KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2013    Brněnský Siemens poráží ruskou konkurenci

Brněnský Siemens poráží ruskou konkurenci

Publikováno: 6.1.2014
Rubrika: 2013

Brněnský Siemens dodá pro jeden z největších ruských hutních kombinátů, firmu Uralsteel, turbínu o výkonu 22 MW, která nahradí dosud pracující turbínu z roku 1976. Siemens zvítězil v soutěži i nad původním výrobcem zařízení, domácí ruskou firmou NZL.

Firma Uralsteel ze skupiny Metalinvest Group, se rozhodl pro výměnu stávající turbíny NZL z roku 1976 ve svém hutním kombinátě ve městě Novotrojick. Podmínkou ale bylo, že nedojde ke změně základů ani příslušenství turbíny.

„Brněnští konstruktéři patří ke světové špičce, a navrhli tedy turbínu, která přesně odpovídá velikosti základů a je možné ji bez úprav napojit na stávající olejový systém a systém regulace a ochran“, říká Vladimír Štěpán, ředitel Siemens, s. r. o., odštěpný závod Industrial Turbomachinery.

Brněnskému Siemensu se v těchto dnech podařilo získat další významnou zakázku. Po dodávce turbín do Thajska bude nyní firma vyrábět turbíny pro jeden z největších ruských hutních kombinátů – firmu Uralsteel.

Siemens zvítězil v soutěži i nad původním výrobcem zařízení, domácí ruskou firmou NZL, a svou turbínou o výkonu 22 MW nahradí dosud pracující turbínu z roku 1976.

„Brněnští konstruktéři patří ke světové špičce, a navrhli tedy turbínu, která přesně odpovídá velikosti základů a je možné ji bez úprav napojit na stávající olejový systém a systém regulace a ochran“, říká Vladimír Štěpán, ředitel Siemens, s. r. o., odštěpný závod Industrial Turbomachinery.

Siemens, s. r. o., odštěpný závod Industrial Turbomachinery zajišťuje služby pro celý životní cyklus průmyslových parních turbín. Více než sedm set odborníků zde pracuje ve vývoji, konstrukci, výrobě, obchodu a servisu, a to nejen v Brně, ale i v zahraničních lokalitách, kde instalují turbíny přímo u zákazníků. První turbína byla v závodě vyrobena v roce 1903, tedy více než před sto lety. Siemens vstoupil do závodu v roce 2003.

Siemens Brno Beats Russian Competition
Siemens Brno will supply, for one of the biggest Russian metallurgical concern Uralsteel, a turbine of MW 22 wattage that will replace the current turbine from 1976. Siemens won the competition also against the original manufacturer of the device, the domestic company NZL.

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Zlatý pohár Linde 2013 (79x)
Vyhlašovatelem a pořadatelem 17. ročníku mezinárodní soutěže žáků středních škol ve svařování pod názvem „Zlatý pohár Li...
Technické a systémové zajištění kvality pásové oceli válcované za studenaTechnické a systémové zajištění kvality pásové oceli válcované za studena (45x)
Příspěvek pojednává o dvou základních přístupech k zajištění kvality dodávek pásové oceli dodávané válcovnami za studena...
SKF otevřelo novou Solution Factory v polských KatovicíchSKF otevřelo novou Solution Factory v polských Katovicích (30x)
Nová Solution Factory společnosti SKF zahájila počátkem května provoz v polských Katovicích. Nový komplex nabídne ucelen...

NEJlépe hodnocené související články

Ostravská huť uvedla do provozu modernizované kontilití. Slavnostního aktu se zúčastnil i premiér České republikyOstravská huť uvedla do provozu modernizované kontilití. Slavnostního aktu se zúčastnil i premiér České republiky (5 b.)
ArcelorMittal Ostrava uvedla do provozu zařízení plynulého odlévání oceli (tzv. kontilití), které prošlo rozsáhlou moder...
ČK LOP – Na světlo se v boji o energetické úspory často zapomíná (5 b.)
Stavební svět kolem nás je provázen slovem energetické úspory, nižší spotřeba energií, zateplení budov, trojsklo, dvojsk...
MSV-Světová premiéra pásových pil převratné koncepce od firmy Pilous (5 b.)
Světovou novinku - zcela novou řadu plně automatizovaných pásových pil s NC zařízením převratné koncepce ARG 330 prezent...

NEJdiskutovanější související články

Novela zákona o veřejných zakázkách přinesla pokles počtu i hodnoty zakázek Novela zákona o veřejných zakázkách přinesla pokles počtu i hodnoty zakázek (1x)
Pokles počtu veřejných zakázek i jejich hodnoty, to je výsledek stávajícího zákona o veřejných zakázkách. V pondělí se n...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice