KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Zajímavosti    Nová Zelená úsporám a Program PANEL 2013+ na Stavebních veletrzích Brno

Nová Zelená úsporám a Program PANEL 2013+ na Stavebních veletrzích Brno

Publikováno: 22.4.2013, Aktualizováno: 3.5.2013 10:01
Rubrika: Zajímavosti

Stavební veletrhy Brno, které se konají od 23. do 27. dubna na brněnském výstavišti, se stanou centrem aktuálních informací o úsporách energií a možnostech jejich financování. S touto problematikou se návštěvníci setkají jak na stáncích jednotlivých vystavovatelů, tak i v poradenských centrech státních institucí a oborových asociací.

Ministerstvo životního prostředí a Státní fond životního prostředí ČR budou na Stavebním veletrhu Brno 2013 prezentovat program Nová zelená úsporám. Programu PANEL 2013+ se bude věnovat poradenské centrum Státního fondu rozvoje bydlení. Problematice úspor energií a energeticky úspornému stavění se bude věnovat také doprovodný programu veletrhů.

HODNOCENÍ ENERGETICKÝCH VLASTNOSTÍ BUDOV
Hned v první den veletrhu, 23. 4. se od 10 hodin v Rotundě pavilonu A brněnského výstaviště uskuteční konference, která se bude věnovat Hodnocení energetických vlastností budov. Jejím pořadatelem jsou Veletrhy Brno, a Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. Jednotlivé přednášky se budou věnovat jak Evropské směrnici o energetické náročnosti budov, známé pod zkratkou EPBD II a její aplikaci do českého práva, požadavkům na nové budovy, změnám dokončených staveb a opravám budov v souvislosti se změnami právních předpisů, ale i požadavkům na zpracování průkazů energetické náročnosti budov, možnostem využití obnovitelných zdrojů energie nebo technickému zařízení budov. Stranou pozornosti nezůstanou ani příklady úspěšných realizací.

NOVÝ ŽIVOT OPUŠTĚNÝCH STAVEB - INDUSTRIÁLNÍ STOPY
V první den veletrhu se koná také konference Nový život opuštěných staveb – industriální stopy, která souvisí s přesunem zájmu, projektování, stavebních činností, ale také investičních příležitostí směrem od novostaveb k rekonstrukcím, přestavbám a projektům nového využití, již existujících staveb. Konference představí konkrétní příklady, zaměřené především na hledisko stavebně technické a investorské, několik staveb a aktuálních aktivit, které dokládají různé přístupy k zachování a novému využití tohoto specifického stavebního fondu. Současně s touto konferencí se připravuje i „Stavební kniha 2013“ s tématikou „Nový život opuštěných staveb /Industriální dědictví/“, která bude rovněž na Stavebním veletrhu v Brně představena.

ZCELA NOVÝ VELETRH DSB - DŘEVO A STAVBY BRNO JIŽ V DUBNU!
První ročník veletrhu DSB – Dřevo a stavby Brno, který je jediným veletrhem zaměřeným na dřevostavby na Moravě, se koná s odbornou záštitu Asociace dodavatelů montovaných domů. Veletrh DSB přinese ucelenou prezentaci dřevěných staveb, konstrukcí, materiálů pro dřevostavby a konstrukce, základů a opláštění pro dřevostavby. Nabídku vystavovatelů doplňuje výstava dřevěných montovaných domů ve Stavebním centru Eden 3000 v blízkosti brněnského výstaviště. Informace doplní doprovodný program veletrhu, který můžeme souhrnně nazvat Cestou do dřevostavby. Celou stavbou budou provázet odborníci na slovo vzatí, jmenujme například pana doc. Ing. Petra Kuklíka CSc., z Českého vysokého učení technického v Praze.

NEZÁVISLÁ PORADENSKÁ CENTRA JSOU TU PRO VÁS!
I v letošním roce pokračujeme v pořádání nezávislých odborných poradenských center.

Nezávislé Stavební poradenské centrum pomůže nejenom s výběrem vhodných stavebních materiálů, správných technologických postupů, přiblíží vliv aktuální legislativy a zodporví mnoho dalších otázek ze světa stavebnictví. Organizátorem tohoto poradenského centra je Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svaz podnikatelů ve stavebnictví ČR. Organizátorem dalšího poradenského centra je Centrum pasivního domu, jeho součástí bude unikátní model panelového bytu v rozměru cca 5 × 8 metrů, který bude ukazovat tři rekonstrukční fáze domu – před rekonstrukcí, po standardní rekonstrukci a po komplexní sanaci budov. Své poradenské centrum bude na veletrhu mít i Cech topenářů a instalatérů. Pro všechny zájemce o problematiku dřevostaveb je připraveno poradenské centrum Asociace dodavatelů montovaných domů a Výzkumného a vývojového ústavu dřevařského.

PORADENSKÉ CENTRUM STÁTNÍHO FONDU ROZVOJE BYDLENÍ PANEL 2013+
Státní fond rozvoje bydlení organizuje poradenské centrum k programu PANEL 2013+. Jedná se o program úvěrů na opravy a modernizace bytových domů. Inovovaný program nízkoúročených úvěrů na opravy a modernizace je určen pro všechny vlastníky bytových domů, bez rozdílu technologie výstavby (panelové, cihlové). Program mohou využít družstva, společenství vlastníků, fyzické a právnické osoby, stejně jako města či obce, jež mají ve vlastnictví bytový dům.

NOVINKY A TRENDY VYSTAVOVATELŮ V PŘEDSTIHU
Stavební veletrhy Brno a souběžně probíhající veletrhy jsou opět po roce tím místem, kde se uvádějí na trh novinky, technologická zlepšení, kde získáte jedinečný komplexní přehled nejen o jednotlivých výrobcích s jedinečnou možností jejich srovnání na jednom místě a v jednom čase! Chcete již nyní vědět, na jaké novinky a zajímavá řešení se můžete těšit? Podívejte se na naše internetové stránky www.stavebniveletrhybrno.cz, kde již nyní naleznete pozvánky vystavovatelů na své stánky.

NABÍDKA STAVEBNÍHO CENTRA EDEN 3000 A STAVEBNÍHO A OUTDOOROVÉHO CENTRA NOVÝ TUZEX
Inspiraci z hotových domů mají návštěvníci možnost načerpat ve Stavebním centru Eden 3000. Další informace získají návštěvníci ze seskupení kvalitních a především prověřených dodavatelů v novém Stavebním a outdoorovém centru Nový Tuzex. Každý návštěvník zde nalezne ucelený přehled materiálů, výrobků a produktů potřebných pro realizaci výstavby bytové jednotky, rodinného domu nebo bytových domů. Obě centra se nachází v těsné blízkosti brněnského výstaviště.

KOMPLEXNÍ PŘEHLÍDKA NEJENOM STAVEBNÍCH OBORŮ
Souběžně se Stavebními veletrhy Brno se koná Mezinárodní veletrh nábytku a interiérového designu MOBITEX a trojlístek odborných veletrhů ENVIBRNO, URBIS INVEST a URBIS TECHNOLOGIE, které doplní prezentovanou problematiku o stále aktuální aspekty ochrany životního prostředí, environmentální a komunální techniku a investiční příležitosti jednotlivých regionů.

Více informací naleznete na www.stavebniveletrhybrno.cz

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normyČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normy (546x)
Na dvě stovky posluchačů z řad odborníků na požární ochranu si našly 2. února 2012 cestu do Atelieru D na Stavební fakul...
Výpočet dynamických sil v základech masivního padostroje při drop-in testech velkých tělesVýpočet dynamických sil v základech masivního padostroje při drop-in testech velkých těles (199x)
V technické praxi, viz např. obr. 1 a 2, jsou často požadovány zkoušky součástí nebo strojních celků dynamickým rázem (&...
K navrhování ocelových konstrukcí jeřábových drah podle eurokódů (52x)
Problematika navrhování ocelových konstrukcí jeřábových drah doznala zrušením původních českých technických norem a jeji...

NEJlépe hodnocené související články

„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Jindřich Řičica, předseda Asociace dodavatelů speciálního zakládání staveb...
Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili?Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili? (5 b.)
Autoři v článku popisují architektonické, konstrukční a materiálové řešení nové hasičárny v Krásné Studánce. Ta neslouží...
V mnoha směrech rekordní Bauma 2019V mnoha směrech rekordní Bauma 2019 (5 b.)
Po třech letech a tour v Indii a Číně se veletrh Bauma vrátil na výstaviště v bavorské metropoli – do Mnichova. Největší...

NEJdiskutovanější související články

Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (9x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...
Analýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinekAnalýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinek (5x)
Zinkové povlaky tvoří nejefektivnější antikorozní ochranu ocelových výrobků. V práci je představena analýza nákladů...
AERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemiAERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemi (3x)
AERO-THERM znamená revoluci v izolaci a zateplování budov a objektů. AERO-THERM je nanotechnologie, která je schopna dík...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice