KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Zajímavosti    Ceramitec 2015: Podpůrný program se zaměřením na průmysl 4.0

Ceramitec 2015: Podpůrný program se zaměřením na průmysl 4.0

Publikováno: 16.9.2015
Rubrika: Zajímavosti

Na výstavišti Messe München se v termínu od 20. do 23. října 2015 uskuteční nejvýznamnější mezinárodní obchodní veletrh keramického průmyslu zahrnující vše od klasické keramiky a surovin až po práškovou metalurgii a technickou keramiku.

Podpůrný program v rámci fóra ceramitec v hale B1 poslouží opět jako platforma pro výměnu vědomostí a expertízy ve výzkumu a vývoji. Účast na odborných přednáškách a panelových diskusích je bezplatná. Všechny přednášky budou simultánně tlumočeny do německého a anglického jazyka.

ZAHÁJENÍ – PANELOVÁ DISKUSE
Mezisektorové téma relevance v budoucnosti znepokojuje i keramický průmysl, proto se s ním setkáme i na veletrhu ceramitec. Během prvního dne, v úterý 20. října 2015, bude vynikající podpůrný program zahájen panelovou diskusí na téma „ceramitec přechází na digitální technologie“.

DEN PRÁŠKOVÉ METALURGIE
V úterý odpoledne Asociace pro práškovou metalurgii představí „Den práškové metalurgie“. Během různých přednáškových setkání pod názvem „3D sítotisk keramiky a kovů“ budou renomovaní odborní přednášející z odvětví práškové metalurgie a keramického průmyslu hovořit o dynamickém vývoji v oblasti aditivní výroby a představí tak témata, která dodají podněty panelové diskusi.

DEN HRUBÉ KERAMIKY
Ve středu 21. října 2015 zorganizuje profesionální časopis „ZI Ziegelindustrie International“ už potřetí na veletrhu ceramitec den pod názvem „Den hrubé keramiky“ s důrazem na „Efektivní využití zdrojů v cihlářském průmyslu“.

Efektivní využití zdrojů je jedním z hlavních problémů průmyslu hrubé keramiky. Téma kromě využití materiálů a energie pokryje i optimalizaci personálního a logistického plánování. 

Přednáškový program plný špičkových řečníků přiblíží účastníkům toto téma v celé rozmanitosti. Mimo jiné zahrne efektivní využití materiálů, novou, energeticky úspornou pec na vypalování cihel a využití alternativních paliv.

DEN TECHNICKÉ KERAMIKY
„Den technické keramiky“ začne v úterý 22. října úvodem do tématu „Průmysl 4.0/integrovaný průmysl“ v oblasti keramického průmyslu. Známí řečníci představí nejdůležitější materiálové skupiny v oblasti technické keramiky. Proběhne též diskuse o aditivní výrobě a inovacích s keramickými komponenty v oblasti strojírenství. Různé svazy a instituty představí svoje aktivity a služby.

DEN KARIÉRY
Ceramitec bude rovněž věnovat speciální pozornost tématu „mladých profesionálů“, které je pro toto odvětví průmyslu mimořádně důležité. Den kariéry bude speciálním informačním dnem v rámci tématu „kariéra v keramickém průmyslu“ a poprvé proběhne na veletrhu v pátek 23. října.

Tuto akci společně organizují Messe München, Německá keramická společnost (Deutsche Keramische Gesellschaft e.V.), Univerzita aplikovaných věd Koblenz (Hochschule Koblenz), profesionální Svaz německých výrobců strojů a zařízení Německého strojírenského sdružení (VDMA), Evropští dodavatelé keramických technologií (ECTS) a profesionální periodika „Keramische Zeitschrift“ a „INTERCERAM – International Ceramic Review“.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normyČVUT hostilo seminář Požárně bezpečnostní řešení stavby a návrhové normy (298x)
Na dvě stovky posluchačů z řad odborníků na požární ochranu si našly 2. února 2012 cestu do Atelieru D na Stavební fakul...
Výpočet dynamických sil v základech masivního padostroje při drop-in testech velkých tělesVýpočet dynamických sil v základech masivního padostroje při drop-in testech velkých těles (93x)
V technické praxi, viz např. obr. 1 a 2, jsou často požadovány zkoušky součástí nebo strojních celků dynamickým rázem (&...
AČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkováníAČSZ – Křemík v oceli – důležitý prvek při žárovém zinkování (69x)
Žárové zinkovny v minulosti řešily a i dnes velice často řeší problém pozinkování materiálu z reaktivních ocelí, tzn. oc...

NEJlépe hodnocené související články

„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“„Největší systémový nedostatek vidím v neošetřeném problému tzv. geotechnického rizika, které je součástí počátku stavebního záměru,“ (5 b.)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Jindřich Řičica, předseda Asociace dodavatelů speciálního zakládání staveb...
Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili?Co jste hasiči, co jste dělali, že jste si takovou krásnou hasičárnu zasloužili? (5 b.)
Autoři v článku popisují architektonické, konstrukční a materiálové řešení nové hasičárny v Krásné Studánce. Ta neslouží...
V mnoha směrech rekordní Bauma 2019V mnoha směrech rekordní Bauma 2019 (5 b.)
Po třech letech a tour v Indii a Číně se veletrh Bauma vrátil na výstaviště v bavorské metropoli – do Mnichova. Největší...

NEJdiskutovanější související články

Dřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdíDřevostavby a cenové ukazatele nosných obvodových zdí (9x)
Koncept „dřevostavba“ není zatím přesně definován. Tímto pojmem budeme rozumět stavební dílo, pro jehož nosnou konstrukc...
Analýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinekAnalýza efektivity vytváření a využití antikorozních systémů na bázi materiálů obsahujících zinek (5x)
Zinkové povlaky tvoří nejefektivnější antikorozní ochranu ocelových výrobků. V práci je představena analýza nákladů...
AERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemiAERO-THERM – kosmická technologie mezi izolacemi (3x)
AERO-THERM znamená revoluci v izolaci a zateplování budov a objektů. AERO-THERM je nanotechnologie, která je schopna dík...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice