KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2018    CZ BIM - Pozvánka na konferenci BIM ve stavebnictví 2018

CZ BIM - Pozvánka na konferenci BIM ve stavebnictví 2018

Publikováno: 11.5.2018
Rubrika: 2018

Akce se uskuteční ve dnech 5. a 6. června v domě Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství v Praze na Václavském náměstí. Hlavním tématem 4. ročníku celostátní odborné konference je koncepce zavádění metody BIM v České republice.

Téma, které začalo rezonovat především poté, co byl v září loňského roku Vládou ČR schválen stejnojmenný dokument a následně vznikla Česká agentura pro standardizaci a její odbor Koncepce BIM, který zahájil svoji činnost od ledna 2018. V rámci dopoledního bloku programu tak bude na účastníky čekat aktuální zpráva o stavu naplňování koncepce zavádění metody BIM v ČR a také podrobnější seznámení se s aktuálně řešenými body koncepce. Chybět nebude ani diskuze, která účastníkům nabídne možnost nejen se ptát, ale i dát zpětnou vazbu jak zástupcům Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, které je gestorem zavádění metody BIM v Česku, tak i zástupcům České agentury pro standardizaci, kteří již řeší konkrétní kroky ve věci zavádění metody BIM. Nebudou však chybět ani příklady nasazení metody BIM v praxi, prezentované různými pohledy jednotlivých účastníků stavebního řetězce.

Odpolední program se ponese v duchu moderovaných workshopů, kdy se účastníci budou moci podrobně seznámit s různými tématy dotýkajícími se zavádění metody BIM. V prvním workshopu se bude hovořit a diskutovat na téma datových a informačních standardů, o šablonách vlastností stavebních výrobků či návaznostech na připravovaný zákon o stavebních výrobcích a také o podkladech pro oceňování v prostředí metody BIM.

Druhý, závěrečný odpolední blok prvního dne konference nabídne tři témata ve vazbě na informační modelování staveb. Postupně se bude diskutovat na téma BIM a územní plán s využitím systémů BIM a GIS, BIM a stavební řízení a v neposlední řadě téma BIM a Facility management.

Druhý den konference je vyhrazen pro studenty a pedagogy. Studentům z řad středoškoláků budou představeny nejnovější trendy v oblasti zavádění moderních technologií do stavebnictví.

Organizátory konference BIM ve stavebnictví 2018 jsou Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, Odborná rada pro BIM, Česká agentura pro standardizaci a Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

IGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropoleIGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropole (40x)
Nové IGY je největší budějovickou stavbou desetiletí. Projekt začal v červnu 2016 a byl otevřen za sedmnáct měsíců. Každ...
„Podoba nové haly se rodila postupně,“„Podoba nové haly se rodila postupně,“ (32x)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Janis Vlachopulos, jednatel společnosti ADONIS PROJEKT spol. s r. o....
BIM DAY 2018 úspěšně za námiBIM DAY 2018 úspěšně za námi (29x)
Výroční konference Odborné rady pro BIM (czBIM) se uskutečnila 11. října 2018 v Národní technické knihovně v Praze. Udál...

NEJlépe hodnocené související články

Statici získali prestižní ocenění Česká hlavaStatici získali prestižní ocenění Česká hlava (5 b.)
Společnost IDEA StatiCa získala Cenu Industrie Ministerstva průmyslu a obchodu v rámci soutěže Česká hlava 2018. Toto ne...
IGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropoleIGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropole (5 b.)
Nové IGY je největší budějovickou stavbou desetiletí. Projekt začal v červnu 2016 a byl otevřen za sedmnáct měsíců. Každ...
OBERMEYER HELIKA stavebním manažerem budovy ČSOB v Hradci KrálovéOBERMEYER HELIKA stavebním manažerem budovy ČSOB v Hradci Králové (3 b.)
Stavebním manažerem Nové budovy ČSOB – HHQ Hradec Králové, jejíž výstavba by měla být zahájena v roce 2019, je architekt...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice