KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2018    Jubilejní šedesátý MSV hlásí vyprodané pavilony

Jubilejní šedesátý MSV hlásí vyprodané pavilony

Publikováno: 24.9.2018
Rubrika: 2018

Mezinárodní strojírenský veletrh oslaví kulaté výročí novým vizuálem, unikátní výstavou legend československého průmyslu a především obrovskou účastí 1 650 firem. Od 1. do 5. října 2018 čeká návštěvníky brněnského výstaviště přehlídka nejmodernějších technologií v plně vyprodaných pavilonech.

Společně s jubilejním 60. ročníkem MSV se uskuteční dalších pět specializovaných veletrhů, které se na brněnské výstaviště vracejí vždy v sudých letech. IMT bude přehlídkou kovoobráběcích a tvářecích strojů, FOND-EX se zaměří na slévárenství, WELDING na svařovací techniku, PROFINTECH představí technologie pro povrchové úpravy a PLASTEX je veletrhem plastů, pryže a kompozitů. Šestice veletrhů společně zaplní celé výstaviště a pořadatelé očekávají, že do Brna přijede vystavovat 1 650 firem ze 33 zemí.

Stejně jako v minulých letech bude přibližně polovina vystavovatelů zahraničních. Nejvíce jich přijede z Německa a početné zastoupení budou mít také Slovensko, Itálie a Rakousko. Ohlášena je řada zahraničních oficiálních účastí, a to konkrétně ze Slovenska, Číny, Francie, Indie, Itálie, Rakouska, Koreje, Běloruska a Taiwanu. Tradicí je oficiální expozice německé spolkové země Bavorsko a společný stánek tří spolkových zemí středního Německa – Saska, Durynska a Saska-Anhaltska – pod hlavičkou “Mitteldeutschland”.

Velkou expozici chystá světový lídr v oboru CNC soustruhů a frézek DMG MORI a po několika letech se vrací firma ERWIN JUNKER z Německa. Společnost NEWTECH bude prezentovat nově zastupovanou značku TSUGAMI a v oblasti nástrojů je důležitou zprávou opětovná účast firem ISCAR a TUNGALOY, které patří do jedné skupiny IMC a vystavují pravidelně jednou za dva roky. Celkem se na 11. mezinárodním veletrhu obráběcích a tvářecích strojů IMT představí téměř 500 vystavovatelů, takže všichni se do haly P samozřejmě nevejdou. Příkladem je špičkový výrobce řezných nástrojů pro třískové obrábění WNT, který se bude prezentovat rozsáhlým venkovním stánkem na volné ploše F.

Do pavilonu P se nově přesouvá expozice společnosti ABB, která aspiruje na jednu z nejatraktivnějších na celém veletrhu. Zaměří se na oblast elektromobility a představí návštěvníkům Formuli E – seriál silničních závodů elektrických automobilů, jejímž titulárním partnerem je od letošního roku právě ABB. Soutěž nově pojmenovaná ABB FIA Formula E Championship je platformou pro vývoj a testování elektrických a digitálních technologií s významem pro e-mobilitu. ABB jako lídr v oblasti infrastruktury pro elektrická vozidla s celosvětově nejrozsáhlejší instalovanou základnou rychlonabíjecích stanic v pavilonu P ukáže budoucnost e-mobility a digitálních technologií na její podporu.

Hlavní téma Mezinárodního strojírenského veletrhu – Průmysl 4.0 – je úzce svázán s průřezovým projektem AUTOMATIZACE – měřicí, řídicí a automatizační technika, ke kterému se letos hlásí 280 vystavovatelů. V samotném oboru elektronika, automatizace a měřicí technika je přihlášeno už 130 firem ze sedmi zemí včetně tradičních lídrů. Ale Průmysl 4.0 nemá oborové hranice, což dokáže třeba revoluční expozice společnosti KUBOUŠEK na veletrhu PLASTEX.

Tradiční oporou MSV zůstává obor materiály a komponenty pro strojírenství s účastí přibližně 210 vystavovatelů. Hutní materiály budou prezentovat významné firmy jako Arcelor Mittal, VAN LEEUWEN PIPE AND TUBE, ISD Dunaferr a další. Zájem o účast roste v podoboru spojovacích materiálů, poprvé se zúčastní například firmy TITGEMEYER CZ a SFS Group CZ. Tradičně silné zastoupení se očekává u vystavovatelů převodů, pohonů, brzd, spojek a ložisek. Nově se budou prezentovat firmy jako WITTENSTEIN, KG Technologies Hungary a MP DIMS, vrací se společnost NORD s nabídkou poháněcí techniky.

Zajímaví nováčci se představí také v dalších oborech. V energetickém strojírenství to bude konsorcium společností MICo, MICo robotic a ELEDUS a společná expozice firem ČEZ Esco a Škoda Praha. V oboru hydraulika a pneumatika se hlásí nové firmy z České republiky i Německa a další významní vystavovatelé se vracejí – například
Bosch Rexroth, Festo nebo Charvát Group.

Centrem oboru tváření zůstává pavilon B. Přihlášeni jsou tradiční lídři jako Trumpf, Bystronic a další, oproti loňsku firmy navyšují plochu a vrací se i ty, které vystavují jen v sudých letech. Navíc se hlásí premiéroví účastníci z Koreje či Španělska, takže pavilon je již zcela zaplněn a další firmy čekají, jestli se něco neuvolní.

Plně vyprodaná je také hala G2 s prezentací svařovací techniky. K významným vystavovatelům zde patří společnosti FRONIUS, CLOOS, YASKAWA, ARC-H, EWM, LORCH nebo ALFA IN. Zajímavý exponát avizuje firma PLAZMATECH, která na českém trhu zastupuje největšího světového výrobce plazmových zdrojů KJELLBERG Finsterwalde. Na veletrhu FOND-EX si pronajaly plochy nové zahraniční firmy : FENIX MACHINES z Polska, Idra a CO.STAMP z Itálie, Quaker Chemical z Nizozemí a TERMOLIT z Ukrajiny. Po čtyřleté pauze se vrací společnost Z-MODEL, dále se chystá společná expozice pod hlavičkou Svazu sléváren ČR a k největším účastníkům opět patří společnosti Hüttenes-Albertus CZ a Laempe+Panáčková.

Přestože se letošní ročník koná v říjnu, řada vystavovatelů postaví stánky na venkovních plochách. Příkladem je společnost KNAP INDUSTRIETECHNIK, která opět chystá živé prezentace techniky pro stěhování těžkých břemen. Poprvé se v oboru dopravy, manipulace a logistiky představí firma Linde Material Handling Česká republika s vysokozdvižnými vozíky, italská společnost ROSA CATENE s nabídkou jeřábů nebo firma Würth vystavující mj. dílenské vybavení. Tradičně největší plochy zde obsadí vystavovatelé jako Interroll CZ, WRH Global CZ, Kasys, Kardex nebo DENIOS.

MSV OSLAVÍ 60. ROČNÍK RETRO VÝSTAVOU ČESKOSLOVENSKÝCH PRŮMYSLOVÝCH LEGEND

V roce oslav 100 let od založení Československa padla volba partnerské země MSV logicky na Slovensko, které se na tuto roli pečlivě připravuje. Oficiální slovenská expozice obsadí plochu o rozloze 500 metrů čtverečních v pavilonu A1, který se u příležitosti MSV celý symbolicky „oblékne“ do československých barev. Hlavním organizátorem expozice je SARIO – Slovenská agentura pro rozvoj investic a obchodu – a celkem se letos očekává účast 55 slovenských průmyslových firem. Dalších tisíc metrů čtverečních v pavilonu A1 zaplní retrospektivní výstava 100ries – Československé průmyslové legendy, která ukáže stovku příběhů ikonických výrobků, slavných značek a významných osobností spojených s historií veletrhu.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
Jubilejní šedesátý MSV hlásí vyprodané pavilony

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

„Podoba nové haly se rodila postupně,“„Podoba nové haly se rodila postupně,“ (38x)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Janis Vlachopulos, jednatel společnosti ADONIS PROJEKT spol. s r. o....
IGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropoleIGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropole (35x)
Nové IGY je největší budějovickou stavbou desetiletí. Projekt začal v červnu 2016 a byl otevřen za sedmnáct měsíců. Každ...
BIM DAY 2018 úspěšně za námiBIM DAY 2018 úspěšně za námi (26x)
Výroční konference Odborné rady pro BIM (czBIM) se uskutečnila 11. října 2018 v Národní technické knihovně v Praze. Udál...

NEJlépe hodnocené související články

Statici získali prestižní ocenění Česká hlavaStatici získali prestižní ocenění Česká hlava (5 b.)
Společnost IDEA StatiCa získala Cenu Industrie Ministerstva průmyslu a obchodu v rámci soutěže Česká hlava 2018. Toto ne...
IGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropoleIGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropole (5 b.)
Nové IGY je největší budějovickou stavbou desetiletí. Projekt začal v červnu 2016 a byl otevřen za sedmnáct měsíců. Každ...
OBERMEYER HELIKA stavebním manažerem budovy ČSOB v Hradci KrálovéOBERMEYER HELIKA stavebním manažerem budovy ČSOB v Hradci Králové (3 b.)
Stavebním manažerem Nové budovy ČSOB – HHQ Hradec Králové, jejíž výstavba by měla být zahájena v roce 2019, je architekt...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice