KONSTRUKCE Media, s. r. o.Com4In Group
ISSN 1803-8433
English - Google Translate Česky - Překladač Google French - Google Translate Italian - Google Translate German - Google Translate Polish - Google Translate Spanish - Google Translate Swedish - Google Translate   |   Přihlásit se   
Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    2018    BIM DAY 2018 úspěšně za námi

BIM DAY 2018 úspěšně za námi

Publikováno: 18.11.2018
Rubrika: 2018

Výroční konference Odborné rady pro BIM (czBIM) se uskutečnila 11. října 2018 v Národní technické knihovně v Praze. Události roku, organizované czBIM se zúčastnilo 215 posluchačů ze 155 různých společností. Zájem o konferenci však byl mnohem větší, než byla kapacita sálu. A tak se nabízí otázka: Kde se bude konat příští ročník výroční konference BIM DAY?

Vraťme se však k právě uplynulému ročníku, kdy se během pestrého programu představilo 16 zahraničních a domácích odborníků, kteří rozhodně měli co říci k zavádění metody BIM do stavebnictví. Kromě domácích odborníků se o své zkušenosti přijeli podělit experti z Holandska, ze Spojených arabských emirátů nebo Kataru.

Z domácích expertů se řečníci etablovali v zásadě ze dvou skupin. První skupinu tvořili řečníci, kteří při zavádění BIM pracují na straně státu a podílejí se tak na naplňování Koncepce zavedení metody BIM z pohledu veřejného investora. V tomto směru zazněly důležité informace od přednášejících z Ministerstva průmyslu a obchodu (Ludmila Kratochvílová), ze Státního fondu dopravní infrastruktury (Ivo Vykydal) a Odboru koncepce BIM České agentury pro standardizaci (Jaroslav Nechyba).

Druhou skupinu přednášejících tvořili především zástupci členů Odborné rady pro BIM, především ti, kteří se již úspěšně vydali na cestu za digitalizací stavebnictví, aby se podělili o své praktické zkušenosti. Prostor dostali také zástupci jednotlivých pracovních skupin czBIM, kteří prezentovali své úspěchy při realizaci dílčích projektů na podporu zavádění metody BIM do běžné praxe. 

Konference seznámila posluchače s aktuální situací a stavem naplňování koncepce BIM v ČR. Současně byly prezentovány první pilotní projekty realizované v Čechách a také zkušenosti ze zahraničí. Konference BIM DAY 2018 tak jednoznačně potvrdila, že BIM zásadně vstupuje do českého stavebnictví!

Bookmark
Ohodnoďte článek:

Fotogalerie
BIM DAY 2018BIM DAY 2018BIM DAY 2018BIM DAY 2018BIM DAY 2018

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

IGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropoleIGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropole (52x)
Nové IGY je největší budějovickou stavbou desetiletí. Projekt začal v červnu 2016 a byl otevřen za sedmnáct měsíců. Každ...
„Podoba nové haly se rodila postupně,“„Podoba nové haly se rodila postupně,“ (30x)
uvedl v rozhovoru pro časopis KONSTRUKCE Ing. Janis Vlachopulos, jednatel společnosti ADONIS PROJEKT spol. s r. o....
ZVU STROJÍRNY dodají sedm kolon do ropné rafinerie v IrákuZVU STROJÍRNY dodají sedm kolon do ropné rafinerie v Iráku (28x)
Společnost ZVU STROJÍRNY, člen SAFICHEM GROUP, vyexpedovala 145 tun těžkou kolonu z Hradce Králové do Mělníka jako součá...

NEJlépe hodnocené související články

Statici získali prestižní ocenění Česká hlavaStatici získali prestižní ocenění Česká hlava (5 b.)
Společnost IDEA StatiCa získala Cenu Industrie Ministerstva průmyslu a obchodu v rámci soutěže Česká hlava 2018. Toto ne...
IGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropoleIGY České Budějovice – nová dominanta jihočeské metropole (5 b.)
Nové IGY je největší budějovickou stavbou desetiletí. Projekt začal v červnu 2016 a byl otevřen za sedmnáct měsíců. Každ...
OBERMEYER HELIKA stavebním manažerem budovy ČSOB v Hradci KrálovéOBERMEYER HELIKA stavebním manažerem budovy ČSOB v Hradci Králové (3 b.)
Stavebním manažerem Nové budovy ČSOB – HHQ Hradec Králové, jejíž výstavba by měla být zahájena v roce 2019, je architekt...

Server Vodohospodářské stavby

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice

Rekonstrukce Vodního díla Nechranice