KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2018    „Naší strategií je být kvalitní a spolehlivý dodavatel,“

„Naší strategií je být kvalitní a spolehlivý dodavatel,“

Publikováno: 27.6.2018
Rubrika: 2018

uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE jednatel a výkonný ředitel společnosti STATING s. r. o. Ing. Pavel Hurych.

Společnost STATING působí na českém stavebním trhu od roku 2002. Vzpomenete si ještě, jaké byly začátky?
Samozřejmě. V té době to pro mě byla především výzva. Atmosféra v začínající firmě byla příjemná. Nic nebyl problém, lidi měli chuť společně něco dokázat. Nevadilo, že jsme zcela noví. Byli jsme připraveni bojovat, překonávat překážky. Rád na to vzpomínám.

V současné době se věnujete jak stavbám občanské vybavenosti, tak těm průmyslovým. Neuvažujete o rozšíření portfolia? Jak se vám vůbec daří v současné, pro stavaře nelehké, době?
Myslím si, že naše portfolio je široké až dost. Kromě již zmíněných průmyslových staveb a staveb občanské vybavenosti se věnujeme zateplování bytových domů. Máme také specializované středisko vybraných lidí, kteří staví rodinné domy.

Naší strategií je být kvalitní a spolehlivý dodavatel. Proto nemůžeme dělat všechno. Děláme jen ty stavby, kde věříme, že našim zákazníkům jsme schopni slíbenou kvalitu a spolehlivost skutečně zajistit. Současná situace, kdy je poměrně dostatek poptávek pro stavění, ale nedostatek kvalitních řemeslníků a subdodavatelských firem, nás nutí k jinému chování. Proto v současnosti ještě více než dříve usilujeme o udržení si dobrého jména kvalitní stavební firmy ve východních Čechách.

Jak investor zdůvodnil, že si za generálního dodavatele vybral zrovna vaši společnost?
Nám samozřejmě investor nic nemusí zdůvodňovat. Pokud ale můžu soudit podle pozdějších rozhovorů, věřili, že se s námi dílo podaří. Důležité také bylo, jaké jsme poskytli záruky pro objednatele a samozřejmě cena stavby.

Co pro Vás bylo při rekonstrukci bývalé haly prioritní, pomineme-li výbornou referenci pro prestižního světového výrobce hudebních nástrojů? Má tento projekt nějaká zajímavá specifika?
Celý tým této stavby chápal její realizaci jako výzvu. Věděli jsme, že stavba má svou důležitost pro společnost Petrof. Investor nám s trpělivostí vysvětloval důvody, proč dílo potřebuje a co od něj očekává. Snažili jsme se mu naslouchat a jít věcem naproti.

Nečekaným specifikem stavby je to, jaký význam má pro Hradec Králové. Po pravdě jsme netušili, jak takové prostory městu chyběly. Domnívám se, že význam stavby nadále poroste a jsem moc rád, že jsme mohli být u toho.

Jak moc kolidovaly představy architekta a projektantů s realitou výstavby?
Už z projektové dokumentace bylo poznat, že stavba je dobře promyšlená. Věděli jsme, že se v ní budou vyskytovat výjimečné detaily a neotřelá řešení. Společně s našimi subdodavateli jsme se snažili záměrům vyhovět. Tak, jako i na jiných stavbách, tak i tady, docházelo ke změnám. Podstatné bylo, že se vždycky hledalo řešení. Spolupráce s architekty i stavebním dozorem zde byla příkladná.

Samotná realizace probíhala hladce? Jak jste s výsledkem spokojen Vy osobně?
Aby se mohlo něco takového říct, musí vzniknout společný zájem. Ten tady byl. Navíc bych řekl, že celý tým stavby ze všech zúčastněných stran velmi dbal na určitou harmonii ve spolupráci. To nebývá vždycky pravidlem. Pro mě osobně je stavba jednou z nejvýznamnějších realizací v celé historii naší společnosti. Stavba je krásná a potom, co se do zrekonstruovaných prostor nastěhovala piana, vznikl zajímavý kontrast.

Já jsem spokojen se stavbou jako takovou. Zároveň jsem velmi potěšen, že jsme mohli spolupracovat s někým, jehož přístupy a hodnoty jsou pro nás inspirací.

Na jakých aktuálních projektech STATING pracuje?
V současné době dokončujeme stavbu reprezentativních prostor Vývojového centra aditivních technologií v Jaroměři podle návrhu Arch. Kramáře. V Rychnově nad Kněžnou stavíme dům s pečovatelskou službou. Samozřejmě připravujeme i stavby, které zatím k vidění nejsou. Snažíme se být pro naše zákazníky dlouhodobým partnerem. To znamená mimo jiné, že častěji realizujeme stavby důležité pro výrobu anebo zázemí.

Důležitým projektem je teď uspět se stavbou Pianosalonu Petrof v soutěži Stavba roku 2018.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Ing. Pavel Hurych

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

IGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropoleIGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropole (40x)
Nové IGY je největší budějovickou stavbou desetiletí. Projekt začal v červnu 2016 a byl otevřen za sedmnáct měsíců. Každ...
„Podoba nové haly se rodila postupně,“„Podoba nové haly se rodila postupně,“ (32x)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Janis Vlachopulos, jednatel společnosti ADONIS PROJEKT spol. s r. o....
BIM DAY 2018 úspěšně za námiBIM DAY 2018 úspěšně za námi (29x)
Výroční konference Odborné rady pro BIM (czBIM) se uskutečnila 11. října 2018 v Národní technické knihovně v Praze. Udál...

NEJlépe hodnocené související články

Statici získali prestižní ocenění Česká hlavaStatici získali prestižní ocenění Česká hlava (5 b.)
Společnost IDEA StatiCa získala Cenu Industrie Ministerstva průmyslu a obchodu v rámci soutěže Česká hlava 2018. Toto ne...
IGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropoleIGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropole (5 b.)
Nové IGY je největší budějovickou stavbou desetiletí. Projekt začal v červnu 2016 a byl otevřen za sedmnáct měsíců. Každ...
OBERMEYER HELIKA stavebním manažerem budovy ČSOB v Hradci KrálovéOBERMEYER HELIKA stavebním manažerem budovy ČSOB v Hradci Králové (3 b.)
Stavebním manažerem Nové budovy ČSOB – HHQ Hradec Králové, jejíž výstavba by měla být zahájena v roce 2019, je architekt...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice