KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2017    Letošní Cat TATRA Roadshow 2017 lámala rekordy! Do pískoven přilákala více než 1200 hostů

Letošní Cat TATRA Roadshow 2017 lámala rekordy! Do pískoven přilákala více než 1200 hostů

Publikováno: 6.6.2017
Rubrika: 2017

Stavební i těžební stroje Cat®, nivelační a měřičské technologie TRIMBLE od společnosti SITECH CZ nebo nákladní vozy TATRA – to vše bylo k vidění na letošní Cat TATRA Roadshow 2017. Společná předváděcí akce firem Zeppelin CZ, SITECH CZ a TATRA TRUCKS přilákala do pískoven v Poddunajských Biskupcích (Slovensko, 11. května), v Hrušovanech u Brna (18. – 19. 5.) a ve středočeských Ledčicích (25. – 26. 5.) více než 1200 pozvaných hostů. 

Kromě tematicky oddělených stanovišť si mohli návštěvníci prohlédnout i závodní dakarský speciál týmu TATRA BUGGYRA RACING, historický dozer Caterpillar nebo veteránské „tatrovky“ z přelomu padesátých a šedesátých let. Součástí roadshow v Hrušovanech a Ledčicích byly oblíbené dovednostní soutěže pro členy Klubu posádek Cat, které byly na programu vždy v sobotu.

Technologie udávají směr…

Koncept letošní akce počítal s možností vyzkoušet si stroje s instalovanými technologiemi přímo v praxi. Za tímto účelem čekalo návštěvníky v areálu pět tematických stanovišť, na kterých je proškolení odborníci seznámili s ekonomickými výhodami jednotlivých řešení. Smyslem bylo ukázat, jakým směrem se bude v následujících letech ubírat vývoj v oblasti stavebních a těžebních strojů. „Nivelační, kontrolní nebo měřičské systémy na strojích Cat, jsou-li správně využívány, zvyšují produktivitu na stavbě a přinášejí jejich majiteli vyšší zisk. Na této akci jsme chtěli lidem z branže na konkrétních případech ukázat, jak snadno se tyto technologie obsluhují a jak rychlé výsledky přinášejí,“ prozradil produktový manažer pro velké stroje Cat, Jiří Petr ze společnosti Zeppelin CZ. Podrobnější informace k jednotlivým stanovištím přinášíme zde:

STANOVIŠTĚ 1

Přehled 2D i 3D nivelačních systémů od společnosti SITECH CZ. Od těch nejjednodušších až po ty pokročilé. Technologie byly prezentovány na těchto strojích:

  • minirýpadlo Cat® 300.5E s laserovou nivelací
  • smykem řízený nakladač Cat® 246C s radlicí typu VPAT
  • pásové rýpadlo Cat® 330F LN
  • kolové rýpadlo Cat® M315F s naklápěcí lopatou (Rototilt) 

STANOVIŠTĚ 2

Ukázka přípravy digitálního modelu terénu a jeho nahrání do řídicí jednotky stroje. Modelovými stroji byly dva smykem řízené nakladače Cat® 246D (2x), vybavené radlicí a grejdrem.

STANOVIŠTĚ 3

Integrované technologie od výrobce. Stroje jako sehraný tým. Sdílení dat mezi stroji.

Jak funguje „real-time“ komunikace mezi jednotlivými stroji na staveništi bylo předvedeno na dvojici válců Cat® CS44. Dalším modelovým strojem pro integrované technologie byl pásový dozer Cat® D6N XL s integrovanou 3D nivelací, rozrývačem a radlicí typu VPAT.

STANOVIŠTĚ 4

Propojená stavba jako trend budoucnosti. Přenos dat mezi stroji na stavbě a projekční kanceláří. Jednoduché úpravy projektů. Významná úspora času a peněz. 

Prezentace se odehrávala pomocí dvou obrazovek, na kterých byly simulovány různé modelové situace. Návštěvníci si mohli pomocí joysticku v pohodlí stanu sami zkusit ovládat svůj virtuální stroj, přičemž na monitorech viděli jak pohled zvenku, tak z kabiny stroje. Před stanem byl dále vystaven speciální dron pro snímkování průběhu stavby.

STANOVIŠTĚ 5

Jak materiál co nejefektivněji přepravit v terénu i na silnici? Odpověď dala nová nákladní vozidla TATRA PHOENIX Euro 6. K dynamickým prezentacím a zkušebním jízdám byly k dispozici jednostranné či třístranné sklápěče v provedení 6x6 a 8x8. Kromě těchto vozidel byl k vidění i nákladní automobil TATRA PHOENIX Euro 6 v limitované edici PRÄSIDENT, kterého se plánuje vyrobit pouze 120 kusů.  

Stroje Cat v permanenci 

Kromě výše zmíněných stanovišť si mohli hosté prohlédnout a vyzkoušet řadu dalších strojů Cat. Magnetem byly dvě novinky v produktovém portfoliu Zeppelin CZ – kolové rýpadlo Cat® M318F a kolový nakladač Cat® 966M XE. Z další vystavené techniky stojí za zmínku zástupce populárních rýpadlo-nakladačů Cat® 432F2, kolový nakladač Cat® 930M nebo minirýpadlo Cat® 308D CR SB. O „provozu“ u strojů promluvil Pavel Škopek, předváděcí technik společnosti Zeppelin CZ, který měl na starost koordinaci posádek: „Naše stroje se během roadshow v podstatě nezastavily. Všem předváděcím technikům bych chtěl tímto poděkovat, s jakým nasazením se našim zákazníkům po celou dobu věnovali.“

„Kdo si hraje, nezlobí“ aneb soutěže Klubu posádek Cat bavily celé rodiny…

Na své si během Cat TATRA Roadshow přišli i členové zájmového sdružení Klub posádek Cat (dále jen „KPC“), pro které společnost Zeppelin CZ připravila dovednostní soutěže na strojích Cat. Ve třech disciplínách změřilo síly celkem 41 soutěžících z řad členů KPC. Letošní ročník zpestřila nová soutěžní disciplína v hodu balonem do koše pomocí kompaktního kolového nakladače Cat® 906H. Čas v této disciplíně si mohl soutěžící vylepšit hodem do koše z ruky, ke kterému mohl nominovat také někoho ze svých blízkých. Časy z jednotlivých disciplín se sčítaly a vítězové z obou zastávek se automaticky kvalifikovali na mistrovství Evropy v ovládání strojů Cat, které příští rok pořádá Zeppelin Fahrerclub v Německu. Letošními vítězi soutěže KPC se stali Tomáš Fikar (Hrušovany; celkový čas 6:16) a Radim Fucyman (Ledčice; celkový čas: 6:10).       

Závěrem

„Rekordní účast a velký zájem o vystavené stroje i technologie svědčí o tom, že sázka na vlastní show pod širým nebem byla správná. Chtěl bych tímto poděkovat našim partnerům, společnosti SITECH CZ a TATRA TRUCKS, že se spolu s námi podíleli na této jedinečné akci, díky které jsme mohli našim zákazníkům v přátelské atmosféře ukázat, co všechno naše stroje umí,“ zhodnotil letošní roadshow generální ředitel společnosti Zeppelin CZ, Stanislav Chládek.   

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
Cat 966M XECat D6NCelkový pohled

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Panattoni je největším developerem Evropy! (42x)
Panattoni Europe je největším průmyslovým developerem v Evropě podle posledního žebříčku Top Property Developers časopis...
Palác NárodníPalác Národní (33x)
Palác Národní je projekt víceúčelového domu v srdci Prahy, který doplňuje nároží Národní třídy a Mikulandské ulice, posl...
„Mobilní aplikace pro budovu Five slučuje dohromady všechny služby, které jsou v budově dostupné,“„Mobilní aplikace pro budovu Five slučuje dohromady všechny služby, které jsou v budově dostupné,“ (32x)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE projektový manažer společnosti Skanska Property Czech Republic Ing. Oldřich Kup...

NEJlépe hodnocené související články

Aspira Business Centre – nová „zelená“ kancelářská budova v Praze 5Aspira Business Centre – nová „zelená“ kancelářská budova v Praze 5 (5 b.)
Od dubna 2016 vyrůstala v pražských Nových Butovicích administrativní budova společnosti Livesport. Aspira Business Cent...
Veleň bude mít novou školu. Postaví ji společnost HSF SystemVeleň bude mít novou školu. Postaví ji společnost HSF System (5 b.)
Stavební společnost HSF System staví novou budovu základní školy v obci Veleň ve Středočeském kraji. Výstavba proběhne v...
V ArcelorMittal Ostrava úspěšně dokončili opravu vysoké pece za 320 milionůV ArcelorMittal Ostrava úspěšně dokončili opravu vysoké pece za 320 milionů (5 b.)
Jedna ze dvou provozovaných vysokých pecí v huti ArcelorMittal Ostrava prošla náročnou opravou. Ta trvala 45 dní a stála...

NEJdiskutovanější související články

Lindab Safety: aby vaše střecha byla i v zimě bezpečnáLindab Safety: aby vaše střecha byla i v zimě bezpečná (1x)
Střechu obvykle vnímáme jako funkční objekt, který nám slouží a není třeba mu věnovat příliš pozornosti. To se ale může ...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice