KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2018    ČKLOP - 11. národní konference ČKLOP – Nečekejme na budoucnost!

ČKLOP - 11. národní konference ČKLOP – Nečekejme na budoucnost!

Publikováno: 16.3.2018
Rubrika: 2018

Vážení odborníci LOP, přátelé ČKLOP, letošní 11. národní konference ČKLOP nese název Nečekejme na budoucnost a uskuteční se dne 28. 3. 2018 v Clarion Congress Hotel Prague. Budoucnost je za dveřmi, blíží se rychleji, než si sami uvědomujeme. Technologie současnosti jsou technologie, o kterých si řada lidí myslí, že ještě nebyly ani vynalezeny. Na budoucnost se musíme připravit i v oblasti odborných znalostí a dovedností.

Přesné pochopení chování všech prvků stavby a jejich vzájemné působení a výsledný dopad na celou stavbu je základem funkčního architektonického návrhu – komplexní pohled na stavbu je trendem současnosti.

Z chyb, které jsme udělali, bychom se měli poučit a jít správnou cestou. Zde je na místě otázka, kudy správná cesta vede? Proto jsou konference. O současné budoucnosti budou hovořit osobnosti české a světové architektury a odborníci z oboru opláštění budov.

Více na www.cklop.cz/2018


Eva Le Peutrec

Eva Le Peutrec je česká architektka, která dnes působí v Číně. Narodila se v Hořicích, ale mládí prožila v Nové Pace. Vystudovala Fakultu architektury na Technické univerzitě v Liberci (MgA.). V roce 2002 odjela na dvouletou stáž do San Franciska, kde pracovala v architektonické kanceláři Cee Architects, což bylo v rámci povinné roční školní praxe, poté si praxi prodloužila o další rok. K samotnému studiu vysoké školy předcházel několikaměsíční pobyt v Londýně, kde studovala angličtinu. V posledním semestru se rozhodla odjet do Asie, kde si poté našla práci v Šanghaji.

V roce 2009 v Číně naprojektovala první mrakodrap a dnes jich má za sebou desítky - Tiandu Tower, Hangzhou Agricultural Trading Center, Shenzhen Nanshan, Shishan Plaza. Vyhrála též soutěž na urbanistické řešení milionového města, které se má stát čínským Silicon Valley. V současnosti má vlastní studio a na návrzích projektů spolupracuje s kanadskou architektonickou kanceláří Allied Architects International se sídlem v čínské Šanghaji.

Ing. Josef Žák, Ph.D.

katedra ekonomiky a řízení stavebnictví / Fakulta stavební ČVUT

 

 

 

Jaspers- Eyers Architects

Jaspers-Eyers Architects je mezinárodní architektonické studio s kancelářemi v Bruselu, Leuvenu a Hasseltu a rostoucí přítomností ve východní Evropě. Praxe vedená Johnem Eyersem a Jeanem-Michelem Jaspersem zajišťuje kompletní architektonický design, programování, urbanismus, hlavní plánování a služby grafického a interiérového designu pro klienty ve veřejném i soukromém sektoru.

Stefaan Van Acker bude reprezentovat tuto společnost na letošní Konferenci ČKLOP.

 

Ing. Jan Řežáb

Majitel developerské společnosti JRD, která se hned po svém založení v roce 2003 stala průkopníkem energeticky úsporného a environmentálně šetrného bydlení. Nyní je JRD v České republice jedničkou na tomto trhu. Začínal jako stavbyvedoucí, poté pracoval jako projektový manažer a výrobní ředitel. Je ekolog, podnikatel, developer, investor v oblastech: obnovitelných zdrojů energie, nových technologií na zpracování odpadů, realit. Snaží se o prosazování udržitelného rozvoje ve všech oblastech svého života a podnikání. Snaží se dle těchto principů i žít: bydlí v pasivním bytě, zahradničí, jezdí elektromobilem, pro maminku postavil aktivní dům... prostě: Udržitelně!

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
Ing. Leopold BarešEva Le PeutrecIng. Josef Žák, Ph.D.Stefaan Van AckerIng. Jan Řežáb

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

IGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropoleIGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropole (39x)
Nové IGY je největší budějovickou stavbou desetiletí. Projekt začal v červnu 2016 a byl otevřen za sedmnáct měsíců. Každ...
„Podoba nové haly se rodila postupně,“„Podoba nové haly se rodila postupně,“ (35x)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Janis Vlachopulos, jednatel společnosti ADONIS PROJEKT spol. s r. o....
BIM DAY 2018 úspěšně za námiBIM DAY 2018 úspěšně za námi (25x)
Výroční konference Odborné rady pro BIM (czBIM) se uskutečnila 11. října 2018 v Národní technické knihovně v Praze. Udál...

NEJlépe hodnocené související články

Statici získali prestižní ocenění Česká hlavaStatici získali prestižní ocenění Česká hlava (5 b.)
Společnost IDEA StatiCa získala Cenu Industrie Ministerstva průmyslu a obchodu v rámci soutěže Česká hlava 2018. Toto ne...
IGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropoleIGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropole (5 b.)
Nové IGY je největší budějovickou stavbou desetiletí. Projekt začal v červnu 2016 a byl otevřen za sedmnáct měsíců. Každ...
OBERMEYER HELIKA stavebním manažerem budovy ČSOB v Hradci KrálovéOBERMEYER HELIKA stavebním manažerem budovy ČSOB v Hradci Králové (3 b.)
Stavebním manažerem Nové budovy ČSOB – HHQ Hradec Králové, jejíž výstavba by měla být zahájena v roce 2019, je architekt...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice