KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Investiční celky    Forum Karlín    Forum Karlín – moderní open space v centru Prahy

Forum Karlín – moderní open space v centru Prahy

Publikováno: 4.11.2014
Rubrika: Forum Karlín

Kancelářská část Fora Karlín, které vyrůstá v Pernerově ulici v pražském Karlíně, byla úspěšně zkolaudována. Nová budova z dílny Ricarda Bofilla a ateliéru AED project nabízí celkem 9 500 m2 moderních kancelářských ploch v tomto jedinečném administrativně-společenském projektu. Generálním dodavatelem stavby byla společnost PRŮMSTAV, a. s.

Forum Karlín se skládá ze dvou budov propojených malým náměstím. Tato zastřešená plaza spojuje zrekonstruovanou Kotlárnu, ve které sídlí vydavatelství Economia, a novou budovu o celkem osmi nadzemních podlažích. Ta reflektuje rysy původního historického průmyslového areálu a zároveň splňuje současné náročné požadavky na moderní multifunkční prostory. Novostavba disponuje celkem šesti podlažími kancelářských ploch nejvyšší kvality ve třetím až osmém podlaží, které nabízí moderní prostředí s jedinečnými výhledy na pražské panorama.

„Administrativní prostory Fora Karlín umožňují flexibilní využití jak pro kancelářské prostory typu open space, tak i pro klasické uspořádání,“ říká Ondřej Špalek, ředitel Fora Karlín, a dodává, „naši architekti mysleli i na nové trendy, a tak je v jednotlivých patrech budovy možné instalovat i systém flexibilních pracovních míst ve stylu new way of working.“

Pro nájemce je ve Foru Karlín k dispozici 210 parkovacích míst v podzemních podlažích, restaurace a kavárna. Tvůrci Fora Karlín do projektu zakomponovali i relaxační a zelené plochy. Kromě teras, které přiléhají ke kancelářským prostorám, je tak součástí projektu i nový park o velikosti 500 m2. Ten bude sloužit nejen lidem pracujícím v kancelářích, ale také obyvatelům přilehlých domů, kteří budou mít do parku exkluzivní přístup.

Noví uživatelé Fora Karlín se navíc mohou těšit i na možnosti, které jedinečná lokalita Karlína nabízí. K dispozici je veškerá občanská vybavenost – obchody a služby jako například fitness centra, čistírna či opravna obuvi, školní a předškolní zařízení, kavárny i restaurace. Forum Karlín je také jednoduše dostupné pražskou hromadnou dopravou – nachází se blízko stanice metra Křižíkova na trase B a je dostupné i několika tramvajovými a autobusovými linkami.

Součástí Fora Karlín je také víceúčelová, třípatrová hala v nižších podlažích budovy, která je určena pro pořádání koncertů, konferencí, kulturních a společenských akcí.

ZÁKLADNÍ ÚDAJE:

  • Investoři: Zdeněk Bakala a Bessel Kok
  • Zástupce investora: BM Management, s. r. o.
  • Generální dodavatel: PRŮMSTAV, a. s.
  • Architektonický koncept: Ricardo Bofill a AED project a. s.
  • Generální projektant: AED project a. s.

Forum Karlín je nový administrativně-společenský projekt v unikátní lokalitě rozvíjející se pražské čtvrti Karlín. Jeho součástí je víceúčelová hala s kapacitou 3 000 míst poskytující flexibilní zázemí pro všechny druhy kulturních, společenských a vzdělávacích akcí. Projekt tvoří nejmodernější mediální newsroom vydavatelství Economia v rekonstruovaných prostorách historického objektu, kde byly od roku 1908 vyráběny moderní parní kotle pro celé Rakousko-Uhersko. Další částí projektu je osmipodlažní novostavba zahrnující 9 500 m2 moderních kancelářských ploch. Nová budova nabízí šest podlaží kanceláří nejvyšší kvality ve třetím až osmém patře. Součástí tří podlaží jsou také terasy, vrchní patra navíc nabízí pozoruhodné výhledy do okolí. Stavební práce zde byly zahájeny v srpnu 2012 a jejich dokončení je naplánováno na jaro roku 2014. Lokalita pražské čtvrti Karlín nabízí veškeré zázemí, dostatek služeb i vyžití pro volný čas, klid i pulzující život v těsné blízkosti historického centra Prahy. Spojení historie a moderní architektury, kombinace administrativních prostor, obchodů a služeb, přítomnost nájemců působících v progresivních oblastech podnikání, to vše spoluvytváří zcela jedinečnou atmosféru. Na celkovém architektonickém řešení projektu Forum Karlín se výraznou měrou podílel světoznámý španělský architekt Ricardo Bofill.

Forum Karlín – Modern Open Space in the Prague Centre
The office section of the Forum Karlin, being built in Perner Street in Prague’s Karlín, was successfully awarded a final building permit. Within this unique socio-administrative project, the new building by Ricard Boffil and AED project atelier offers the modern office space area with a total area of 9,500 m2.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Komplex přesně zapadá do prostředí KarlínaHlavní vstup do kancelářské budovyZadní pohled na dominantní plazu komplexu

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Forum Karlín – moderní open space v centru PrahyForum Karlín – moderní open space v centru Prahy (63x)
Kancelářská část Fora Karlín, které vyrůstá v Pernerově ulici v pražském Karlíně, byla úspěšně zkolaudována. Nová budova...
Karlín Hall 2 – využití předpjatého betonu v pozemním stavitelstvíKarlín Hall 2 – využití předpjatého betonu v pozemním stavitelství (31x)
Předpjatý beton není ve stavebnictví žádnou novinkou. První zmínky o předpjatém betonu se datují již ke konci devadesátý...
Forum Karlín s nejmodernějším akustickým řešenímForum Karlín s nejmodernějším akustickým řešením (25x)
Ve Foru Karlín, novém multifunkčním sále, který se nachází v pražském Karlíně, se dokončuje instalace jedinečného akusti...

NEJlépe hodnocené související články

1 600 m2 skla ve střeše a nad pasáží moderního open space v Praze1 600 m2 skla ve střeše a nad pasáží moderního open space v Praze (5 b.)
Pasáž vstupu do objektu Karlín Hall 2 je pokračováním ocelové konstrukce rekonstruované výrobní haly historického objekt...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice