KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2018    CTP vybudovalo pro Raben Logistics Czech nové sídlo s moderními sklady a parkovacím domem v CTPark Prague East

CTP vybudovalo pro Raben Logistics Czech nové sídlo s moderními sklady a parkovacím domem v CTPark Prague East

Publikováno: 23.4.2018
Rubrika: 2018

V CTParku Prague East v Nupakách u Prahy proběhlo slavnostní předání zcela nového sídla a moderních skladů, včetně cross-docků a parkovacího domu, mezinárodní úspěšné logistické společnosti Raben Logistics Czech.

CTP předala mezinárodnímu logistickému řetězci úspěšné firmě Raben Logistics Czech klíče od nového sídla v Nupakách u Prahy. Z kanceláří o výměře přes 600 m2 bude společnost, která letos slaví 10 let na českém a slovenském trhu, tuto oblast řídit. Sídlo se nachází na strategickém místě v CTPark Prague East, které disponuje přímým napojením na dálnici D1 s dostupností pražského letiště do 30 minut. Kromě vynikající polohy se v této lokalitě nachází čerpací stanice, opravna a myčka nákladních vozidel, restaurace či nově vybudovaná autobusová zastávka v areálu s přímým spojením do Prahy. Autem dojíždějící zaměstnanci, návštěvníci i dodavatelé budou mít pro pohodlné parkování k dispozici 4 830 m2 v parkovacím domě.

Moderní sklady o výměře přes 26 000 m2 nabízejí režim skladování od 2 do 6°C a od 16 do 18°C, což je vhodné zejména pro přepravu potravin. Sklady jsou vybaveny úsporným LED osvětlením, inteligentním systémem HVAC či spriklerovým systémem dle normy NFPA. Tyto prostory navazují na samostatně stojící cross-dock, tedy mezisklad o velikosti přes 5 000 m2, kde se zboží vykládá, kontroluje, třídí a opět nakládá k další distribuci ke koncovým zákazníkům či odběratelům. Toto řešení přináší úsporu financí, zrychluje logistiku a přispívá k zajištění kvality dodávaného zboží.

„Slavíme desáté narozeniny v Česku a na Slovensku a proto chceme, aby naše nové sídlo bylo dárkem pro všechny – naše klienty, partnery, zaměstnance, ale také místní komunitu. Chceme být opravdu dobrými sousedy,“ vysvětluje Jakub Trnka.  

I společnost CTP si klade za cíl být dobrým sousedem pro okolní obce i komunity, kde vlastní a buduje své industriální parky. Kromě speciálních řešení na míru pro tohoto zákazníka tak, vysadila v okolí také 500 stromů, 8 000 keřů a vybudovala místo tradiční protihlukové stěny přírodní val, který mohou místní obyvatelé využít jako sáňkovací dráhu pro děti. K dispozici je veřejnosti i meandrový potok, kde si lze odpočinout v létě.

Stavba netrvala ani rok a to díky zkušenému internímu týmu inženýrů, projektantů a díky velmi dobré spolupráci se zákazníkem. „Velice si cením důvěry společnosti Raben, která si vybrala CTP jako partnera pro svůj další růst. CTPark Prague East má strategickou polohu a díky perfektní dopravní dostupnosti směr letiště (35km), Drážďany (170km) či Brno (187km) tak u nás získává Raben kromě velmi kvalitního bulit-to-suit řešení i výhodu rychlé dopravní obslužnosti, která hraje pro logistické společnosti důležitou roli,“ říká Remon Vos, CEO CTP.

„Spolupráce na tak náročném projektu vyžaduje plné zapojení profesionálů a dobrou komunikaci na straně dodavatele i zákazníka, velmi si proto považuji týmu firmy Raben, který společně s námi a desítkami dalších lidí a dodavatelů pomohl zajistit za pouhých 8 měsíců dodání profesionálního built-to-suit řešení. Poděkování také patří všem našim dodavatelům“, dodává Zdeněk Apeltauer regionální ředitel zodpovědný za tento projekt.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


Fotogalerie
CTP vybudovalo pro Raben Logistics Czech nové sídlo s moderními sklady a parkovacím domem v CTPark Prague East

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

„Podoba nové haly se rodila postupně,“„Podoba nové haly se rodila postupně,“ (39x)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Janis Vlachopulos, jednatel společnosti ADONIS PROJEKT spol. s r. o....
ZVU STROJÍRNY dodají sedm kolon do ropné rafinerie v IrákuZVU STROJÍRNY dodají sedm kolon do ropné rafinerie v Iráku (30x)
Společnost ZVU STROJÍRNY, člen SAFICHEM GROUP, vyexpedovala 145 tun těžkou kolonu z Hradce Králové do Mělníka jako součá...
IGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropoleIGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropole (27x)
Nové IGY je největší budějovickou stavbou desetiletí. Projekt začal v červnu 2016 a byl otevřen za sedmnáct měsíců. Každ...

NEJlépe hodnocené související články

Statici získali prestižní ocenění Česká hlavaStatici získali prestižní ocenění Česká hlava (5 b.)
Společnost IDEA StatiCa získala Cenu Industrie Ministerstva průmyslu a obchodu v rámci soutěže Česká hlava 2018. Toto ne...
IGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropoleIGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropole (5 b.)
Nové IGY je největší budějovickou stavbou desetiletí. Projekt začal v červnu 2016 a byl otevřen za sedmnáct měsíců. Každ...
OBERMEYER HELIKA stavebním manažerem budovy ČSOB v Hradci KrálovéOBERMEYER HELIKA stavebním manažerem budovy ČSOB v Hradci Králové (3 b.)
Stavebním manažerem Nové budovy ČSOB – HHQ Hradec Králové, jejíž výstavba by měla být zahájena v roce 2019, je architekt...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice