KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2015    DELTA – další budova komplexu BB Centrum je dokončena

DELTA – další budova komplexu BB Centrum je dokončena

Publikováno: 25.11.2015
Rubrika: 2015

DELTA, která je již sedmnáctou budovou multifunkčního areálu BB Centrum, nabízí kromě kancelářských ploch také 800 m² obchodních prostor v přízemí budovy a téměř 800 parkovacích stání v pěti podzemních podlažích. Budova stojí v místě ohraničeném ulicemi Vyskočilovou a Václava Sedláčka, v blízkosti právě vytvořeného parku Brumlovka. Stejně jako u ostatních budov BB Centra byl u objektu DELTA kladen velký důraz na šetrnost vůči životnímu prostředí a DELTA tak prochází certifikací s cílem získat BREEAM na úrovni Very Good.

 

Ateliér AULÍK FIŠER ARCHITEKTI navrhl DELTU jako dvě parterem propojené budovy s půdorysem ve tvaru písmene H. Půdorysná struktura čtyř „žeber“ umožňuje propojení obou budov lávkou v každém podlaží. Toho využila společnost Hewlett‑Packard a propojením pater DELTA I a DELTA II vznikla unikátní kancelářská plocha o velikosti 4 500 m2 v jednom patře. Pro maximální komfort pracovníků je budova opatřena chladícími trámy, fan‑coil jednotkami a zároveň otevíratelnými okny, která na východní, západní a jižní fasádě disponují vnějšími žaluziemi. Dispoziční uspořádání veškerých prostor v budově DELTA je velmi kompaktní, s malými vzdálenostmi od kapacitních výtahů a současně s dostatkem přirozeného osvětlení pro všechny prostory kanceláří.

Budova DELTA nabízí v osmi nadzemních podlažích celkem 41 400 m2 pronajímatelných ploch. Podstatnou část, 17 000 m2, si pronajala nadnárodní IT společnost Hewlett‑Packard, dlouhodobý nájemce BB Centra. V rámci své expanze bude tento IT gigant, kromě kancelářských prostor, využívat i 1 300 m2 jako své vzdělávací a zákaznické centrum.

„Kolaudace budovy DELTA proběhla podle harmonogramu tak, aby se společnosti Hewlett‑Packard a Microsoft mohly včas nastěhovat,“ upřesňuje Ing. Štěpán Smrčka, sales manager projektu DELTA ze společnosti PASSERINVEST GROUP.

BB Centrum developer Passer postupně staví 20 let. Za tu dobu investoval 14 miliard korun. Kromě kanceláří a bytů je nyní v areálu křesťanská základní a mateřská škola, společenské centrum, fitness a wellness centrum Balance Club Brumlovka. Aktuálně zbývá k dokončení sedm etap, z toho tři rezidenční, tři administrativní a hotel s konferenčním zázemím. Celkem má komplex mít rozlohu 375 tisíc metrů čtverečních. Investiční náklady se vyšplhaly na 21 miliard korun.

STAVEBNÍ, ARCHITEKTONICKÉ A URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ
Budova DELTA je dalším krokem v rozšiřování BB Centra v Praze. Po jeho dokončení bude navýšena kapacita tohoto, jednoho z největších administrativních center v České republice, o dalších cca 40 000 m2 kancelářských ploch.

Samotný objekt je situován v Městské části Praha 4, jižně od ulice Vyskočilova a nachází se v těsném sousedství budovy BETA. Území je vymezeno ulicemi Vyskočilovou a Václava Sedláčka. Na východní straně stavební pozemek sousedí s areálem tenisových kurtů TJ Slavoj. Celková plocha předmětného území činí cca 15 135 m2, zastavěná plocha objektu je cca 6 050 m2, sadové úpravy jsou realizovány na ploše cca 5 300 m2 a komunikace a zpevněné plochy na ploše cca 4 000 m2.

Předmětná administrativní budova se skládá ze dvou hlavních objektů DELTA I a DELTA II, které jsou v půdorysné stopě pravidelného tvaru představující spojená písmena H, jejichž jednotlivá křídla se kónicky rozevírají pro zajištění lepšího přístupu světla do středu dispozic. Maximální rozměry budovy jsou cca 75,5 m ve směru východ‑západ a cca 92,5 m ve směru sever‑jih. Objekt má šest podzemních a osm nadzemních podlaží. Celková výška po atiku je cca 38,1 m nad terénem. Touto výškou je rovněž respektována výšková hladina okolní zástavby. Atika objektu navazuje na výškovou úroveň hrany atik sousedících objektů, tedy objektů BETA, budovy A a panelové domy podél ulice Vyskočilovy.

Náročnějšími částmi realizace tohoto projektu bylo například založení objektu v hloubce cca –16,5 m pod terénem nebo realizace celoproskleného obvodového pláště, na který je kladen důraz z hlediska tepelně‑technických parametrů.

Funkční využití bude převážně pro administrativní účely. Jak již bylo uvedeno, pro kancelářské plochy je uvažováno s cca 40 000 mužitné plochy. Tyto plochy jsou umístěny zejména v 2. NP – 8. NP. V 1. NP jsou, mimo vstupních prostor, umístěny také nájemní prostory pro drobné podnikání. V podzemních částech stavby jsou hromadné garáže s celkovým počtem 422 stání a dále technické a skladové zázemí budovy. Dopravní napojení objektu na stávající komunikační síť je navrženo napojením levým odbočením z ulice Václava Sedláčka. Tento příjezd slouží jak pro vjezd do podzemního parkingu, tak pro zásobování.

Administrativní budova DELTA je v souladu s dlouhodobou vizí, závazky a plány developerské společnosti PASSERINVEST GROUP navržena i realizována s maximálním ohledem na životní prostředí.

Bude nositelem Energetického štítku B a certifikována dle BREEAM (BRE Environmental Assessment Method), přední světové metody sloužící k hodnocení staveb z pohledu jejich udržitelnosti. V tomto hodnocení DELTA aspiruje na dosažení hodnoty „Very Good“.

Developerská společnost PASSERINVEST GROUP však při realizaci svých staveb klade velký důraz nejenom na ohleduplnost vůči životnímu prostředí, ale i vůči jejich uživatelům.

Samozřejmostí je proto zeleň jak v budovách samotných, tak i v jejich okolí. Na mnoha objektech vybudovaných v rámci BB Centra jsou založeny půvabné zelené terasy sloužící pro relaxaci i neformální pracovní setkání; nedílnou součástí areálu je však i krásný, velkoryse pojatý Baarův park s fontánou, která mu dodává další rozměr.

Atraktivní přírodní prvek tedy nesmí chybět ani v tomto projektu. Stal se jím dlouhý zelený pás s řečištěm, který je zakončen fontánou. Tento pás je vybudován podél ulice Václava Sedláčka. I v DELTĚ jsou naprostou samozřejmostí uživateli oblíbené prostorné zelené terasy, které jsou místem pro oddech i setkávání.

TECHNICKÉ SPECIFIKACE BUDOVY DELTA
Budovy mají flexibilní půdorys ve tvaru písmene H. Typické podlaží disponuje rozlohou 2 200 m2. Vstup do budovy zajišťují dvě samostatné reprezentativní recepce. Nechybí kantýna a celoroční nepřetržitá ostraha objektu. Světlá výška prostoru je 3 m. Modulace vnitřních prostor 1,35 m. Budova disponuje zavěšenými podhledy s integrovaným osvětlením, otevíratelnými okny, vnějšími žaluziemi na východní, západní a jižní fasádě, sprinklery, zdvojenými podlahami s podlahovými krabicemi – 1 krabice na 10 m2 nebo dieselovým záložním generátorem pro případ výpadku elektrického proudu.

ZÁKLADNÍ ÚDAJE:

  • Název stavby: Budova DELTA – DELTA Building
  • Investor a developer: PASSERINVEST GROUP, a. s.
  • Generální dodavatel: GEMO OLOMOUC, spol. s r. o.
  • Technické řešení projektu: Building s. r. o.


Z podkladů PASSERINVEST GROUP, a. s.

DELTA – Another Building of the BB Centrum Complex Has Been Completed
DELTA, the seventeenth building of the multifunctional BB Centre, offers not only office spaces but also 800 m2 of retail spaces on the ground floor and almost 800 parking lots on five underground storeys. The building is situated in the place surrounded by Vyskočilova Street and Václav Sedláčka Street and close to the newly built Brumlovka Park. Concerning DELTA and other buildings of the BB Centrum, a great emphasis on ecological friendliness has been laid and thus, DELTA is being certified and aims to receive a BREEAM certificate with a “Very Good” rating.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Budovy komplexu BB Centra – DELTA I a IIBB Centrum – situaceBudovy DELTA – typická patraPohled do zálivu budovy

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

6. odborná konference KONSTRUKCE 20156. odborná konference KONSTRUKCE 2015 (27x)
Harmony Club Hotel ve Špindlerově Mlýně se stal 12. listopadu dějištěm šestého ročníku odborné konference České asociace...
TOP stavební společností roku 2014 je firma  STRABAG, a.s.TOP stavební společností roku 2014 je firma STRABAG, a.s. (27x)
Nejlépe se v minulém roce spolupracovalo veřejným institucím při stavbách a rekonstrukcích státního majetku se společnos...
Lindab dodá systém tlumičů hluku pro budoucí největší výletní loď na světěLindab dodá systém tlumičů hluku pro budoucí největší výletní loď na světě (24x)
Lindab, přední světový výrobce vzduchotechniky a systémů chlazení a vytápění, byl lodní společností Royal Caribbean Crui...

NEJlépe hodnocené související články

Nový pětisettunový mostový jeřáb v ArcelorMittal Ostrava přesouvá pánve s tekutou ocelí o hmotnosti 330 tunNový pětisettunový mostový jeřáb v ArcelorMittal Ostrava přesouvá pánve s tekutou ocelí o hmotnosti 330 tun (5 b.)
V ocelárně huti ArcelorMittal Ostrava byl uveden do ostrého provozu nový mostový jeřáb. Kolos o hmotnosti 500 tun, šířce...
Česká rodinná firma RWT expanduje na japonský trh, sází na pokročilé strojírenské technologieČeská rodinná firma RWT expanduje na japonský trh, sází na pokročilé strojírenské technologie (5 b.)
Česká rodinná firma RWT, přední evropský výrobce brousících strojů, rozšiřuje své exportní destinace a expanduje na vyso...
Regus otevírá páté business centrum v Praze, celkově sedmé v ČRRegus otevírá páté business centrum v Praze, celkově sedmé v ČR (5 b.)
Společnost Regus, největší globální poskytovatel flexibilních pracovišť, dnes oznámila otevření nového business centra P...

NEJdiskutovanější související články

Právě dokončovaná administrativní budova CRYSTAL směřuje k ocenění BREEAM ExcellentPrávě dokončovaná administrativní budova CRYSTAL směřuje k ocenění BREEAM Excellent (2x)
Certifikace BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) se pro nově stavěné kancelářské bud...
Pronájem průmyslových prostor a logistických center bude dražší (1x)
Jak potvrdilo 75 % ředitelů developerských společností,  firmy využívající  v Česku logistická a průmyslová centra potře...
Lindab dodá systém tlumičů hluku pro budoucí největší výletní loď na světěLindab dodá systém tlumičů hluku pro budoucí největší výletní loď na světě (1x)
Lindab, přední světový výrobce vzduchotechniky a systémů chlazení a vytápění, byl lodní společností Royal Caribbean Crui...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice