KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Projektování    GRAITEC Advance 2012: od statických výpočtů po výrobní dokumentaci

GRAITEC Advance 2012: od statických výpočtů po výrobní dokumentaci

Publikováno: 1.6.2012
Rubrika: Projektování

Sada aplikací GRAITEC Advance je speciálně navržena pro profesionály v oblasti projektování stavebních konstrukcí a poskytuje kompletní prostředí s nástroji pro navrhování a vytváření projektové a výrobní dokumentace betonových, ocelových a dřevěných konstrukcí.

Sada aplikací GRAITEC Advance se skládá ze tří plně spolupracujících, ale samostatně funkčních aplikací Advance Steel (pro ocelové konstrukce), Advance Concrete (pro železobetonové konstrukce) a Advance Design (pro statické výpočty metodou konečných prvků).

GRAITEC Advance je zaměřen především na zvýšení produktivity svých uživatelů, pomáhá jim snížit chyby v návrhu konstrukcí a zvyšuje kvalitu projektové dokumentace. GRAITEC Advance splňuje požadavky pro nejnáročnější profesionály a jeho ergonomie je navržena tak, aby bylo snadné se ho naučit a používat. Sada je založena na implementaci digitálního informačního modelu budovy (BIM). Tato technologie spojuje každý skutečný objekt s jeho virtuálním ekvivalentem v digitálním modelu a uživatelé mají možnost simulovat chování reálné konstrukce a automatizovat řadu procesů. S otevřenými standardy BIM mohou Advance použít také při komunikaci s Autodesk Revit, sadou aplikací pro statiku, navrhování a vytváření dokumentů z modelů vytvořených v aplikaci Revit.

Verze 2012 představuje klíčový milník ve vývoji společnosti GRAITEC. Softwarová architektura nové verze aplikace Advance Steel umožňuje pracovat bez licence AutoCADu. Tato inovace uvolňuje licence AutoCADu pro další použití v projekční kanceláři. Kromě toho nabízí ekonomickou výhodu pro společnosti bez licence AutoCADu nebo ty, které nemají aktualizované licence AutoCADu.

Hlavní investice do vývoje byly určeny na zjednodušení použitelnosti a zlepšení výkonu všech produktů sady. Verze 2012 i nadále pokračuje v zavádění nových norem za účelem splnění požadavků produktivity a kvality vyžadované na globalizujícím se trhu.

ADVANCE STEEL 2012: OCELOVÉ KONSTRUKCE S NEZÁVISLOU CAD PLATFORMOU
Advance Steel byl dosud znám jako nadstavba AutoCADu. Nyní Advance Steel 2012 umožňuje uživatelům využít jejich software jako nadstavbu nebo jako samostatnou aplikaci, neboť Advance Steel obsahuje vlastní grafický engine, a uživatel si může zvolit požadovanou verzi CAD platformy. Bez ohledu na zvolenou platformu jsou všechny podstatné funkce softwaru zachovány, stejně jako kompatibilita s DWG formátem.

Tato zásadní změna také umožnila zjednodušit uživatelské rozhraní a zaměřit ho na modelování a tvorbu výkresové dokumentace ocelových konstrukcí.

Verze 2012 má také mnoho dalších vylepšení a inovací požadovaných zákazníky z celého světa, například možnost seskupit podobné přípoje a řídit nebo měnit je jednou operací.

Advance Steel 2012 také nabízí mnoho vylepšení týkajících se kvality automaticky vytvářených výkresů. Tím zvyšuje produktivitu uživatelů při vytváření a správě dokumentace svých projektů ocelových konstrukcí.

Advance Steel je používán v České republice celou řadu let, tak se s konstrukcemi projektovanými za jeho použití můžete často potkávat. Na obrázcích u tohoto článku vidíte některé z nich.

ADVANCE CONCRETE 2012: VÝKONNÝ NÁSTROJ PRO VYZTUŽOVÁNÍ
Advance Concrete je speciálně určen pro projektanty železobetonových konstrukcí, kteří vyžadují profesionální a snadno použitelný software pro automatizaci vytváření výkresů tvaru a výztuže.

Ve verzi 2012 byl největší pokrok udělán v oblasti architektury softwaru a optimalizaci výkonu. Byly přepracovány části softwaru jako např. spuštění softwaru, otevírání souborů, navigátor projektu, tvorba nových pohledů, implementace výztuže atd. To v důsledku pro uživatele znamená výrazně snadnější používání a zvýšení efektivity.

Verze 2012 má také mnoho nových funkcí, jako jsou pokročilé nástroje pro umístění výztuže ve stejných prvcích a výpočet celkového množství na úrovni projektu, nové možnosti vizuální reprezentace prvků (automatické zvýraznění výztužných prutů a sítí při výběru ze seznamu, nové možnosti pro zobrazení příčné výztuže, lepší barevné podání pro vizuální identifikaci výztužných vložek a jejich průměrů, atd.), zlepšení nástroje „typ řezu“ s možností jednoduše přidávat nebo odebírat vložky nebo ohýbané sítě, nové možnosti pro správu seznamu výztužných tyčí včetně možností pro export do Excelu.

Advance Concrete 2012 je lokalizován pro Českou republiku, nově přibyla lokalizace pro Rusko a JAR.

ADVANCE DESIGN 2012: STATIKA S LOKALIZACÍ PRO ČESKOU REPUBLIKU
Advance Design je speciálně určen stavebním inženýrům, kteří vyžadují kvalitní řešení pro statické výpočty a návrh ocelových, železobetonových a dřevěných konstrukcí.

Advance Design přestavuje všestranný nástroj pro modelování konstrukcí, provádění statických výpočtů a posuzování konstrukcí. Tato aplikace je součástí BIM řešení GRAITEC Advance a kromě běžných nástrojů nabízí např. automatické generování sítě konečných prvků nebo algoritmy pro nelineární výpočty. To vše pro snadné a rychlé provádění analýzy, návrhu, dimenzování a optimalizaci stavební konstrukcí.

Advance Design nabízí možnost snadné spolupráce s ostatními aplikacemi sady GRAITEC Advance. Oboustranné propojení mezi aplikacemi umožňuje synchronizaci modelů a usnadňuje přenos změn mezi nástroji pro statický návrh a pro tvorbu výkresové dokumentace.

Hlavním cílem vývoje nové verze aplikace Advance Design 2012 byla jeho internacionalizace. Software je nově k dispozici v češtině a dále pak v němčině, angličtině, francouzštině, polštině, rumunštině. K dispozici jsou všechny národní dodatky těchto zemí pro Eurokódy 0, 1, 2, 3 a 8. Advance Design 2012 provádí i posouzení a návrh betonových a ocelových konstrukcí v souladu s americkými standardy pro ACI (železobetonu) a AISC (pro ocelové konstrukce).

Advance Design 2012 nabízí uživatelům také nový návrhový modul pro dřevěné konstrukce podle Eurokódu 5 (obsahuje německé, anglické, francouzské, rumunské a české národní dodatky). Ten optimalizuje průřezy dřevěných prvků s posouzením únosnosti, vzpěru a požární odolnosti.

Ve verzi 2012 je k dispozici také mnoho nových funkcí pro vyhodnocení výsledků a také několik změn v ovládání softwaru, například možnost spouštět softwarové funkce přímo z příkazové řádky.

Tak jako v předchozích verzích Advance, i verze 2012 nabízí integrované řešení BIM a komplexní sadu aplikací, které dohromady vytváří prostředí použitelné pro široké spektrum úkolů od navrhování po kreslení stavebních konstrukcí v jednom balíku. Kromě mnoha nových funkcí a vylepšení v oblastech využití a výkonu, se GRAITEC Advance 2012 doporučuje jako první multiplatformní sada BIM pro projektové a konstrukční kanceláře, proto je klíčovým mezníkem ve vývoji GRAITEC Advance.

GRAITEC Advance 2012: From Static Calculations to the Manufacturing Documentation
Set of applications GRAITEC Advance is specifically designed for professionals in the design of building structures and provides a complete environment with tools for designing and creating the project and manufacturing documentation of concrete, steel and wooden structures.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Ocelová konstrukce lávky pro pěší přes dálniční přivaděč I/26 u Plzně-Nová Hospoda, model od společnosti PKD s. r. o.Ocelová konstrukce vstupního objektu Univerzitního kampusu Bohunice v Brně, model od společnosti OKF s. r. o.Portál pavilónu P brněnského výstaviště, model od společnosti OKF s. r. o.Ocelová konstrukce pro rekonstrukci spalovny odpadu v Brně, model od společnosti Aciercon s. r. o.Nosná železobetonová konstrukce mrakodrapu AZ Tower v Brně, model od společnosti JAPE – projekt s. r. o.

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vystužovanie stĺpov a stien monolitických železobetónových nosných konštrukcií staviebVystužovanie stĺpov a stien monolitických železobetónových nosných konštrukcií stavieb (255x)
Monolitické železobetónové nosné konštrukcie stavieb majú veľa výhod. Vyžaduje sa však pri ich navrhovaní dodržiavať nie...
Nová digitální mapa zatížení sněhem na zemiNová digitální mapa zatížení sněhem na zemi (82x)
Digitální mapa zatížení sněhem na zemi je výstupem řešení projektu GA Č R 103/08/0589 Pravděpodobnostní aplikace ge...
Systém včasného varování proti přetížení střešní konstrukce hal klimatickým zatíženímSystém včasného varování proti přetížení střešní konstrukce hal klimatickým zatížením (67x)
Ne každou zimu napadne během krátké doby velké množství sněhu, jako tomu bylo v zimě 2005/2006, anebo jako tomu bylo v n...

NEJlépe hodnocené související články

„Pilotní projekt nasazení BIM naplno poukázal nutnost komplexní změny přístupu všech na staveništi. BIM prostě není jen 3D model…,“„Pilotní projekt nasazení BIM naplno poukázal nutnost komplexní změny přístupu všech na staveništi. BIM prostě není jen 3D model…,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE vedoucí oddělení rozvoje Statutárního města Třinec Ing. Daniel Martynek....
Od určité výšky haly byla z důvodu urychlení výstavby uplatněna ocelová konstrukceOd určité výšky haly byla z důvodu urychlení výstavby uplatněna ocelová konstrukce (5 b.)
Společnost Fatra v červnu dokončila výstavbu Nové válcovny za 1,4 miliardy korun, silně pokročila v oblasti montáže výro...
Rozšírenie výrobného areálu ZKW SLOVAKIA KRUŠOVCERozšírenie výrobného areálu ZKW SLOVAKIA KRUŠOVCE (5 b.)
STAT‑KON úspešne dokončil projekt rozšírenia výstavby – expanzia závodu ZKW Krušovce s náročným technologickovýrobným pr...

NEJdiskutovanější související články

Trimaran – komerční a kongresové centrum v Praze na PankráciTrimaran – komerční a kongresové centrum v Praze na Pankráci (1x)
Předmětem článku je projekt, výroba, montáž a předpínání ocelové superkonstrukce nového objektu Trimaran v Praze na Pank...
Normalizace v oboru ocelových konstrukcí (1x)
Tento příspěvek navazuje na informaci o současném stavu a výhledech technické normalizace z minulé konference [1]....
Výpočetní modely styčníků ocelových konstrukcíVýpočetní modely styčníků ocelových konstrukcí (1x)
Při návrhu ocelové konstrukce využije statik nejčastěji prutové prvky, ale na konstrukci je řada míst, kde prutová teori...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice