KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Zajímavosti    KOVONA SYSTEM, a. s. – velkosériová kovovýroba polotovarů a finálních výrobků

KOVONA SYSTEM, a. s. – velkosériová kovovýroba polotovarů a finálních výrobků

Publikováno: 22.5.2015
Rubrika: Zajímavosti

Hlavním předmětem podnikání české společnosti KOVONA SYSTEM, a. s., se sídlem v Českém Těšíně, je velkosériová kovovýroba. Kromě subdodávek na průmyslové trhy patří do portfolia firmy také vlastní finální produkty.

Společnost KOVONA SYSTEM byla založena v roce 2000. Svým vznikem navázala na dlouholetou tradici kovovýroby ve své době velmi významného podniku KOVONA KARVINÁ. V začátcích činnosti jsme vyráběli zejména lehké policové regály a kovové interiérové prvky. Postupem času jsme začali rozšiřovat své výrobní možnosti a kapacity. Velmi významným milníkem bylo navázání spolupráce se společností IKEA. Díky této spolupráci došlo k významnému a dlouhotrvajícímu růstu společnosti nejen v oblasti výrobních kapacit, ale i rozvoje využívané technologie a kvalifikovaných lidských zdrojů.

Od svého založení jsme vybudovali moderní výrobní haly v Českém Těšíně, rozšířili produkci uzavřených profilů o výrobní závod v Huštěnovicích a v současné chvíli dokončili stavbu další části našeho hlavního výrobního areálu v Českém Těšíně. Již nyní plánujeme další podstatné rozšíření výrobních hal, které bude realizováno v několika následujících letech.

V posledních dvou letech jsme investovali stovky miliónů korun do technologií, přičemž mezi nejvýznamnější patřily například investice do 630tunového lisu, vláknových laserů či jednoúčelových výrobních zařízení pro plně automatizovanou výrobu specifických produktů.

V současné chvíli zaměstnáváme na 600 zaměstnanců nejrůznějších profesí a jsme tak významným zaměstnavatelem regionu. Denně opouští výrobní závod až 20 kamiónů hotových výrobků a tržby společnosti za loňský rok přesáhly 1,5 mld. Kč.

KOVONA SYSTEM se zabývá zejména velkosériovou zakázkovou kovovýrobou. Vyrábíme širokou škálu produktů, z nichž bych mohl uvést např. uzavřené a otevřené standardní i speciální ocelové profily dle požadavků zákazníka či vlastní produkty, kterými jsou regálové systémy.

Nejvýznamnější podíl výroby společnosti však tvoří velkoobjemová zakázková výroba finálních produktů. Zde bych zařadil např. výrobu několika typů židlí, stolů či regálového systému, pro niž využíváme širokou škálu univerzálních výrobních zařízení či jednoúčelové, specializované technologie, na jejichž vývoji se naše společnost
podílí.

Vedle finálních výrobků určených k přímému prodeji vyrábíme kovové polotovary, které si zákazník dále zpracovává nebo kompletuje do větších celků. Jsou jimi například rámy křovinořezů, díly do sekacích traktorů, části návěsů kamiónů, vagónů, osobních automobilů, výškově stavitelných stolů či nemocničních postelí a mnoho jiných.

K tomu, aby ze zmíněného vstupního materiálu požadovaný výrobek vznikl, využíváme širokou škálu výrobních technologií. Vstupní materiál, kterým je pro firmu mateřský vstupní svitek, dělíme na potřebné šíře či tabule. Z dělenců za studena válcujeme trubky či profily potřebného rozměru a tvaru. Polotovary následně zpracováváme stříháním, lisováním, laserovým pálením, ohýbáním, svařováním, ohraňováním, vrtáním, broušením či jinou potřebnou technologií. Povrch produktu můžeme upravit například práškovým lakováním či chromováním.

Velmi zjednodušeně by se daly firemní výrobní možnosti popsat tak, že finální produkt dokážeme na základě požadavku zákazníka vyvinout, zpracovat z materiálu již od úrovně mateřského ocelového svitku, provést povrchovou úpravu výrobku, finální výrobek pak otestovat dle příslušných předepsaných kritérií, smontovat, zabalit a dodat do distribučního centra či obchodního domu například v podobě skládací ocelové židličky, stolu, postele či regálového systému.

Mezi naše zákazníky patří jak menší, tak nadnárodní společnosti, ať se již jedná o zpracovatelský průmysl, e-shopy nebo velké prodejní řetězce. Velká část produkce se vyváží do zahraničí – export z ní tvoří přibližně tři čtvrtiny.

V dnešním nelehkém tržním prostředí se prosazujeme díky nabídce komplexního řešení a kvalitního zpracování. Našim cílem je najít vždy řešení, které splní požadavky zákazníka na funkčnost, kvalitu a bezpečnost výrobku a to s co nejnižšími možnými náklady. K volbě výrobní technologie, návrhu či finální optimalizaci konstrukce tedy dochází velmi uvážlivě s ohledem na maximální možnou efektivitu výroby a minimalizaci nákladů pro každý jednotlivý výrobek a jeho výrobní objem. Toto je jeden z významných faktorů úspěšného dlouhotrvajícího rozvoje naší společnosti a jejího působení nejen na domácím, ale i mnoha zahraničních trzích.

KOVONA SYSTEM, a. s. – Large Series Metal Manufacture of Semi-Finished Goods and Finished Goods
The main business subject of the Czech company named KOVONA SYSTEM, a. s., based in Český Těšín, is a large series metal manufacture. Besides subcontracting for industrial markets, the company’s portfolio also includes own final products.

Bookmark
Ohodnoďte článek:
Diskuse

KOVONA SYSTEM, a. s. – velkosériová kovovýroba polotovarů a finálních výrobků

Kovové zábradlí, schodiště?
 Dobrý den, zpracovává firma i menší zakázky? Například takové schodiště, jako je zdehttp://www.kovero.cz/fotogalerie/kovova-schodiste/ hned na první fotografii + zá...
počet příspěvků: 1 | poslední příspěvek: 16.12.2017 12:15vstup do diskuse >>

Fotogalerie
Pohled na část výrobního areálu firmy KOVONA SYSTEM v Českém Těšíně

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normyČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normy (301x)
Na dvě stovky posluchačů z řad odborníků na požární ochranu si našly 2. února 2012 cestu do Atelieru D na Stavební fakul...
Výpočet dynamických sil v základech masivního padostroje při drop-in testech velkých tělesVýpočet dynamických sil v základech masivního padostroje při drop-in testech velkých těles (93x)
V technické praxi, viz např. obr. 1 a 2, jsou často požadovány zkoušky součástí nebo strojních celků dynamickým rázem (&...
AČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkováníAČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkování (69x)
Žárové zinkovny v minulosti řešily a i dnes velice často řeší problém pozinkování materiálu z reaktivních ocelí, tzn. oc...

NEJlépe hodnocené související články

„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Jindřich Řičica, předseda Asociace dodavatelů speciálního zakládání staveb...
Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili?Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili? (5 b.)
Autoři v článku popisují architektonické, konstrukční a materiálové řešení nové hasičárny v Krásné Studánce. Ta neslouží...
V mnoha směrech rekordní Bauma 2019V mnoha směrech rekordní Bauma 2019 (5 b.)
Po třech letech a tour v Indii a Číně se veletrh Bauma vrátil na výstaviště v bavorské metropoli – do Mnichova. Největší...

NEJdiskutovanější související články

Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (9x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...
Analýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinekAnalýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinek (5x)
Zinkové povlaky tvoří nejefektivnější antikorozní ochranu ocelových výrobků. V práci je představena analýza nákladů...
AERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemiAERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemi (3x)
AERO-THERM znamená revoluci v izolaci a zateplování budov a objektů. AERO-THERM je nanotechnologie, která je schopna dík...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice