturu na konkrétní betonový produkt.

Více informací naleznete na www.ibf.cz

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normyČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normy (297x)
Na dvě stovky posluchačů z řad odborníků na požární ochranu si našly 2. února 2012 cestu do Atelieru D na Stavební fakul...
Výpočet dynamických sil v základech masivního padostroje při drop-in testech velkých tělesVýpočet dynamických sil v základech masivního padostroje při drop-in testech velkých těles (92x)
V technické praxi, viz např. obr. 1 a 2, jsou často požadovány zkoušky součástí nebo strojních celků dynamickým rázem (&...
AČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkováníAČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkování (69x)
Žárové zinkovny v minulosti řešily a i dnes velice často řeší problém pozinkování materiálu z reaktivních ocelí, tzn. oc...

NEJlépe hodnocené související články

„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Jindřich Řičica, předseda Asociace dodavatelů speciálního zakládání staveb...
Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili?Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili? (5 b.)
Autoři v článku popisují architektonické, konstrukční a materiálové řešení nové hasičárny v Krásné Studánce. Ta neslouží...
V mnoha směrech rekordní Bauma 2019V mnoha směrech rekordní Bauma 2019 (5 b.)
Po třech letech a tour v Indii a Číně se veletrh Bauma vrátil na výstaviště v bavorské metropoli – do Mnichova. Největší...

NEJdiskutovanější související články

Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (9x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...
Analýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinekAnalýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinek (5x)
Zinkové povlaky tvoří nejefektivnější antikorozní ochranu ocelových výrobků. V práci je představena analýza nákladů...
AERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemiAERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemi (3x)
AERO-THERM znamená revoluci v izolaci a zateplování budov a objektů. AERO-THERM je nanotechnologie, která je schopna dík...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice